Βάλανε ΤΑΞΙ να μεταφέρουν γράμματα και πακέτα για να σπάσουν την απεργία, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:
Υπενθυμίζεται ότι σε ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ Courier, μετά από την δυναμική απεργία στις 29 Νοέμβρη συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα 48ωρη απεργία στις 8 & 9 Δεκέμβρη, οργανωμένα μέσα από το συνδικάτο τους, το ΣΕΤΤΑ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής).
Το ErgasiaNET, το ΜΕΤΑ και ο ταξικός «αποστάτης» στηρίζουν τα αιτήματα των εργαζομένων για:
• Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας. Απορρόφηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται στο δίκτυο των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ενοικίασης από τις μητρικές εταιρίες των ΕΛΤΑ ΑΕ και ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ΑΕ
• Υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους (μόνιμους, αορίστου, ορισμένου, ενοικίασης)
• Άμεση ένταξη των ενοικιαζόμενων εργαζομένων στο δίκτυο των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER, ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας, στο μισθολόγιο των ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα και αναγνώριση των τριετιών, ως βάση συζήτησης για γενικότερες αυξήσεις
• Σταθερός χρόνος εργασίας. 5μερο-7ωρο-35ωρο
• Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου
• Να σταματήσει η εντατικοποίηση. Οριοθέτηση συγκεκριμένου τομέα για κάθε ταχυδρόμο και ταχυμεταφορέα στα πλαίσια του ωραρίου του.
• Παροχή ατομικών μέσων προστασίας στους εργαζόμενους κάθε δύο χρόνια. Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες (παγωνιά, καύσωνα, καταιγίδα). Καθορισμός χώρων για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.
• Να δοθούν εδώ και τώρα οι οφειλόμενες άδειες και οι απλήρωτες υπερωρίες
• Να δοθεί ολόκληρη η αποζημίωση στους απολυμένους των ΕΛΤΑ από τη διοίκηση
Οι αγώνες αυτής της περιόδου ανέδειξαν τη σημασία της αλληλεγγύης, της στήριξης που χρειάζεται για να δυναμώσει συνολικά η διεκδικητική πάλη, για να αποσπαστούν κατακτήσεις. Αποδείχτηκε ότι είναι ρεαλιστικός ο δρόμος του αγώνα κόντρα στις φωνές της μοιρολατρίας και του «τίποτα δε γίνεται».
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την έμπρακτη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων σε ΕΛΤΑ & ΕΛΤΑ Courier. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!