16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γαλλία: Κλειστά 6.000 τμήματα σχολείων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Σε ισχύ, αυστηρά μέτρα από τις 15/11

Πρόσφατα

Το πέμπτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Γαλλία είναι ισχυρό, με 82% αύξηση των θετικών κρουσμάτων σε μία εβδομάδα. Αυτήν την στιγμή 6.000 σχολεία είναι κλειστά στη Γαλλία λόγω των λοιμώξεων από τον Covid-19, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέ στην Εθνοσυνέλευση κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ερωτήσεων και απαντήσεων με την κυβέρνηση. Μια κατάσταση που χαρακτηρίστηκε «πολύ δύσκολη» από τον Υπουργό.

Όλοι οι μαθητές δημοτικών σχολείων στη Γαλλία καλούνται να φορούν και πάλι μάσκες από τις 15 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Τα αυστηρότερα μέτρα, τα οποία έχουν στόχο να αποτρέψουν το κλείσιμο των σχολείων, απαγορεύουν στους μαθητές διαφορετικών ετών να αναμειχθούν μεταξύ τους. Απαγορεύουν επίσης τα αθλήματα επαφής.

Πρόκειται ουσιαστικά για αντιστροφή της κυβερνητικής απόφασης που από τον Σεπτέμβριο επέτρεπε στα δημοτικά σχολεία σε περιοχές της χώρας που πλήττονται λιγότερο από την πανδημία να λειτουργούν χωρίς μάσκες.

Πριν από την έναρξη της ισχύς των νέων μέτρων, οι μαθητές σε 61 μόνο τμήματα με ποσοστό επίπτωσης άνω των 50 θετικών κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους έπρεπε να φορούν μάσκες, ενώ όλοι οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου ήταν επίσης υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες.

Το μέτρο έχει συναντήσει αντιδράσεις από κάποιους γονείς.


Πηγές: naftemporiki.gr, Le Parisien

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις