11.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Αττικό Άλσος: Νέα συγκέντρωση για την Ελεύθερη και Δωρεάν Άθληση για όλους και όλες, 21/11, 10πμ.

Αθλούμενοι/ες στο Αττικό Άλσος

Πρόσφατα

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων
του Αττικού Άλσους.

Να τερματιστεί η σκανδαλώδης παραχώρηση – δώρο στον ΟΑΝΙ των τεσσάρων γηπέδων τένις. Ελεύθερη και δωρεάν άθληση για όλους!

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας – τουρνουά τένις Ελεύθερης Άθλησης
την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 10πμ

Πέρασαν 3 μήνες από την σκανδαλώδη παραχώρηση στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας των τεσσάρων γηπέδων τένις του Αττικού Άλσους από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είχε προηγηθεί (19/1/21) η τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΓΓΑ, που επέτρεψε στην δεύτερη να παραχωρεί σε όποιον όμιλο θέλει τα γήπεδα του Αττικού Άλσους, να «δίνει τα κλειδιά» των γηπέδων στην ουσία, αρκεί να υλοποιούνται προγράμματα δωρεάν άθλησης για 7 ώρες ημερησίως.

Το θέμα έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Συζητήθηκε μάλιστα επί 3 ώρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 3/11/21. Με διαφορά μιας μόλις ψήφου (48-49) δεν υιοθετήθηκε η εισήγηση σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία ζητούσε από την ΓΓΑ την ανάκληση της παραχώρησης των γηπέδων τένις στον ΟΑΝΙ, καθώς η παραχώρηση αυτή «έρχεται σε αντίθεση με την δωρεάν και ελεύθερη άθληση (…) και παραβιάζει τους όρους της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης». Ωστόσο ακόμα και η διοικούσα παράταξη παραδέχτηκε ότι «έχουν δημιουργηθεί δυσχέρειες» και κλήθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης να δώσει το πόρισμά της σε έναν μήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

  • Πρόκειται για παραχώρηση – σκάνδαλο, καθώς ο Ο.Α.Ν.Ι. εκμεταλλεύεται με ατομικές και ομαδικές προπονήσεις και τα 4 γήπεδα για όλη την ημέρα, λαμβάνοντας 40€ για κάθε ώρα χρήσης του κάθε γηπέδου!

  • Σχεδόν εκμηδενίστηκε η δυνατότητα πρόσβασης των ελεύθερα αθλούμενων στα γήπεδα κατά τις ώρες αιχμής (7μμ-10μμ), καθώς υπάρχουν ελάχιστες έως καθόλου διαθέσιμες ώρες για ελεύθερη άθληση.

  • Ο Ο.Α.Ν.Ι. συνεχίζει να μην αναρτά πίνακα, όπως έχει δεσμευτεί, στον οποίο να αναγράφονται οι διαθέσιμες ώρες ελεύθερης άθλησης, πόσες και ποιες είναι, οι ώρες δωρεάν προπονήσεων, καθώς και οι ώρες στις οποίες ο σύλλογος πραγματοποιεί ατομικές/ομαδικές προπονήσεις επί πληρωμή. Κανείς δεν ελέγχει αν τηρείται ακόμα και η στοιχειώδης υποχρέωση του ομίλου για 7 ώρες προγραμμάτων δωρεάν άθλησης.

  • Παραμένει αναρτημένη μια ανακοίνωση που αναφέρει ότι: «τα γήπεδα δύνανται να διατεθούν για επιπλέον ώρες, πέραν του προγράμματος “ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ – ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ”, σε ενδιαφερόμενους ατομικής χρήσης γηπέδων, με την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιούνται αυτά κατά τις ώρες εκείνες από τις ακαδημίες».

Είναι, επομένως, σαφές ότι ο Ο.Α.Ν.Ι. δεν τηρεί τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης, ούτε αναπτύσσει τη δωρεάν και ελεύθερη άθληση, αλλά αντίθετα την ωθεί σε έξωση από το Αττικό Άλσος. Όσο τα επί πληρωμή μαθήματα του ομίλου επεκτείνονται, τόσο θα μειώνονται οι διαθέσιμες ώρες δωρεάν άθλησης.

Για αυτό, λοιπόν, επιμένουμε καλούμε και πάλι όλους όσους αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων, να έρθουν την Κυριακή και να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά και στο τουρνουά μας. Εκπαιδευτικά σωματεία, σχολεία, σύλλογοι γονέων και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μάς έχουν ήδη συμπαρασταθεί και τους ευχαριστούμε!

Θα συνεχίσουμε μέχρι την δικαίωση του αγώνα μας!

Ραντεβού στο Αττικό Άλσος την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 10πμ!

Διεκδικούμε:

  • τη λήξη της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (απόφαση Οικ. Επιτρ. 135/19-1-21), ώστε να απομακρυνθεί κάθε ιδιωτικός φορέας από τη διαχείριση και εκμετάλλευση των γηπέδων του Αττικού Άλσους.

  • την υπογραφή νέας Σύμβασης με την ΓΓΑ και επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς, ώστε να επανακτήσουν τα γήπεδα τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις