22.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

ΟΣΥΒΕΤ: Πάση θυσία και με κάθε τίμημα, δε θα εφαρμόσουμε το νόμο Χατζηδάκη

Πρόσφατα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΟΣΥΒΕΤ) ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,
τέως ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Τα ΔΣ της Ομοσπονδία μας ΟΣΥΒΕΤ και των Συλλόγων μας ΓΓΕΤ / ΓΓΒ και Ενέργειας τάσσεται ομόφωνα κατά του νόμου Χατζηδάκη (ν. 4808/2021), που θυμίζει τον περιβόητο νόμο Λάσκαρη και τους αγώνες κατά του, το γεγονός οτι έμεινε στην ουσία στα χαρτιά και στις ποιο μαύρες στιγμές της δημοκρατίας.

Ο νέος 4808/2021 θα πρέπει να μείνει στα χαρτιά με την δράση των συνδικάτων!!!

Δεν θα τον εφαρμόσουμε!

Πάση θυσία και με κάθε τίμημα δεν θα επιτρέψουμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και οι ελευθερίες μας να μπουν στο γύψο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ν. Χατζηδάκη κλιμακώνει τον πόλεμό στα συνδικάτα, στους εργαζόμενους, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Με τον χουντικής έμπνευσης ν. Χατζηδάκη, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτός επιβάλει, ουσιαστικά απαγορεύει την δράση και την λειτουργία των συνδικάτων ως προς το δικαίωμα των εργαζομένων να αποφασίζουν τη λειτουργία τους και κάθε μορφή απεργιακής κινητοποίησης.

Μετά από μια σειρά αντεργατικούς νόμους, όπως αυτούς για την περιστολή των λαϊκών συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων, τα αυξημένα ποσοστά για τη λήψη απόφασης για απεργία, φέρνουν το νέο αντεργατικό έκτρωμα για να επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα και να αντιμετωπίσουν με εργοδοτική, κρατική βία και καταστολή τον «εχθρό λαό».

Δηλώνουμε ότι θα τα εργασιακά μας δικαιώματα, όπως και το δικαίωμά μας στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αναγνωρισμένο Συνταγματικό δικαίωμα που θέλουν να καταργήσουν. Ο αγώνας και η αντίσταση είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο, για κάθε συνδικάτο που σέβεται τον εαυτό του, την κοινωνική τάξη που εκφράζει και τις ανθρώπινες αξίες.

Είναι πολύ καθαρό και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τον ν. Χατζηδάκη δεν θα τον εφαρμόσουμε. Θεωρούμε ότι

• Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει νόμιμα με βάσει το καταστατικό της

Το ίδιο θα κάνουμε ως Ομοσπονδία ΟΣΥΒΕΤ και όλα τα Σωματεία μας. Δεν θα αλλάξουμε το καταστατικό μας ώστε να περιορίσουμε την συνδικαλιστική δράση.

• Σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που οι προϋποθέσεις που θέτει ο ν. Χατζηδάκη για την πραγματοποίηση μιας απεργίας που υπονομεύουν ή στη πράξη την κάνουν αδύνατη δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο Χατζηδάκη (π.χ. ημερομηνίες κατάθεσης εξώδικου για στάσεις εργασίας, ποσοστό προσωπικού ασφαλείας, καθορισμό προσωπικού εγγυημένης λειτουργίας). Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε η πραγματοποίηση της απεργίας να εξαρτάται από την έκθεση ή την σύμφωνη γνώμη του ΟΜΕΔ.

• Οι Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων και τα συνέδρια της Ομοσπονδίας μας θα πραγματοποιούνται δια ζώσης, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και ως εκ τούτου τις σχετικές περιοριστές ΚΥΑ στη πράξη δεν θα τις εφαρμόσουμε. Γιατί για εμάς τους εργαζόμενους τα συνδικάτα είναι το σπίτι και η οργάνωσή μας και ο τρόπος οργάνωσης μας είναι υπόθεση των εργαζομένων.

• Το μητρώο μελών είναι εσωτερική υπόθεση κάθε συνδικάτου. Δεν αφορά καμιά εργοδοσία, κανένα κράτος, καμιά κυβέρνηση. Δεν θα καταθέσουμε σε καμιά εργοδοσία, σε καμιά ηλεκτρονική πλατφόρμα τα μητρώα μελών και άλλα ευαίσθητα στοιχεία των εργαζομένων. «Συνένοχοι στο φόνο» του ηλεκτρονικού φακελώματος των εργαζομένων δεν θα γίνουμε.

Η απόφαση της Ομοσπονδία μας ΟΣΥΒΕΤ όπως και άλλων Ομοσπονδιών αλλά και της ΑΔΕΔΥ θα καταστήσουν ανενεργό τον Νόμο και θα είναι ιστορικής σημασίας για το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα

Αποτελεί χρέος στους ηρωικούς αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος, σε όσους θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και την κοινωνική απελευθέρωση όλων των εργαζομένων.

Ενωμένοι μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας, να σώσουμε τα δικαιώματα και τις όποιες κατακτήσεις μας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις