3.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Σωματείο Δήμου Ευόσμου: Η πλειοψηφία νομιμοποιεί τις αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη

Υβριδικός τρόπος διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κ.λπ. «Το συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίζεται για την κατάργηση στην πράξη, του νόμου Χατζηδάκη και η πλειοψηφία του σωματείου μας με τις επιλογές της στρώνει το έδαφος για την εφαρμογή του. Συνάδελφοι δεν περιμένουμε τίποτα πλέον από ανθρώπους που έχουν τόσο αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της καρέκλας εξουσίας τους με οποιοδήποτε τρόπο και εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων», καταγγέλλει η Κίνηση Αδέσμευτων Συνδικαλιστών Κορδελιού – Ευόσμου

Πρόσφατα

«Τη στιγμή που όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιστέκονται σθεναρά στην προωθούμενη ηλεκτρονική ψηφοφορία, η πλειοψηφία του Σωματείου μας ως σύγχρονοι πραιτωριανοί και λαγοί του συστήματος, σπεύδουν να νομιμοποιήσουν τις αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του Νόμου Χατζηδάκη», καταγγέλλει η Κίνηση Αδέσμευτων Συνδικαλιστών Κορδελιού – Ευόσμου.

Αφορμή η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, που πραγματοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ευόσμου (πλειοψηφία ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ), την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, ώρα 11πμ, στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Ευόσμου. Όπως αναφέρει το Σωματείο, «η Γενική μας Συνέλευση, υποχρεωτικά λόγω της ΚΥΑ, Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69136/5/11/2021, για την αντιμετώπιση της διασποράς του covid-19, θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο, δηλαδή: Α. με φυσική παρουσία επιδεικνύοντας α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικό νόσησης ή Β. Μέσω διαδικτύου, με σύνδεσμο που θα σας σταλεί την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου». Μάλιστα, «για την καλύτερη προετοιμασία» των συμμετεχόντων, προωθεί «τον σύνδεσμο με τις οδηγίες χρήσης για τη συμμετοχή σας στην Γενική Συνέλευση, και τις ψηφοφορίες, οι οποίες θα διεξαχθούν κατά τη διάρκειά της». Επιπλέον, σημειώνει, ότι «η Γενική μας συνέλευση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, και να μην αναβληθεί λόγω έλλειψης απαρτίας, διότι εκτός από το χρόνο και την προσπάθεια που κάνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα από τις συνδρομές μας (διαδικτυακή πλατφόρμα για συνέλευση και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, δικηγόρος για εκλογή εφορευτικής επιτροπής κτλ.), τα οποία σε περίπτωση αναβολής θα πρέπει να ξαναγίνουν».

«Συνάδελφοι, δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι εκλιπαρούν για απαρτία; Αλήθεια, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν, ενώ μπορούσαν να παρατείνουν τη θητεία τους και να πάμε λίγο αργότερα σε κανονικές εκλογές; Ποιος τους νομιμοποίησε να δώσουν τα προσωπικά μας στοιχεία σε εταιρεία ψηφοφορίας; Ποιος θα διασφαλίσει την αξιοπιστία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας;», υπογραμμίζει, στην καταγγελία της, η Κίνηση Αδέσμευτων Συνδικαλιστών Κορδελιού – Ευόσμου, και συμπληρώνει: «Δρομολόγησαν να μην έχουν αντίλογο στη Γενική Συνέλευση. Ποιος θα προεδρεύσει στη Γενική Συνέλευση, θα τηρηθεί το άρθρο 19 του καταστατικού ή θα καταπατηθεί για ακόμη μία φορά κάθε καταστατική και συνδικαλιστική νομιμότητα;»

«Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο υποκριτές είναι, αρκεί να σας θυμίσουμε τη βαρύγδουπη ανακοίνωση που οι ίδιοι εξέδωσαν κατά της προωθούμενης από το Υπουργείο, ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Άλλωστε συνάδελφοι, δεν είναι τυχαίο ότι παρά πολλά σωματεία αξιοποιούν την δυνατότητα του Νόμου για παράταση θητείας των Δ.Σ έως την 31/12/2021, είτε παρατείνουν τη θητεία τους με απόφαση Πρωτοδικείων, τουλάχιστον έως ότου καμφθεί το κύμα της πανδημίας και βελτιωθούν οι συνθήκες για Γενικές συνελεύσεις, με δια ζώσης παρουσία για το σύνολο των συναδέλφων», συνεχίζει, στην καταγγελία της, η Κίνηση Αδέσμευτων Συνδικαλιστών Κορδελιού – Ευόσμου, και επισημαίνει: «Δεν τους ενδιαφέρει η προστασία της υγείας των συναδέλφων μας, ούτε η αντιπροσωπευτικότερη συμμετοχή τους. Απλά το δικό μας Σωματείο με την δήθεν “αγωνιστική πλειοψηφία” που το διοικεί , σπεύδει να υφαρπάξει την ψήφο των συναδέλφων μας πριν εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις για τις οποίες “έχουν υποσχεθεί” ότι θα κερδίσουμε και μοίραζαν προκαταβολικά χρήματα με το τσουβάλι».

«Δεν συζητάμε βέβαια», τονίζει καταλήγοντας, «τη δυνατότητα της ισότιμης συμμετοχής, όσων συναδέλφων επιλέξουν να συνδεθούν διαδικτυακά, γιατί είμαστε κάθετα αντίθετοι σε μια διαδικασία που στοχεύει στην παράλυση της συνδικαλιστικής δράσης και δεν θέλουμε να την νομιμοποιήσουμε. Το συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίζεται για την κατάργηση στην πράξη, του νόμου Χατζηδάκη και η πλειοψηφία του σωματείου μας με τις επιλογές της στρώνει το έδαφος για την εφαρμογή του. Συνάδελφοι δεν περιμένουμε τίποτα πλέον από ανθρώπους που έχουν τόσο αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της καρέκλας εξουσίας τους με οποιοδήποτε τρόπο και εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων. Οι αγώνες θέλουν σχεδιασμό αλλά και ετοιμότητα. ΕΜΕΙΣ με την ψήφο μας έχουμε τη δύναμη να ορίσουμε το μέλλον μας. Τα συμπεράσματα δικά σας».

ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις