ΝΤ Ροδόπης ΑΔΕΔΥ: Συμπαράστασης στο μέλος του Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ, Γιώργο Χαρίση, που διώκεται δικαστικά από το δήμαρχο Αλίμου

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Ροδόπης ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του Δημάρχου Αλίμου να κινηθεί δικαστικά εναντίον του μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, Γ. Χαρίση, ασκώντας αγωγή, επειδή εξέφρασε μαζί με 18 ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου την αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσα Αναστασία Παπαχρίστου, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Αλίμου και αναδημοσίευσε τις αποφάσεις τους στα προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης του.

Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων και λαμβάνοντας υπόψη το ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ της 2ας του Μάρτη 2021, δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και καλούμε τον Δήμαρχο να αποσύρει τώρα την αγωγή και να εγκαταλείψει και κάθε πρόθεση για άσκηση αγωγών σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων και φυσικών προσώπων.

Είναι απαράδεκτο η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση να μεταφέρονται στις δικαστικές αίθουσες και να προσλαμβάνουν προσωπικό χαρακτήρα. Η άσκηση πολιτικής κριτικής και η έκφραση αλληλεγγύης σε συνδικαλιστές/τριες που διώκονται, είναι κατακτημένο δικαίωμα και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να το διαπραγματευτεί.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Print Friendly, PDF & Email