28.2 C
Athens
Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Kάλεσμα αλληλεγγύης από το Σωματείο ΝΟΚΙΑ: Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους άστεγους

Πρόσφατα

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

H εξασφάλιση αξιοπρεπούς και ασφαλούς στέγης και αυτόνομης διαβίωσης είναι μια θεμελιώδης ανθρώπινη ανάγκη, η απουσία της οποίας συνιστά ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα και οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό και σε ακραίο κοινωνικό στιγματισμό. Η οικονομική κρίση που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, η λιτότητα, η ανεργία και η μείωση του μέσου εισοδήματος οδήγησαν πολλούς συνανθρώπους μας στο να μείνουν χωρίς στέγη. Η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών που άφησαν απροστάτευτη την κύρια κατοικία, η παντελής έλλειψη παροχών κοινωνικής πρόνοιας και η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, είναι όλα αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών του κράτους, της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ενίσχυσαν το φαινόμενο της αστεγίας.

Ειδικά τους δύο τελευταίους χρόνους η πανδημία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες επιβίωσης των άστεγων ανθρώπων. Ο άστεγος πληθυσμός έχει αφεθεί στην τύχη του και οι περισσότερες παρεμβάσεις της πολιτείας είναι επικοινωνιακές.

Η Ομάδα Αλληλεγγύης Αστέγων είναι μια ανοιχτή συλλογικότητα, η οποία έχει ως κύριο στόχο της την κάλυψη βασικών αναγκών των αστέγων της Αττικής, την ένδυση, την καθημερινή τροφή, την υγιεινή και την πρωτοβάθμια φαρμακευτική φροντίδα. Συλλέγουν όλα τα απαραίτητα αγαθά από αυτά που προσφέρουν άνθρωποι που ανταποκρίνονται στα καλέσματα τους και τα παραδίδουν οργανωμένα στους αστέγους. Παράλληλα, τις καθημερινές, η κουζίνα τους μαγειρεύει πάνω από 150 μερίδες φρέσκου ζεστού φαγητού και τις διανέμει στο κέντρο της Αθήνας. Εν μέσω καραντίνας, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, συνέχισαν το δύσκολο έργο τους και στόχο έχουν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται δυναμικά.

Ως Σωματείο αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτήν την χρονιά τη δράση τους και να προσφέρουμε κάποια βασικά αγαθά για τους συνανθρώπους μας.

Η συλλογή των αγαθών θα είναι από 13/12/21 έως 21/12/21 στα κτίρια της εταιρείας.

Για την συνεισφορά σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις: Πανωραία Δάρα και Άλκηστις Τσουλάκου

Όποια/όποιος συναδέλφισσα/συνάδελφος δεν έρχεται στην εταιρεία αλλά επιθυμεί να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια εννοείται ότι μπορεί να προχωρήσει σε σχετική παραγγελία με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμεί και να βάλει διεύθυνση παράδοσης το κτίριο της Αρέβα. Σε αυτή την περίπτωση παρακαλούμε ενημερώστε μας έγκαιρα ώστε να είναι κάποιος από εμάς να παραλάβει την παραγγελία.

Άμεση στέγαση και τροφή για όλους τους αστέγους!

Λίστα αγαθών

 • Sleeping bags
 • Αντρικά/Γυναικεία εσώρουχα και κάλτσες
 • Σκουφιά, γάντια, κασκόλ
 • Τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, χυμοί, παξιμάδια, φρυγανιές, μπισκότα κλπ)
 • Είδη πρώτης ανάγκης (σερβιέτες, αφρός ξυρίσματος, ξυραφάκια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, χαρτιά υγείας, χαρτομάντηλα, μωρομάντηλα, αντισηπτικά)
 • Πετσέτες
 • Ζυμαρικά (όχι σπαγγέτι)
 • Λάδι
 • Όσπρια
 • Μπαχαρικά
 • Ρύζι
 • Τοματοχυμοί/Πελτέδες

Επίσης να ενημερώσουμε ότι τα χρήματα που έχουν μαζευτεί από τις ατζέντες του σωματείου μας θα δοθούν στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες στο Λαύριο όπου δεν στηρίζονται από κάποιον φορέα και οι ανάγκες είναι συνεχής. Την 2η μέρα Χριστουγέννων θα πάμε στο Λαύριο με γλυκά και κεράσματα για τα παιδιά.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις