15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκλογές ΣΙΕΕΦΣΕΚ (13-14-15/12): Στηρίζουμε με την ψήφο μας την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Πρόσφατα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δύο χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας, όλες και όλοι έχουμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε αλλά και να βιώνουμε τις επιπτώσεις και τις αλλαγές που προκάλεσε στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή μας.

Στον χώρο της εργασίας, με την επίκληση της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει προκαλέσει ή έχει επιταχύνει μια σειρά από βίαιες αλλαγές στα εργασιακά κεκτημένα, ανατρέποντας τις προτεραιότητες αλλά και δικαιώματα των εργαζομένων, εντείνοντας έτσι την ανασφάλεια για την επομένη ημέρα: το ευέλικτο ωράριο, η αποζημίωση των υπερωριών με ρεπό ή άδεια, η αναστολή συμβάσεων εργασίας, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε κατηγορίες εργαζομένων, o συνδικαλιστικός νόμος Χατζηδάκη που αποδυναμώνει κάθε διεκδίκηση και συρρικνώνει το απεργιακό δικαίωνα, μπήκαν στη ζωή μας και αναδεικνύουν τα σημεία απόκλισης εργαζόμενων – εργοδοτών, με εμπνευστή αλλά και ενορχηστρωτή την κυβέρνηση.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο φάρμακο δεν αποτελούμε εξαίρεση. Στα προαναφερθέντα, προστίθενται και τα επιμέρους προβλήματα του κλάδου, με τα συλλογικά μας όργανα (ΣΙΕΕ, ΠΟΙΕ) να εξαντλούν εντέχνως τη δράση τους σε καλογραμμένες ανακοινώσεις, μέσα από τις οποίες αποτάσσουν τις ευθύνες τους, μετακυλιώντας τες στους εργοδότες μας, SFEE, ΠΕΦ ή στην κυβέρνηση. Αποτέλεσμα; Να περιορίσουν οποιαδήποτε διάθεση για δράση, με την ατάκα “εμείς τους τα είπαμε, τι άλλο να κάνουμε ;”

ΚΣΣΕ: Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η υπογραφή της εκκρεμεί από το 2013. Η εκτίμηση και οι διαβεβαιώσεις, του προέδρου της Ομοσπονδίας μας, οι οποίες και έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, κατά τακτά χρονικά διαστήματα με ΔΤ, για δήθεν «κινήσεις ΜΑΤ» που σχεδίαζε και θα έφερναν την υπογραφή της, δεν τον δικαίωσαν, οκτώ χρόνια τώρα. Το ότι η υπογραφή της ΚΣΣΕ είναι ένας διαρκής αγώνας διεκδίκησης και κατακτήσεων των εργαζομένων, προφανώς δεν αποτέλεσε το ισχυρό αλλά και μοναδικό επιχείρημα που θα μπορούσε να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν είναι βέβαια τυχαίο που όλα αυτά τα χρόνια δεν οργανώθηκε καμία διαμαρτυρία για τη διεκδίκηση και υπογραφή της.

— Δυστυχώς, μια από τις καλύτερες, κατά κοινή ομολογία, ΚΣΣΕ που προέβλεπε ειδικά για τους Ιατρικούς Επισκέπτες, πλήρη και εξαρτημένη εργασία για όλους, ανθρώπινο ωράριο εργασίας – 8ωρο – τρεις ημέρες σπαστό και δύο ημέρες συνεχόμενο, εκτός έδρας διατροφή 62 ευρώ, επιπλέον ιατροφαρμακευτική κάλυψη, κάλυψη μέρος των εξόδων για παιδικό σταθμό κ.λπ., αφέθηκε στα χέρια και τα έργα των εργοδοτών. Έτσι με δική μας ευθύνη, την χειρίζονται όπως τους βολεύει, αποζημιώνουν όπως θέλουν, όσο και αν θέλουν την εκτός έδρας εργασία ή την προσδιορίζουν με τα γεωγραφικά όρια κατά την αντίληψή τους.

— Δεν υπάρχουν αλλά περιθώρια, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, τέλος οι αυταπάτες, έχουμε και την γνώση και την πυγμή να διεκδικήσουμε μαζικά, συλλογικά την υπογραφή της τώρα. Βάση – έναρξη κάθε συζήτησης είναι η ΚΣΣΕ του 2008 συν τις απώλειες μείωσης του εισοδήματός μας όλα αυτά τα έτη.

Το ΤΑΥΦΕ-ΤΕΑΥΦΕ: Εφάπαξ και Επικουρική ασφάλιση – είναι τα επαγγελματικά μας ταμεία, όλων των υπαλλήλων στο φάρμακο, Ιατρικών Επισκεπτών, Φαρμακουπαλλήλων των εταιρειών, των φαρμακείων, των φαρμακαποθηκών (εκτός των χημικών που έχουν δικό τους ταμείο). Δημιουργήθηκαν από συναδέλφους, για να μπορούμε να έχουμε γερατειά με αξιοπρέπεια, πριν από μισό και πλέον αιώνα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια χορηγούσαν συντάξεις της τάξεως των 850 ευρώ και εφάπαξ της τάξεως των 60.000 ευρώ. Σήμερα, και ενώ οι εισφορές των ασφαλισμένων παραμένουν οι ίδιες, οι παροχές έχουν μειωθεί στο 1/3. Μαθαίνουμε ότι το ΤΑΥΦΕ σκέφτεται περαιτέρω μείωση του εφάπαξ ή αύξηση των εισφορών μας, προφανώς γιατί δεν βγαίνουν πάλι τα «κουκιά» Δυσανάλογα, κατά την εκτίμηση μας , είναι τα λειτουργικά έξοδα των ταμείων μας σε σχέση με το μέγεθος τους.

— Τα Ταμεία μας, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πρέπει να άμεσα να ενωθούν και να λειτουργούν ως ένα ενιαίο ταμείο περιορίζοντας έτσι τα έξοδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν δύο μέγαρα στέγασης, δύο διοικητικά συμβούλια, επιτροπές κ.λπ., ώστε να διαχειριστούν τις ασφαλιστικές εισφορές των ίδιων εργαζομένων.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ. Να μπει ένα οριστικό φρένο στις ομαδικές απολύσεις και στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Τα τελευταία χρόνια, συναδέλφισσες και συνάδελφοι έχουν χαθεί πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας Ιατρικών Επισκεπτών, με τα Σωματεία μας, τις Ομοσπονδίες και το Υπουργείο Εργασίας σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου». Καμία προθυμία να αντιδράσουν στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Θεατές και κρυφοί χειροκροτητές, λέμε εμείς; Ρητορικό το ερώτημα… Κι όλα αυτά, την ώρα που οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, πλέον αποτελούν την πλειονότητα των εργαζόμενων στα γραφεία των εταιρειών.

— Προτεραιότητα της νέας διοίκησης, και σε αυτό η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ θα συμβάλλει, θα πρέπει να αποτελεί η συσπείρωση των εργαζομένων σε μια κατεύθυνση διεκδίκησης από την πολιτεία δημιουργίας 500 νέων θέσεων εργασίας Ιατρικών Επισκεπτών. Τα αυξημένα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας των τελευταίων χρόνων, η μείωση της φορολογίας των εταιρειών αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών αποτελούν τη διαβεβαίωση ότι και μπορούν και επιβάλλεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΜΗΤΡΩΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ. Ένταξη του επαγγέλματός μας στα βοηθητικά επαγγέλματα υγείας και δημιουργία Μητρώου από επίσημη κρατική αρχή που θα αποτελεί την επαγγελματική μας πιστοποίηση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Συμμετέχουμε μαζικά – στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
& ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

στις εκλογές του Συλλόγου μας ΣΙΕΕΦΣΕΚ,
στις 13-14 και 15 Δεκέμβρη.


Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

  • Δευτέρα 13/12/2021: 09.00 – 17.00, Καφέ «Sempre», Παπαδιαμαντοπούλου 28, Ιλίσσια
  • Τρίτη 14/12/2021: 09.00 – 17.00, Καφέ «Posto Di Cafe», Π. Ράλλη 143, Νίκαια
  • Τετάρτη 15/12/2019: 10.00 – 18.00, στα γραφεία του ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ, Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα.

Διά ζώσης ή ηλεκτρονικά.

Για κάθε απορία επικοινωνήστε με τα μέλη του Συλλόγου.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις