15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

META: Κάλεσμα, για τις 7 Γενάρη, για τη συνέχεια της δίκης των διωκόμενων συνδικαλιστικών στελεχών από το δήμαρχο Αλίμου

Επόμενη συγκέντρωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 7 Γενάρη 2022, ώρα 9πμ., Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτήριο 13, αίθουσα 3

Πρόσφατα

Συνεχίζεται, την Παρασκευή 7 Γενάρη 2022, ώρα 9πμ., στα Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτήριο 13, αίθουσα 3, των συνδικαλιστικών στελεχών της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Κατερίνας Γιαννούλια, Μάριου Κατσουρού, Βασίλη Γκιτάκου, και Γιάννη Καπράλου. Να σημειωθεί ότι η δικάσιμος που ήταν προγραμματισμένη για τις 23 του περασμένου μήνα δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κωλύματος της συνηγόρου υπεράσπισης, Αντωνίας Λεγάκη.

Υπενθυμίζεται πως τα παραπάνω συνδικαλιστικά στελέχη, για τα οποία Ομοσπονδίες και Σωματεία συνεχίζουν να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και να ζητούν την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες και την αθώωσή τους, διώκονται ποινικά από τη Δημοτική Αρχή Αλίμου, γιατί τόλμησαν να ασκήσουν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν εργαζόμενη του Δήμου Αλίμου, όπως όφειλαν. Και συγκεκριμένα, επειδή, τον Ιούλιο του 2017, τόλμησαν μαζί με πλήθος εργαζόμενων, δημοτών και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν την τότε αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, και να αποτρέψουν την απόλυσή της. Σημειωτέον ότι η τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου, αθωώθηκε πανηγυρικά από τα δικαστήρια.

Πρώτη ημέρα

Κατά την πρώτη ημέρα της εκδίκασης της αγωγής της Δημοτικής Αρχής Αλίμου, μέσα από ψεύδη αοριστολογίες και αντιφάσεις του ίδιου του δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη, της αντιδημάρχου, Θεοδώρας Σύρμα, και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανου Διαμαντή, αποκαλύφθηκαν τα κατά συρροή ψεύδη τους, το μένος της Δημοτικής Αρχής Αλίμου για τη συνδικαλιστική δράση και τους συνδικαλιστές και η προσπάθειά της να τους εξοντώσει οικονομικά, μέσα από τη «βιομηχανία» διώξεων που έχει εξαπολύσει.

Προβοκάτσια δημάρχου

Είναι χαρακτηριστική η προβοκάτσια που εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αλίμου κατά των συνδικαλιστικών στελεχών, στην αρχή της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι «όρμησαν σαν τα τάγματα της Χρυσής Αυγής» στο δημαρχείο. Η δήλωσή του, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των «κατηγορουμένων», των αλληλέγγυων και της συνηγόρου υπεράσπισης. Βεβαίως, η προβοκάτσια του γίνεται «μπούμερανγκ» και μετατρέπεται σε πραγματικό γεγονός που εκθέτει τον ίδιο: ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στηρίζεται, εδώ και χρόνια (και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι τρανή απόδειξη), από δημοτικό σύμβουλο που έχει εκλεγεί και το 2014 και το 2019 με την «Ελληνική Αυγή» (τους χρυσαυγίτες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση).

Αλληλεγγύη και αθώωσή τους

Όπως έχει υπογραμμίσει το ΜΕΤΑ, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές, καθώς δεν ανέχεται όχι μόνον την συνδικαλιστική κριτική και τη συνδικαλιστική δράση, αλλά και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, που εκφράζεται μεμονωμένα ή συλλογικά απέναντι στην πολιτική που ασκεί στο δήμο του. Στο δικονομικό του «μενού», οι πειθαρχικές διώξεις, οι αγωγές και μηνύσεις, στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης, ώστε να μπορεί αυτός να κάνει ό,τι θέλει και να μη διαμαρτύρεται κανένας. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι, τα εξώδικα που στέλνει, τις αγωγές και τις μηνύσεις που κάνει, γίνονται με χρήματα από το δημοτικό ταμείο, των φορολογουμένων και των δημοτών του, δηλαδή.

Η έκφραση της αλληλεγγύης και η απαλλαγή των συνδικαλιστών από τις παραπάνω κατηγορίες έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση με το αντεργατικό Νόμο Χατζηδάκη (Ν.4808/2021), ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση, την περιφρούρηση των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε και να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που μάχεται ενάντια στην κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, στον αυταρχισμό και στην καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Και είναι υποχρέωση όλων μας να καταγγείλουμε την τακτική της Δημοτικής Αρχής Αλίμου που πάει χέρι χέρι με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, απαιτώντας παράλληλα την απαλλαγή όλων των συνδικαλιστικών στελεχών που διώκονται με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την τρομοκράτηση και τη φίμωση των εργαζομένων.

Επόμενη συγκέντρωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 7 Γενάρη 2022, ώρα 9πμ., Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτήριο 13, αίθουσα 3.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις