15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σωτηρόπουλος: Απεργία, πολιτική ανυπακοή στο ν. Χατζηδάκη, που νίκησαν κατά κράτος οι συνάδελφοι σε COSCO και Efood (βίντεο)

Πρόσφατα

Βίντεο από την ομιλία του μέλους του ΜΕΤΑ και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Άκη Σωτηρόπουλου, στην Ετήσια Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιείται το διήμερο 19-20/11, στην Καλαμάτα.

Στο εάν θα έχει αποτέλεσμα η πολιτική ανυπακοή στο νόμο Χατζηδάκη, δηλαδή η μη εφαρμογή από τα Σωματεία, το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα των αντισυνδικαλιστικών κ.λπ. διατάξεων του συγκεκριμένου νομικού «εκτρώματος» της κυβέρνησης της ΝΔ, ο Άκης Σωτηρόπουλος δίνει την απάντηση: «Ρωτήστε τους συναδέλφους μας στην COSCO και στην Efood εάν θα έχει αποτέλεσμα. Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το νόμο Χατζηδάκη, και απήργησαν και νίκησαν. Ο νόμος Χατζηδάκης νικήθηκε κατά κράτος». 

Επιπλέον, ο Άκης Σωτηρόπουλος επανέλαβε την πρόταση του ΜΕΤΑ: Προκήρυξη ΤΩΡΑ 24ωρης πανεργατικής απεργίας, πρόταση που έχει γνωστοποιηθεί, πολλάκις στην διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, και έχει δημοσιοποιηθεί, μέσω το ErgasiaNET. Βασικές διεκδικήσεις της απεργίας:

  • Ανατροπή – κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη – Μαζική εργατική απειθαρχία – Η απεργία και τα συνδικάτα είναι υπόθεση των εργαζομένων, όχι του κράτους και της εργοδοσίας
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους/ες. Άρση των αναστολών εργασίας και επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά τους
  • Μείωση του ωραρίου εργασίας στις 35 ώρες την εβδομάδα, με προοπτική το 30ωρο για όλους/ες χωρίς μείωση αποδοχών
  • Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της «αξιολόγησης», που οδηγεί στη διάλυση της εκπαίδευσης και όλου το δημόσιου τομέα και στην ιδιωτικοποίησή τους
  • Λεφτά για τις κοινωνικές-λαϊκές ανάγκες – Όχι για εξοπλισμούς.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις