Καταγγελία Κίνησης Αδέσμευτων Συνδικαλιστών Κορδελιού – Ευόσμου

ΚΙΝΗΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ

ΠΡΟΣ:

1. ΠΟΕ-ΟΤΑ

2. ΑΔΕΔΥ

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και μέλη της παράταξης (ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΣΥ.ΡΙΖ.Α), για αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική στάση τους αναφορικά με την πρόταση τροποποίησης του καταστατικού του Σωματείου μας.

Συγκεκριμένα στην τροποποίηση του καταστατικού του Σωματείου μας, προτείνουν να μπορεί να γίνονται οι εκλογές και με την διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ρίχνοντας έτσι νερό στο μύλο της Κυβέρνησης, αβαντάροντας τον αντισυνδικαλιστικό και αντεργατικό Νόμο Χατζηδάκη.

Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας όταν διαβάζαμε την πρόταση της πλειοψηφίας για τις επικείμενες καταστατικές αλλαγές. Επιπρόσθετα και στην επικείμενη Γενική Συνέλευση, δίνεται η δυνατότητα μέσω συνεργασίας με συγκεκριμένη εταιρία, για εκλογή της εφορευτικής επιτροπής με ηλεκτρονικό τρόπο χωρίς φυσικά να προβλέπεται από το ισχύον καταστατικό του Σωματείου.

Άλλωστε και οι τροποποιήσεις που αφορούν την συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων της Εφορευτικής επιτροπής με τη ταυτόχρονη μεταβίβασή τους στο Δ.Σ του Σωματείου, όπου αυτό θα νομιμοποιεί τις υποψηφιότητες όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις συνδικαλιστικές εκλογές, είναι προς την ίδια αντιδημοκρατική, παράνομη και αντισυνδικαλιστική κατεύθυνση.

Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας και μέλη ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν μέσα από τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που προσπαθούν να επιβάλλουν, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της καρέκλας εξουσίας με οποιοδήποτε τρόπο.

Χρησιμοποιούν αλα κάρτ τροποποιήσεις του Ν. 1264/82 από τον κατάπτυστο Νόμο Χατζηδάκη, προσθέτοντας σε αυτές αναχρονιστικές διατάξεις του σκοτεινού και αντιδημοκρατικού παρελθόντος της Χώρας.

Το μόνο που δεν πρότειναν ακόμη ως τροποποίηση στο καταστατικό είναι “Το ακαταδίωκτο της πλειοψηφίας του ΔΣ και μελών της (ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ) και τον χαρακτηρισμό τους σε Βασιλική οικογένεια με την εξ’ αίματος διαδοχή στο θρόνο.

Τελικά οι διώκτες του συνδικαλιστικού κινήματος βρήκαν συμμάχους και αρωγούς στην προσπάθεια ελέγχου και παράλυσης της συνδικαλιστικής δράσης του κινήματος στα συνδικαλιστικά στελέχη της (ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ) στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν θέση σε όλες αυτές τις αντισυνδικαλιστικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές των μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ και να σταματήσει το συνδικαλιστικό κατρακύλημα των στελεχών της ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ, που με τη στάση τους στο θέμα των καταστατικών αλλαγών, εκθέτει ανεπανόρθωτα το συνδικαλιστικό κίνημα μιας και υιοθετεί τις αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές απόψεις των κυβερνητικών στελεχών και του κατάπτυστου Νόμου Χατζηδάκη.

Δεν μπορεί μίας από τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες και η τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, να έχουν για μέλος τους, Σωματείο με τέτοιο καταστατικό.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε τις προτάσεις για τις συνδικαλιστικές αλλαγές όπως μας απεστάλησαν από την πλειοψηφία του Δ.Σ.

Εύοσμος 18/11/2021

Η Γραμματεία της Κίνησης Αδέσμευτων Συνδικαλιστών
Κορδελιού-Ευόσμου


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Print Friendly, PDF & Email