10.9 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Κάλεσμα για τη συνέχεια της δίκης των διωκόμενων συνδικαλιστικών στελεχών από το δήμαρχο Αλίμου, 23/12, 9πμ.

Επόμενη συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 23/12, ώρα 9πμ., Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτήριο ΠΡΟΚΑΤ, αίθουσα 2

Πρόσφατα

Την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη, ξεκίνησε η δίκη των συνδικαλιστικών στελεχών της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Κατερίνας Γιαννούλια, Μάριου Κατσουρού, Βασίλη Γκιτάκου, και Γιάννη Καπράλου, που διώκονται ποινικά από τη Δημοτική Αρχή Αλίμου, γιατί τόλμησαν να ασκήσουν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν εργαζόμενη του Δήμου Αλίμου, όπως όφειλαν. Και συγκεκριμένα, επειδή τα ανωτέρω συνδικαλιστικά στελέχη, τον Ιούλιο του 2017, τόλμησαν μαζί με πλήθος εργαζόμενων, δημοτών και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν την τότε αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, και να αποτρέψουν την απόλυσή της. Σημειωτέον ότι η τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου, αθωώθηκε πανηγυρικά από τα δικαστήρια.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί, την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη, στις 9πμ,, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, Κτήριο ΠΡΟΚΑΤ, αίθουσα 2. Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης των «κατηγορουμένων» είναι τα στελέχη του ΜΕΤΑ, Γρηγόρης Καλομοίρης, Μάριος Κρητικός και Γιώργος Χαρίσης.

Προβοκάτσια από δήμαρχο Αλίμου

Συνεπικουρούμενος από δύο δικηγόρους υπεράσπισής του, ο δήμαρχος Αλίμου (και μηνυτής και… συνήγορος του εαυτού του) Ανδρέας Κονδύλης, προκάλεσε από τα πρώτα του λόγια, αναφέροντας προς το δικαστήριο ότι οι «κατηγορούμενοι» συνδικαλιστές «όρμησαν σαν τα τάγματα της Χρυσής Αυγής» στο δημαρχείο. Η δήλωση του δημάρχου Αλίμου είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση των «κατηγορουμένων», των αλληλέγγυων και της συνηγόρου υπεράσπισης, Αντωνίας Λεγάκη, η οποία απείλησε με μήνυση το δήμαρχο για την προβοκάτσια εναντίον των αριστερών συνδικαλιστών, που μάχονται για τα ταξικά συμφέροντα.

Κουβέντα για τη στήριξή του από χρυσαυγίτη

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η προβοκάτσια προήλθε από έναν δήμαρχο που στηρίζεται, εδώ και χρόνια (και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι τρανή απόδειξη), από δημοτικό σύμβουλο που έχει εκλεγεί και το 2014 και το 2019 με την «Ελληνική Αυγή» (τους χρυσαυγίτες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση).

Ψεύδη, αντιφάσεις, αοριστολογίες

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στην οποία κατέθεσαν οι 3 από τους 5 μηνυτές, μέσα από τις αντιφάσεις τους και τις αοριστολογίες τους, αποκαλύφθηκαν τα κατά συρροή ψεύδη τους, το μένος της Δημοτικής Αρχής Αλίμου για τη συνδικαλιστική δράση και τους συνδικαλιστές και η προσπάθειά της να τους εξοντώσει οικονομικά, μέσα από τη «βιομηχανία» διώξεων που έχει εξαπολύσει.

Χαρακτηριστκά, από τη δίκη:

Ψευδώς ανέφερε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ότι δε γνωρίζει την Κατερίνα Γιαννούλια, αφού της έστελνε ευχές στις μεγάλες γιορτές. Κι όταν ρωτήθηκε για το γεγονός, απάντησε πως αυτό το κάνει σε όλους τους δημότες Αλίμου. Μικρή λεπτομέρεια; Η Κατερίνα Γιαννούλια δεν είναι δημότισσα Αλίμου.

Ψευδώς ανέφερε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ότι ο Μάριος Κατσουρός σήκωνε τραπέζια, όταν στην αγωγή αναφέρεται ότι απλώς και μόνον παραβρέθηκε στη διαμαρτυρία.

Ψευδώς ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανος Διαμαντής, ότι δε γνωρίζει το Βασίλη Γκιτάκο, αφού (υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες) έχει παραβρεθεί και παρέμβει σε συνεδριάσεις του Σώματος.

Ψευδώς ανέφερε η αντιδήμαρχος Αλίμου, Θεοδώρα Σύρμα, ότι την έβρισε η Κατερίνα Γιαννούλια, αποκαλώντας την «τσόκαρο». Μια ενεργή συνδικαλίστρια και φεμινίστρια, μέλος της Γραμματείας Ισότητας της ΑΔΕΔΥ και της Συνέλευσης 8 Μάρτη, όπως η Κατερίνα Γιαννούλια, δε μιλά με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τις γυναίκες. Προφανώς, αυτό το ψέμα επινοήθηκε και γράφτηκε από τους μηνυτές, πιθανά γιατί οι ίδιοι δεν έχουν σε υπόληψη τις γυναίκες και χρησιμοποιούν αυτού του είδους τις εκφράσεις.

Αλληλεγγύη και αθώωση των συνδικαλιστών απέναντι στη «βιομηχανία» διώξεων

Όπως έχει υπογραμμίσει το ΜΕΤΑ, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές, καθώς δεν ανέχεται όχι μόνον την συνδικαλιστική κριτική και τη συνδικαλιστική δράση, αλλά και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, που εκφράζεται μεμονωμένα ή συλλογικά απέναντι στην πολιτική που ασκεί στο δήμο του. Στο δικονομικό του «μενού», οι πειθαρχικές διώξεις, οι αγωγές και μηνύσεις, στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης, ώστε να μπορεί αυτός να κάνει ό,τι θέλει και να μη διαμαρτύρεται κανένας. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι, τα εξώδικα που στέλνει, τις αγωγές και τις μηνύσεις που κάνει, γίνονται με χρήματα από το δημοτικό ταμείο, των φορολογουμένων και των δημοτών του, δηλαδή.

Η έκφραση της αλληλεγγύης και η απαλλαγή των συνδικαλιστών από τις παραπάνω κατηγορίες έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση με το αντεργατικό Νόμο Χατζηδάκη (Ν.4808/2021), ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση, την περιφρούρηση των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε και να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που μάχεται ενάντια στην κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, στον αυταρχισμό και στην καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Και είναι υποχρέωση όλων μας να καταγγείλουμε την τακτική της Δημοτικής Αρχής Αλίμου που πάει χέρι-χέρι με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, απαιτώντας παράλληλα την απαλλαγή όλων των συνδικαλιστικών στελεχών που διώκονται με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την τρομοκράτηση και τη φίμωση των εργαζομένων.

Επόμενη συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 23/12, ώρα 9πμ., Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτήριο ΠΡΟΚΑΤ, αίθουσα 2.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις