10.7 C
Athens
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

ΜΕΤΑ Αλίμου: Η αλληλεγγύη, η ενότητα και οι αγώνες των εργαζομένων φέρνουν αποτελέσματα

Πρόσφατα

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου χαιρετίζει το κίνημα αλληλεγγύης από εργαζόμενους, συναδέλφους συνδικαλιστές και εκπροσώπους μαζικών οργανώσεων που συνεχώς δυναμώνει, απέναντι στο μπαράζ πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων που έχει εξαπολύσει η Δημοτική Αρχή Αλίμου εναντίον συναδέλφων εργαζόμενων που αγωνίζονται για αξιοκρατία και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Στις 18 και 25 Νοεμβρίου 2021 εκδικάστηκαν οι αγωγές του Δημάρχου Αλίμου κ Κονδύλη Ανδρέα για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Παπαχρίστου Αναστασίας, εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, και του Χαρίση Γιώργου, μέλους της γραμματείας του ΜΕΤΑ ΟΤΑ και μέλους του γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα.

Οι αγωγές αυτές είναι αβάσιμες αφού δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική δυσφήμιση για αληθινά γεγονότα. Πρόκειται για ανακοινώσεις που ενέχουν συνδικαλιστική κριτική και αποσκοπούν στην ανάδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν σε κάθε εργασιακό χώρο.

Η στήριξη σε αναίτια και άδικα απολυμένους συναδέλφους είναι καθήκον και υποχρέωση. Επαναλαμβάνουμε ως ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου ό,τι είμαστε περήφανοι που πάντα σταθήκαμε στη σωστή πλευρά, δίπλα στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία και που με την προσφορά τους έχουν συμβάλλει στην ποιότητα για την οποία είναι γνωστές οι υπηρεσίες του Δήμου, παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες.

Ο νόμος ξεκάθαρα υπαγορεύει ότι Διευθυντής μπορεί να ορίζεται υπάλληλος μόνο ΠΕ ή ΤΕ . Παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή επιμένει να διατηρεί υπάλληλο ΔΕ σε θέση Διευθυντή ,ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων και να μην εφαρμόζει απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δικαιώνει συνάδελφο ΠΕ, ο οποίος έχει διατελέσει χρόνια σε θέσεις ευθύνης και τελευταία τον έχει τοποθετήσει ως απλό υπάλληλο στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα της συναδέλφου που το 2014 αντέδρασε στον τρόπο καταβολής των 176 ευρώ. Την ίδια δικαίωσε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και δικαιώθηκε επίσης, αφού ο Δήμος υποχρεώθηκε να κάνει την παρακράτηση φόρου (από τις αποδοχές βέβαια των υπαλλήλων) και να τον αποδώσει, όπως και τις ασφαλιστικές εισφορές, μετά από 2 χρόνια. Η συνάδελφος κατηγορήθηκε και σηκοφαντήθηκε άδικα αλλά αθωώθηκε πανηγυρικά από το εφετείο Αθηνών.

Αλλεπάλληλες πειθαρχικές διώξεις υπέστη και συνάδελφος Δημοτικός αστυνομικός διεκδικώντας τα νόμιμα δικαιώματά του. Η συνδικαλιστική κριτική και η συμπαράσταση στο πρόσωπό του ήταν αιτία (μαζί με όλα τα παραπάνω) να συρθεί στα δικαστήρια από τη Δημοτική Αρχή, η μοναδική εκλεγμένη εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου στο Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων. Μάλιστα ακόμα και λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της αγωγής του, ο Δήμαρχος Αλίμου επανήλθε με νέες πειθαρχικές διώξεις και νέο εξώδικο εναντίον της, λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

Στήριγμα της Δημοτικής Αρχής Αλίμου στάθηκε η Συνδικαλιστική Ανατροπή, συνδικαλιστική παράταξη στην ΠΟΕ ΟΤΑ με εκλεγμένους εκπροσώπους στο Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, οι οποίοι εξέδωσαν υβριστική και κατάφορα προσβλητική ανακοίνωση για την εκλεγμένη εκπρόσωπο αλλά και για το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου που χρησιμοποίησε ως έρεισμα των ισχυρισμών του στο δικαστήριο ο Δήμαρχος Αλίμου. Ομοίως και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΣΥΝ.ΑΝ. ,ΔΑΚΕ, ΑΣΚ ΟΤΑ) εξέδωσε μεροληπτικά ανακοίνωση καταγγέλλοντας την συνάδελφο που αγωνιζόταν να υπερασπίσει την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά της , τις οποίες ο Δήμαρχος Αλίμου χρησιμοποίησε προκειμένου να στηρίξει τις δικαστικές διώξεις εναντίον της και εναντίον του συναδέλφου και συνδικαλιστή Γιώργου Χαρίση. Για τον ίδιο, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ ενώ πήρε απόφαση να εκδώσει ανακοίνωση στήριξης, για ευνόητους λόγους, δεν την εξέδωσε ποτέ.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου θα συνεχίσει να αγωνίζεται δίπλα στους συναδέλφους εργαζόμενους για την επίλυση των εργασιακών θεμάτων. Θα συνεχίσει τη συνδικαλιστική κριτική και τον αγώνα για αξιοκρατία, μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ποιοτικότερες υπηρεσίες.

Οι πειθαρχικές και δικαστικές διώξεις δεν μας φοβίζουν. Θα συνεχίσουμε και θα δικαιωθούμε.


06-12-21
ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις