6.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

ΑΡΑΓΕΣ: Καταγγελία για τη συνεχιζόμενη λειτουργία της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ με εξ αποστάσεως συνεδριάσεις

Πρόσφατα

Για μια ακόμη φορά η Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ συγκαλείται εξ αποστάσεως, μόνο διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom και μάλιστα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αφού η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας προξενεί εντύπωση η απόφαση της πλειοψηφίας (ΔΚΜ-ΔΗΣΥΜ) και του προέδρου της Αντιπροσωπείας Ν. Μήλη (ΔΗΣΥΜ) να πραγματοποιήσει μια ακόμη Αντιπροσωπεία εξ΄αποστάσεως, παρόλο που στην συνάντηση των παρατάξεων που προηγήθηκε δόθηκε η εντύπωση και η δέσμευση του Προεδρείου της ότι θα γίνει δια ζώσης αυτή τη φορά.

Και δεν μας προξενεί εντύπωση γιατί οι δυνάμεις που διοικούν την Αντιπροσωπεία όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, δεν έχουν βγάλει άχνα όχι μόνο για την κυβερνητική διαχείριση της κατάστασης, αλλά ούτε για τον ορυμαγδό νομοθετημάτων που διαλύουν την εκπαίδευση συνολικά και ειδικά την επαγγελματική και την Τριτοβάθμια, τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών, την ασφάλιση, τα εργασιακά, τα μισθολογικά. Θα θυμίσουμε εδώ ότι χρειάστηκε να ξεσηκωθεί ο κόσμος των μηχανικών για να “μαζευτεί” ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός (ΔΚΜ) που στις πρώτες του δηλώσεις την άνοιξη του 2020 έλεγε ότι “οι μηχανικοί δεν έχουν ανάγκη από ενίσχυση”.

Με την σειρά τους και αυτοί, τυφλά πιστοί στην κυβερνητική πολιτική, χρησιμοποιούν την παρούσα κατάσταση, προκειμένου και να απαξιώσουν το όργανο αλλά και να οδηγήσουν το ΤΕΕ στην λειτουργία υπό ‘ενός ανδρός αρχή’, αυτή του Προέδρου.

Είναι δε χαρακτηριστικό και αυταπόδεικτο από την θεματολογία των προσκλήσεων, ότι η Κεντρική Αντιπροσωπεία συνεδριάζει (και μόνο εξ΄αποστάσεως) όταν η Διοίκηση του ΤΕΕ χρειάζεται κάποιες αναγκαίες αποφάσεις για την έγκριση οικονομικών προϋπολογισμών, απολογισμών, ισολογισμών.

Αλήθεια συναδέλφισσες και συνάδελφοι του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας , οι «υγειονομικές συνθήκες» σας ανάγκασαν και αυτή τη φορά να μην κάνετε δια ζώσης συνεδρίαση; Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά δύσκολη, γίνεται ακόμα δυσκολότερη λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης (καμία ενίσχυση του ΕΣΥ,  συνολικά αποτυχημένη πολιτική προστασίας της υγείας για ιχνηλάτηση, προστασία, εμβολιασμό, πρωτοβάθμια περίθαλψη, συνωστισμός σε χώρους εκπαίδευσης, εργασίας, ΜΜΜ). Το ΤΕΕ έχει τη δυνατότητα και τους πόρους να κάνει διαδικασίες σε μεγάλους καλά αεριζόμενους χώρους και με μέτρα προστασίας, όπως κάνουν αυτή την περίοδο μια σειρά συλλογικών φορέων. Την ίδια περίοδο που ο Ν. Μήλης “δεν μπορεί” να βρει χώρο για την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, ο ίδιος και άλλα στελέχη της ΔΗΣΥΜ πρωτοστάτησαν στη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, με τους υποψηφίους να κάνουν σειρά κομματικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Η υγειονομική συνθήκη είναι επομένως πρόφαση! Απλά η εξ΄αποστασεως συνεδρίαση βολεύει! Βολεύει για να μην αναπτυχθεί η συζήτηση, να μην ζυμωθούν οι απόψεις, να μην διαμορφωθούν οι αποφάσεις. Αυτή είναι η αλήθεια!

Επίσης βολεύει και η εξ΄αποστάσεως ψηφοφορία! Εμπρός στον δρόμο που όρισε ο Χατζηδάκης στον εργασιακό νόμο λοιπόν! Πίσω από ένα link και μέσω της πλατφόρμας zoom να ψηφίσει το όργανο για τον προϋπολογισμό του 2022! Μια απόφαση που βέβαια είναι αναγκαία για να λειτουργήσει η Διοίκηση του ΤΕΕ για την επόμενη χρονιά, αλλά που θα παρθεί με τι τρόπο συνάδελφοι; Με ηλεκτρονικό; Και ποιος ελέγχει αν αυτός που ψηφίζει είναι όντως αυτός; Και ποιος θα πιστοποιήσει ότι πίσω από 50 “συνδέσεις” βρίσκονται όντως διαφορετικοί συνάδελφοι και όντως μέλη της ΑΤΕΕ; Η πλατφόρμα zoom; Και το λέμε αυτό γιατί, συγκεκριμένα, δεν υπάρχει ούτε καν ανοιχτή κάμερα στην διαδικασία της ψηφοφορίας έστω, για να πιστοποιείται η ταυτοπροσωπία. Και δώσαμε μάχη στην πρώτη αντιπροσωπεία, για να υπάρχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων στην τεχνική επίβλεψη της διαδικασίας!

Είναι γεγονός ότι αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν στις δια ζώσης συνεδριάσεις. Εκεί θα «αναγκάζονταν» οι συνάδελφοι των κυρίαρχων παρατάξεων να ήταν οι ίδιοι στην αίθουσα συνεδρίασης τουλάχιστον.

Και αφού είστε τόσο λάτρεις της τεχνολογίας, γιατί η ιστοσελίδα της Αντιπροσωπείας (https://antiprosopeia.tee.gr/) έχει να ενημερωθεί ως προς τις αποφάσεις της από το 2019 συνάδελφοι του Προεδρείου; Να ξέρουμε τουλάχιστον ποιες είναι οι αποφάσεις!

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη λειτουργία της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ με εξ’ αποστάσεως συνεδριάσεις και δηλώνουμε ότι θα επανεξετάσουμε την στάση μας ως προς την συμμετοχή μας

Στον κατήφορο αυτό ούτε θα συναινέσουμε, ούτε θα διευκολύνουμε! Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ σε κατ΄ όνομα όργανο του ΤΕΕ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις