11.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

ΕΝΕΔΕΠ: Όλοι στην 48ωρη απεργία στην COSCO για τα αιτήματά μας, για ΣΣΕ | Από 26/11, ώρα 3μμ.

Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά

Μαζικά – ενωτικά – αγωνιστικά, προχωράμε για την επιτυχία του αγώνας μας

ΟΛΟΙ στην Απεργία. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, να υπογράψουμε ΣΣΕ
που θα ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Συνάδελφοι,

Αρχικά νομίζαμε πως θα λάβει προσωρινό τέλος επιτέλους η φαρσοκωμωδία των εκλογών που παρουσιάστηκε στο ΣΕΜΠΟ και στο Μικρολίμανο (απέναντι από το… Δελφινάριο) αλλά και στη μακρινή Γερμανία, «ο Θίασος του εργοδοτικού Συνδικάτου» με την ευγενική χορηγία, σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή της σύμπραξης “COSCO”/PCT, D-PORT, και προφανώς των γνωστών υπουργικών γραφείων που εμπλέκονται στον «Πειραϊκό δρόμο του… μεταξιού».

Σε εκατοντάδες συνάδελφους ασκήθηκε τεράστια ψυχολογική βία και αφόρητη πίεση, αμέτρητοι εκβιασμοί, από τον παραπάνω μηχανισμό, για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες νοθείας του συνδικάτο – παραμάγαζου των “COSCO”/PCT, D-PORT και της κυβέρνησης για να εκλέξουν εκπροσώπους μαριονέτες της εργοδοσίας. Αποκλειστικός τους στόχος να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη διατήρηση των συνθηκών εργασιακής εκμετάλλευσης και ανασφάλειας που εξασφαλίζει τεράστια κέρδη, εξουσία στο όμιλο της “COSCO” και της DPORT.

Κι όμως, παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στο ΣΕΜΠΟ τους γυρίσαμε την πλάτη, υψώσαμε περήφανο ανάστημα και αντιστάθηκαμε στην αισχρή συνεργασία και στους μηχανισμούς πίεσης των “COSCO”/PCT, D-PORT – Κυβέρνησης – Εργοδοτικού Συνδικάτου, αποκαλύψαμε όλη τη νοθεία, τους εκβιασμούς. Το… μαγειρείο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας… δεν ξεπλένει το όργιο νοθείας.

Το απύθμενο θράσος τους όμως να υπερασπίσουν τα αφεντικά τους όμως δεν έχει τέλος. Με επιστολή, που έγραψε κάποιος στέλεχος της εργοδοσίας, απευθύνονται στον υπουργό Ναυτιλίας ζητώντας ωμή παρέμβαση καταστολής της απεργίας. Το «συνδικάτο» της εργοδοσίας, των 16 μελών «βαφτισμένη Γενική Συνέλευση», που παρουσιάζει ότι ψήφισαν 1076 συνάδελφοι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που έδωσε τα στοιχεία μας σε κάποια εταιρεία, αυτοί λοιπόν απαιτούν από τη κυβέρνηση να στείλει μηχανισμούς καταστολής ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους που δώσαμε παλικαρίσια τη μάχη ώστε να μην «θαφτεί» το εργοδοτικό έγκλημα με θύμα τον Μήτσο, που πετύχαμε να κατακτήσουμε τη 5άρα πόστα, την κατάργηση της «κόντρα βάρδιας», την συγκρότηση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. Καλά θα κάνουν αυτά τα «ποντίκια» της εργοδοσίας, να συνεχίσουν να παραμένουν στα «λαγούμια» του ή καλύτερα να συνεχίσουν να πίνουν τσιπουράκια με τα αφεντικά τους. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά το ρόλο τους, τους γυρίζουν τη πλάτη.

Είναι αυτοί που έχουν το θράσος να αναφέρουν το όνομα του Μήτσου όταν ο σημερινός τους πρόεδρος Β. Ξηντάρας, κλαιγόταν στο ραδιόφωνο για ένα 50ευρω τις ημέρες της απεργιακής μάχης.

Έχουν το θράσος, να μιλήσουν για «εργασιακή ειρήνη» γιατί αυτοί, γνωστοί προδότες των συμφερόντων του συνόλου των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της 7μερης απεργίας σχεδίαζαν τη νοθεία μέσα στα γραφεία της “COSCO”/PCT και της DPORT μακρυά από τη πύλη που δίναμε τη μάχη. Η «εργασιακή τους ειρήνη» σακάταψε τα κορμιά μας, ξεζούμισε τις ζωές μας, στέρησε ένα συνάδελφο από την οικογένεια τους.

Συνάδελφοι όλοι πλέον γνωρίζουμε, ότι στις προβλήτες και στην πύλη του ΣΕΜΠΟ- εκεί κρίνεται και θα κριθεί καθημερινά ο δίκαιος αγώνας μας. Κάνουμε σαφές προς όλους, COSCO, DPORT, κυβέρνηση και τα τσιράκια τους, ότι ο αγώνας για το δίκιο, ο αγώνας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας, με συσπείρωση γύρω από το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή μας.

«Σταμάτησε να ντρέπεται η ντροπή, άρχισε να σιχαίνεται η σιχαμάρα…»

Την ώρα που οι εργαζόμενοι ΜΑΖΙ με το Σωματείο τους κερδίζουν δικαιώματα που αδικαιολόγητα και προκλητικά στερούνταν επί 11 χρόνια όπως τα ΒΑΕ, την ώρα που οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ κατέκτησαν μετά από 11 χρόνια ορισμένα από αυτά που πρέπει να θεωρούνται δεδομένα και αυτονόητα (5άρα πόστα, Επιτροπή Υγιεινής-Ασφάλειας, απαγόρευση κόντρα βαρδιών), αλλά ακόμα και για αυτά χρειάστηκε σκληρός αγώνας κάνουμε καθαρό ότι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε συνέχεια οργανωμένα , ενωτικά και μαζικά για αξιοπρεπείς σχέσεις και συνθήκες εργασίας καθώς και για δίκαιες αμοιβές ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ ΜΑΣ μέσω της υπογραφής ΣΣΕ που θα ικανοποιήσει τις δικές μας ανάγκες.

Η συνέχεια της απόφασης για 48ωρη απεργία που ξεκινάει Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στις 15:00 και η αποφασιστική, μαχητική, ενεργητική, μαζική συμμετοχή των συναδέλφων είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια που κάνουν για να μην ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Η προγραμματισμένη συνάντηση με την εργοδοσία την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και οι απαντήσεις που θα λάβουμε θα γίνουν γνωστές σε όλους τους συναδέλφους γιατί εμείς δεν παίρνουμε αποφάσεις μέσα σε κλειστά γραφεία γιατί τα Σωματεία είναι των εργατών και όχι των εργοδοτών.

Συνάδελφοι, η περήφανη στάση και η αποφασιστικότητά σας στις μέρες που πέρασαν- ΤΟΥΣ έχει πανικοβάλει! Τώρα πλέον όλοι ξέρουμε την αλήθεια. Τώρα πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι μόνο η ΕΝΕΔΕΠ θέλει και μπορεί να διαπραγματευτεί και να υπογράψει μια ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ, ΑΣΦΆΛΕΙΑ και ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΜΟΙΒΈΣ για ΟΛΟΥΣ στο λιμάνι!

Συνάδελφοι, σπάμε τον φόβο γιατί βγάλαμε όλοι μας ένα συμπέρασμα ότι εμείς οι εργάτες είμαστε η κινητήρια δύναμη για καθετί γύρω μας, και ότι αν αντιληφθούμε τη δύναμη μας τότε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Το είπαμε αυτές τις μέρες όπως δουλεύουμε σκληρά ξέρουμε να παλεύουμε και σκληρά. Κάναμε πράξη το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Προχωράμε μαζικά, ενωτικά, αγωνιστικά για την επιτυχία
και περιφρούρηση της απεργίας μας

Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας,

Για να υπογράψουμε ΣΣΕ που θα ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Παρόμοια Άρθρα