10.9 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΟΕ: Εισβολή των ΜΑΤ με εντολή κυβέρνησης και Ενεργειακής Καβάλας | Η εταιρεία απειλεί τους εργαζομένους και απαιτεί συλλήψεις

Πρόσφατα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σήμερα τα ξημερώματα με εντολή της εταιρείας και της κυβέρνησης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ έκοψαν την περίφραξη και εισέβαλαν μέσα στο εργοστάσιο των Πετρελαίων Καβάλας, με σκοπό να καταστείλουν την περιφρούρηση των εργαζομένων για ασφαλή λειτουργία , δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερα ανασφαλείς συνθήκες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, κατά την διάρκεια της επέμβασης, τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα την εκδήλωση φωτιάς σε μετασχηματιστή. Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αυτήν την στιγμή περικυκλωμένοι εντός του εργοστασίου σε πύργο υψηλής επικινδυνότητας. Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Αυτή η εγκληματική επέμβαση βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει ακόμη θύματα.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, μέσω του Προέδρου, βρίσκεται ήδη στην Καβάλα και σε συνεχή επικοινωνία με το Σωματείο και τους νομικούς μας συμβούλους, για την στήριξη του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στην καταστολή .

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και την Εταιρεία Ενεργειακή για την απαράδεκτη και αισχρή απόπειρα καταστολής και φίμωσης των εργαζομένων, που εδώ και μήνες αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας για να επιβάλει καθεστώς γαλέρας με απολύσεις, μηνύσεις, απειλές, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφαλή του λειτουργία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ.

ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Kavala Oil

Energean: Ανακοίνωσε ότι έληξε η κατάληψη – Απειλεί εκ νέου τους εργαζόμενους

Με νέες απειλές προς τους εργαζόμενους ανακοίνωσε η Energean ότι έληξε η κατάληψη των εγκαταστάσεων του εργοστασίου στον Πρίνο.

«Με την παρέμβαση της Αστυνομίας έπειτα από ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών της Καβάλας, έληξε το πρωί της Τρίτης η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου από μέλη του Σωματείου των εργαζομένων και η διοίκηση της Energean έχει εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία της» αναφέρει συγκεκριμένα.

Όπως σημειώνει, «η εγκατάσταση εξακολουθεί να περιφρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας, ενώ η διοίκηση της εταιρείας προβαίνει ήδη στον απαραίτητο έλεγχο των εγκαταστάσεων και στη διαπίστωση τυχόν δολιοφθορών, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση των συνθηκών ασφαλείας».

Μάλιστα, απειλεί για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους προσθέτοντας πως «θα ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας της εταιρείας διαδικασίες προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους όλο αυτό το διάστημα παρανόμησαν, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, των εγκατάσταεων και του περιβάλλοντος».

Τέλος, αναφερόμενη στα μέλη του Σωματείου που παραμένουν συγκεντρωμένα σε πύργο εγκατάστασης, η εταιρεία προκαλεί καλώντας τους εργαζόμενους στον Πρίνο «να απέχουν από οποιαδήποτε έκνομη πράξη, να απομονώσουν και να αναφέρουν κάθε παράνομη και προβοκατόρικη ενέργεια που τυχόν διαπιστώσουν καθώς και να συνεργαστούν για να ξεκινήσει μια νέα εποχή για τον Πρίνο».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις