20.9 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Ανακοινώσεις ΟΕΝΓΕ για «Κωνσταντοπούλειο», Λαϊκό Νοσοκομείο, «Παίδων Πεντέλης» και «Σισμανόγλειο»

Πρόσφατα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ

Η κατάσταση στο «Κωνσταντοπούλειο» νοσοκομείο Νέας Ιωνίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εκτός από τα προβλήματα τραγικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, που είναι κοινά για όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ιδιαίτερο πρόβλημα στο «Κωνσταντοπούλειο» αποτελεί η απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή (πειθαρχικές ποινές ενάντια σε εργαζόμενους με ασήμαντες αφορμές, παραβίαση των κανόνων ακόμα και του ίδιου του υπουργείου Υγείας περί καραντίνας και αναρρωτικών αδειών, ευνοιοκρατία και μεροληψία υπέρ λίγων συγκεκριμένων διευθυντών ενάντια στην πλειοψηφία των γιατρών και των τμημάτων του νοσοκομείου, κλπ) που έχει ωθήσει σε παραιτήσεις πολλούς ειδικευόμενους γιατρούς Χειρουργικής και Παθολογίας.

Όπως εκτίμησαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε μαζική συνέλευση που καλέστηκε από το σωματείο τους στις 5/1/22 παρουσία εκπροσώπων ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ και ΙΣΑ, αυτή η κατάσταση πλέον κρίνεται μη αναστρέψιμη αφού έχει εξαντληθεί κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τον συγκεκριμένο διοικητή.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των γιατρών και των λοιπών εργαζόμενων του «Κωνσταντοπούλειου» νοσοκομείου για ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και υποδομές καθώς και για απομάκρυνση του διοικητή ο οποίος δημιουργεί προβλήματα αντί να επιλύει και παρεμποδίζει την λειτουργία του νοσοκομείου αντί να την διευκολύνει.

Αν δεν ανταποκριθούν ο υπουργός κ. Πλεύρης και η αν. υπουργός κ. Γκάγκα, αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη για την πλήρη διάλυση του νοσοκομείου.

ΛΑΪΚΟ

Επανερχόμαστε στο θέμα που είχαμε καταγγείλει τον περασμένο Σεπτέμβριο για την απαράδεκτη ενέργεια της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα, να επικυρώσει με την υπογραφή της το πρακτικό του Συμβουλίου Επιλογής Επιμελητών ΕΣΥ του «Λαϊκού» νοσοκομείου, το οποίο καταλόγιζε σε υποψήφια γιατρό ως μέγιστο μειονέκτημα το γεγονός ότι η συνάδελφος είναι μητέρα μικρών παιδιών.

Πριν λίγες μέρες κοινοποιήθηκε και η σχετική έκθεση από τον Συνήγορο του Πολίτη η οποία επακριβώς και σχεδόν επί λέξει επαναλαμβάνει τις ενστάσεις της θιγόμενης γιατρού και τις τότε δικές μας επισημάνσεις, το οποίο χαρακτηρίζει την ενέργεια του Συμβουλίου απαράδεκτη διάκριση φύλου – οικογενειακής κατάστασης, αναφέρει παραβίαση σωρείας σχετικών διατάξεων τις οποίες απαριθμεί και ζητάει αναπομπή του πρακτικού και επανάληψη της κρίσης.

Η κυρία Γκάγκα που είχε αγνοήσει τόσο την ένσταση της θιγόμενης ιατρού όσο και τις σχετικές ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ, πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα την στάση της. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να παρέμβει ο ΠΘ κ. Μητσοτάκης γιατί είναι ο ίδιος υπεύθυνος πολιτικά για διάκριση σε βάρος υποψήφιας εργαζόμενης μητέρας που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω.

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά η αναστολή της γενικής εφημερίας και των τακτικών ιατρείων του παιδιατρικού νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» και η μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο. Η κυβερνητική αυτή ενέργεια είναι άκρως επικίνδυνη και πολλαπλά απαράδεκτη.

  • Το «Παίδων Πεντέλης» είναι ένα από τα μόνο τρία δημόσια νοσοκομεία Παίδων της Αττικής. Εξυπηρετεί έναν μεγάλο πληθυσμό (Βόρεια Αττική, Ανατολική Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, κλπ) που τώρα στερείται την νοσοκομειακή παιδιατρική περίθαλψη.

  • Ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης απεμπολεί πανηγυρικά τις ίδιες τις δικές του δεσμεύσεις. Συγκεκριμένα, την 1/11/21 είχε δηλώσει επίσημα προς την ΟΕΝΓΕ πως δήθεν ως το τέλος του 2021 θα είχαν απομακρυνθεί όλα τα εμβολιαστικά κέντρα από τα νοσοκομεία και θα λειτουργούσαν μόνο σε εξωνοσοκομειακές δομές.

  • Εδώ και πάνω από ένα έτος η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί την πλήρη απεμπλοκή των νοσοκομείων από το εμβολιαστικό έργο, το οποίο θα πρέπει να επιτελείται από δομές δημόσιας υγείας στα πλαίσια της ΠΦΥ με έξτρα προσωπικό. Η επιφόρτιση των νοσοκομείων με το εμβολιαστικό έργο εκτός από τη δημιουργία μεγάλων προβλημάτων στη λειτουργία τμημάτων και κλινικών, με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, είναι επικίνδυνη για τους προσερχόμενους προς εμβολιασμό (ενηλίκους ή παιδιά) λόγω υψηλού ιϊκού φορτίου μέσα στα νοσοκομεία.

  • Τα Κ.Υ και τα Παιδιατρικά τμήματα γενικών νοσοκομείων είναι αποψιλωμένα από Παιδίατρους και τώρα δίνεται η χαριστική βολή με την αναστολή λειτουργίας ολόκληρων νοσοκομείων Παίδων.

  • Οι μόνοι ωφελημένοι από τη συνειδητή διαχρονική υποβάθμιση και συρρίκνωση της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης με θύματα μικρά παιδιά, είναι οι ιδιώτες κλινικάρχες στους οποίους σπρώχνονται οι εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Απαιτούμε την κατάργηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης. Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Την 1 Νοεμβρίου 2021 σε συνάντηση του με την ΟΕΝΓΕ, ο Υπουργός Υγείας κος Πλεύρης μας είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι στα πλαίσια διαχείρισης της πανδημίας δεν θα είναι στο σχεδιασμό του Υπουργείου η δημιουργία ξανά, μονοθεματικών Νοσοκομείων Covid.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς, 2 μήνες μετά ανακοινώνει την μετατροπή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου σε αποκλειστικά νοσοκομείο Covid και ότι την εφημερία του για μη Covid περιστατικά θα καλύψει το νοσοκομείο των «Αγ. Αναργύρων» και το «ΝΙΜΤΣ».

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με 300 κλίνες, όπου θα διακομίζονται ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία ή τα ΤΕΠ μόνο με ελαφρά συμπτώματα και δεν θα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από άλλη ειδικότητα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας Ιδιωτικών κλινικών – ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό.

Μετατρέπεται ένα ακόμη νοσοκομείο του Λεκανοπεδίου με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σε μονοθεματικό νοσοκομείο, μετατρέπεται ένα από τα 3 ογκολογικά νοσοκομεία σε γενικό με ότι αυτό σημαίνει για την αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών, αδιαφορώντας για την ακύρωση εκατοντάδων ιατρικών πράξεων της υπόλοιπης νοσηρότητας αλλά και την έκβασή τους.

Ζητούμε από το υπουργείο να αναθεωρήσει αυτόν τον σχεδιασμό και να ακούσει τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών έστω και την ύστατη ώρα.

  • Άμεσες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με ταχύρρυθμες διαδικασίες όπως έχει προτείνει η ΟΕΝΓΕ.

  • Επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και ένταξή τους στην γενική εφημερία του λεκανοπεδίου για Covid περιστατικά και των ΜΕΘ τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Διατήρηση της μη Covid λειτουργίας των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και αναλογική κατανομή των κλινών Covid ανάλογα με τις δυνατότητες τους και τις ανάγκες της πανδημίας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις