16.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2025

Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ: Στάση εργασίας για μόνιμη δουλειά και ελλείψεις σε Οργανισμό, 28/12, 1μμ.-4μμ.

Πρόσφατα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΔΥ

Μπαλώματα στην Δημόσια Υγεία,
Φυλακές και Ναυάγια στο Προσφυγικό
Και Μπόλικο Χατζηδάκη για τους εργαζόμενους

ΕΕ και ΝΔ: Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Στις 31/12/2021, λήγουν οι συμβάσεις 670 εργαζόμενων του ΕΟΔΥ σε Νοσοκομεία και Προσφυγικές Δομές. Από την διοίκηση του Οργανισμού η μόνη ενημέρωση μία μέρα πριν καταβληθεί στο Διαύγεια το 50% του μισθού των εργαζόμενων στο πεδίο, είναι ότι προσπαθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να αποπληρωθεί το σύνολο του μισθού των εργαζόμενων στο πεδίο και να δοθεί κάποια παράταση μέχρι να εξασφαλιστεί «η ομαλή μετάβαση στο Έργο του Υπουργείου Υγείας που θα υλοποιηθεί μέσω των Περιφερειών στις Δομές φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών». Το έργο που αφορά δηλαδή το μπάλωμα της Δημόσιας Υγείας με τα ψίχουλα που δόθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό για την διαχείριση του covid-19.

Ούτε λόγος φυσικά για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη των προσφύγων/μεταναστών και πόσο μάλλον τη ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη!

Την ίδια ώρα δίνεται πακτωλός χρημάτων σε μεγάλους εργολάβους με συμβάσεις έως και 8 χρόνια για την συντήρηση και διαχείριση των υπερδομών-φυλακών στα νησιά, ενώ οι επαναπροωθήσεις συνεχίζονται κατά παράβαση διεθνών συνθηκών και πολλοί από τους αιτούντες άσυλο δεν έχουν καμία πρόσβαση σε χρήματα.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων μας και τη σταδιακή μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου καθώς γνωρίζουν πολύ καλά και στον ΕΟΔΥ και στο Υπουργείο Υγείας και στην κυβέρνηση ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο εντελώς εξουθενωμένο και αποδυναμωμένο από τα μνημόνια ΕΣΥ.
  • Τον σεβασμό και την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Όχι άλλη τρομοκρατία, όχι παρακολούθηση μέσω κοινωνικών δικτύων, όχι παρενοχλήσεις εργασιακού και όχι μόνο τύπου (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ). Άμεσα να γίνονται οι πληρωμές των δεδουλευμένων μας, υπερωριών, εξαιρέσιμων, τήρηση προβλεπόμενων ωραρίων.
  • Την αναγνώριση των μισθολογικών κλιμακίων/μεταπτυχιακών. Να δίνονται εκπαιδευτικές άδειες.
  • ΆΜΕΣΑ, έστω και στο 5’, παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού και των υλικοτεχνικών υποδομών.
  • Την ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΟΔΥ, με άμεση κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουμε και στο πρόγραμμα Philos II και στις KOMY
  • Τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ασφαλείς χώροι διαμονής για όλους. Άμεση επίλυση των συνθηκών που αφήνουν στις δομές φιλοξενίας πεινασμένους ανθρώπους, παιδιά χωρίς εκπαίδευση
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τους συναδέλφους που ως συμβασιούχοι στήριξαν το νοσοκομειακό σύστημα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας καθώς και για τους συμβασιούχους των ΚΟΜΥ που σε αντίξοες συνθήκες με κρύο, ζέστη ή βροχή και χιόνι, διενεργούν ελέγχους.
  • Να επισκευαστούν και να δοθούν σε χρήση και για τις δομές φιλοξενίας και για τον συνολικό πληθυσμό τα ασθενοφόρα του προγράμματος που προφανώς σαπίζουν κάπου ενώ οι συνάδελφοι διασώστες/πληρώματα ασθενοφόρων στις δομές φιλοξενίας απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα (και δεν είναι οι μόνοι στους οποίους συμβαίνει αυτό).

Δυο χρόνια δεν ήταν αρκετά για να έχει προγραμματιστεί η συνέχιση;

50.000.000€ δεν ήταν αρκετά για να δουλεύουμε σαν άνθρωποι με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, φάρμακα, εκπαίδευση και για να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε;

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό και όχι μόνο, καλούμε όλους τους εργαζόμενους που κατανοούν ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους ξεριζωμένους και μάλιστα ότι ο εχθρός είναι κοινός και κάθε προοδευτικό άνθρωπο να στηρίξει τον αγώνα μας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ στη Γενική του Συνέλευση πήρε απόφαση για στάση εργασίας τη Τρίτη 28/12/2021, 13:00-16:00.


Η διοίκηση αρνήθηκε να δώσει τη νόμιμη ημιαργία της παραμονής Χριστουγέννων

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ (εργαζόμενοι συμβασιούχοι με ΣΟΧ συμβάσεις στο πρόγραμμα “Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση για την υγεία στην προσφυγική κρίση” και εργαζόμενοι συμβασιούχοι των ΚΟΜΥ που πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους δημόσια καθημερινά για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοΐου αλλά και στελεχώνουν το επιχειρησιακό κέντρο του οργανισμού για τον ίδιο σκοπό), στις 24 Δεκέμβρη, «ο Οργανισμός, με γελοίες επικλήσεις, αρνήθηκε να δοθεί η νόμιμη ημιαργία της παραμονής Χριστουγέννων. Επισυνάπτεται το σχετικό σκεπτικό που προφορικά μετέφερε ο προϊστάμενος του τμήματος μετακινούμενων πληθυσμών στους συντονιστές ομάδων στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις