Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, χτυπημένος από ανίατη ασθένεια, ο αγαπητός μας σύντροφος και συναγωνιστής της αριστεράς και της αυτοδιοίκησης, πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας.

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του  Πανεπιστημίου Αθηνών και από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα από τις γραμμές  της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και αργότερα συμμετείχε στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ – ΣΥΡΙΖΑ.  Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε το 2015, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία του για την ψήφιση του 3ου  Μνημονίου και μαζί με εκατοντάδες άλλους αγωνιστές συγκρότησαν την Λαϊκή Ενότητα. Έχαιρε τον σεβασμό όλων όσων τον γνώρισαν καθώς έδινε τις μάχες με  ανιδιοτέλεια και συντροφικότητα.

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας εκλέχτηκε τρεις φορές δήμαρχος Καισαριανής, πρώτη φορά το 1990, το 1994 και στη συνέχεια το 2002.

Στην διαδρομή του αυτή ξεχωρίζουν η συμμετοχή του στους αγώνες των πολιτών της περιοχής και του Δήμου που ξεκινούν από την Μεταπολίτευση επί δημαρχίας του αείμνηστου Παναγιώτη Μακρή ενάντια στη Σκοπευτική Εταιρεία για το πέρασμα του ιστορικού χώρου του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στο Δήμο στην προοπτική της λειτουργίας και ενός Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης. Μάλιστα το 2008 ο Θανάσης Μπαρτζώκας συνελήφθη από την αστυνομία και κρατήθηκε προσωρινά μαζί με τον τότε δήμαρχο της πόλης  Σπύρο Τζόκα.

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας αποτέλεσε το πρότυπο του αγωνιστή Δημάρχου. Ακολουθώντας την παρακαταθήκη  προηγούμενων αριστερών δημάρχων ανύψωσε το κύρος και το ρόλο του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από απλό διαχειριστή των τοπικών υποθέσεων σε δημοκρατικό θεσμό που υπηρετεί τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη

Ήταν επίσης ένας από τους κύριους εκφραστές της άποψης ότι η κοινή δράση και μετωπική συμπόρευση των αυτοδιοικητικών δυνάμεων της αριστεράς, θα μπορούσε σε τοπικό επίπεδο να αποτελέσει ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σαρώνει το λαό και την χώρα μας.

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας  μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε αγωνιστής, που υπηρέτησε με συνέπεια τα ιδεώδη και τις αξίες  της Αριστεράς. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό ανάμεσά μας.

Ο Συντονισμός Αιρετών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και στους συντρόφους του στο Αριστερό Ρεύμα και στη Λαϊκή Ενότητα.

Οι σύντροφοι, οι συναγωνιστές και φίλοι, θα αποχαιρετήσουμε τον αγαπητό μας Θανάση την Τρίτη 28.12.2021 στις 12.00μμ με πολιτική κηδεία στο Νεκροταφείο της Καισαριανής.