15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κοζάνη: ΜΑΤ και χημικά σε κινητοποίηση σωματείων και φορέων για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Πρόσφατα

Συγκέντρωση έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στην περιοχή ΖΕΠ, πραγματοποιούν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι καταδικάζοντας την ασκούμενη πολιτική που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Στην Περιφέρεια έχει μεταβεί ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία και οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση και την αστυνομία που δεν αφήνουν τα σωματεία και τους φορείς να προσεγγίσουν τον πρωθυπουργό για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών κατά των συγκεντρωμένων, που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτίριο.

Τα σωματεία και οι φορείς καταγγέλλουν την πολιτική αυταρχισμού και καταστολής από την κυβέρνηση με την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε βάρος τους και αποφάσισαν να προχωρήσουν αυτή την ώρα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κοζάνης.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα Σωματεία Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης,  Γουνεργατών-τριων Σιάτιστας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης και τα παραρτήματα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ.

Στα πανό των συγκεντρωμένων μεταξύ άλλων αναγράφονται: «Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, ΔΕΗ λαϊκή περιουσία», «Απαιτούμε οριστική και βιώσιμη λύση για την τηλεθέρμανση», «Οχι στην απολιγνιτοποίηση, όχι στην ιδιωτικοποίηση, ρεύμα φθηνό, ΔΕΗ για τον λαό».

Καταγγέλλουν πως συνέπεια της απολιγνιτοποίησης θα είναι η απώλεια χιλιάδων θέσεων ενώ σημειώνουν πως και η τοπική διοίκηση αναλώνεται σε παζάρια για τα ανταλλάγματα για κάθε μονάδα που θα κλείνει.

Με συνθήματα «Τη ΔΕΗ τη χτίσαν με αίμα οι εργάτες, δεν την ξεπουλάμε στους κεφαλαιοκράτες» και «Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό» οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν την πολιτική της απολιγνιτοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο.


Με πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από 902.gr, kozan.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις