ΕΑΣ Καισαριανής: Σε ρόλο «αστυνόμου Μπέκα», ο δήμαρχος Καισαριανής

Σε ρόλο «αστυνόμου Μπέκα», ο δήμαρχος Καισαριανής κ. Χρήστος Βοσκόπουλος, ο οποίος ψάχνει τον συντάκτη της ανακοίνωσης της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΕΑΣ) Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, την ίδια ώρα, που «στα χνάρια» του δημάρχου Αλίμου, απειλεί με αγωγές και μηνύσεις, γιατί, και αυτός, όπως και ο συνάδελφός του, δεν αντέχει την κριτική και θεωρεί ότι οποιαδήποτε φωνή ασκεί αυτό το δικαίωμα τον συκοφαντεί!

Σημείο των καιρών και αυτό. Σε μια περίοδο κατά την οποία συρρικνώνεται η δημοκρατία, ψαλιδίζονται οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, που στο όνομα και μ’ αφορμή την πανδημία, καταργούνται ατομικά, συλλογικά και συνταγματικά δικαιώματα, σε μια περίοδο κατά την οποία διαχωρίζουν τους πολίτες και τους εργαζόμενους, σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους, που τιμωρούν και εκβιάζουν τους δεύτερους, για να εμβολιαστούν, είναι σαφές ότι θα επιστρατευτούν και όλοι οι κρίκοι της εξουσίας, για να καθυποτάξουν όσους/ες επιμένουν να κρατάνε ψηλά τη σημαία του αγώνα.

Η κυβέρνηση νομοθετεί, περικόπτει δικαιώματα, εμπορευματοποιεί τα δημόσια – κοινωνικά αγαθά, και συντηρητικοποιεί τη δημόσια ζωή. Συρρικνώνει και καταργεί όλους τους μηχανισμούς ελέγχου και τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και των κανόνων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, με αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Ακολουθούν οι δήμαρχοι που παθαίνουν αλλεργικό αμόκ με την άσκηση της δημόσιας κριτικής, για τις πράξεις και παραλήψεις τους, και ασκούν πειθαρχικές διώξεις, δικαστικές αγωγές και μηνύσεις σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων. Από κοντά και οι διοικητές των νοσοκομείων που παραγγέλλουν ΕΔΕ και τιμωρούν τους συνδικαλιστές γιατρούς και υγειονομικούς που κάνουν κριτική στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας και αποκαλύπτουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις τους ΕΣΥ.

Σ’ αυτήν την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, επιδιώκουν να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε διακοσμητικά όργανα και τους συνδικαλιστές σε θεραπαινίδες του κράτους και της εργοδοσίας. Ε, αυτό δεν θα τους περάσει!

Δεν θα αυτοχειριαστούμε, ούτε θα αυτοακυρωθούμε. Γνωρίζουμε ότι o συνεπής ταξικός αγώνας δεν είναι ανθόσπαρτος, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τον διανύσουμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, που κατανοούν ότι δεν θα μείνει τίποτα όρθιο και το κόστος θα είναι βαρύ για όλους, και γι’ αυτούς που σήμερα είναι παρατηρητές και «φιλήσυχοι», αν δεν μπει φρένο στην επίθεση του κράτους και της εργοδοσίας.

Αποτελεί, όμως, πρόκληση να ζητάει ο δήμαρχος, με εξώδικο, τον κουκουλοφόρο που θα υποδείξει τον συγγραφέα της ανακοίνωσης (= συλλογικό κείμενο), αντί να απαντήσει με στοιχεία για την ορθότητα ή όχι των καταγγελλομένων!

19-11-21
Από την ΕΑΣ


Print Friendly, PDF & Email