17.2 C
Athens
Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

ΣΜΤ: Νέα κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση συναδέλφου από την «Planet Fruits», Δευτέρα 10 Γενάρη

Πρόσφατα

Νέα κινητοποίηση ενάντια στην απαράδεκτη εκδικητική την απόλυση του συναδέλφου μέλους του ΣΜΤ από την Planet Fruits, την Δευτέρα 10/01 στις 08.00 πμ, Πρέσπας 6, Μοσχάτο (δείτε εδώ τη διεύθυνση).

Πραγματοποιήθηκε ήδη μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη 16/12 στην έδρα της εταιρείας. Επίσης, έχει γίνει προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας και έχει οριστεί τριμερής συνάντηση την Τρίτη 11/01.


Ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου τεχνικού από την Planet Fruits!
Να μπει ΣΤΟΠ στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου τεχνολόγου από την εταιρεία PLANET FRUITS ΕΠΕ στην οποία εργαζόταν με «μπλοκάκι».

Την Πέμπτη 9/12 η εργοδοσία ενημέρωσε ηλεκτρονικά τον συνάδελφο για την απόλυση του επικαλούμενη ότι δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντα της εργασίας του. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 9/12, ημέρα όπου ο συνάδελφος είχε ρεπό, η εργοδοσία της “PLANET FRUITS” τον ήθελε διαθέσιμο για συνομιλία σε σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή ώστε να προγραμματίσει συνάντηση για την επόμενη ημέρα και μάλιστα σε χρόνο εκτός του ωραρίου του. Η καθυστερημένη ανταπόκριση του αποτέλεσε και την αιτία απόλυσης, καθώς μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν «προβλήματα» με τη δουλειά του.

Οι πρακτικές που εφαρμόζονται στην PLANET FRUITS αποτελούν προάγγελο της κατάστασης που θέλουν να επικρατήσει στους εργασιακούς χώρους με την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη. Αποτελούν συχνό φαινόμενο στη συγκεκριμένη εταιρεία τα ωράρια-λάστιχο, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στον χώρο εργασίας, η παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν καθημερινά σε φωτογραφική απεικόνιση κατά την προσέλευσή τους στον χώρο εργασίας αντί χρήσης κάρτας. Επίσης ανασφάλιστος εργαζόμενος που τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας έμεινε εκτός εργασίας απλήρωτος για αρκετές μέρες χωρίς να μπορεί να λάβει αναρρωτική άδεια.

Σε όλες αυτές τις αντεργατικές πρακτικές και την αυταρχική συμπεριφορά ο συνάδελφος ύψωσε ανάστημα, ενώ όταν ανέφερε ότι θα απευθυνθεί στο ΣΜΤ ως μέλος του, η εργοδοσία επικαλέστηκε την ιδιότητα αυτή ως επιπλέον λόγο απόλυσής του!

Ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών γνωρίζουμε καλά τι θέλουν να επιβάλλουν οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς το επόμενο διάστημα. Με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και του κράτους, η επίθεση τους κλιμακώνεται . Η εργοδοτική τρομοκρατία, η καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων, η επιχείρηση ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων και των όρων εργασίας, οι απειλές, ο εκφοβισμός και οι εκδικητικές απολύσεις όποιου αντιστέκεται δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες πρακτικές της εταιρείας PLANET FRUITS!

Διεκδικούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου και την καταβολή των προσαυξήσεων που δικαιούται λόγω εργασίας τις Κυριακές και νυχτερινής εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους τεχνικούς εργαζόμενους στην εταιρεία να απευθυνθούν για όποια προβλήματα έχουν στο χώρο δουλειάς τους στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, να συνταχθούν στον αγώνα με το Σωματείο, ενάντια στην εργοδοτική επίθεση.

Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις, 5ήμερο -7ωρο -35ωρο, κανονικές προσλήψεις με κατάργηση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Με τους αγώνες μας σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις