20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΜΕΤΑ: «Βιομηχανία» διώξεων, αγωγών και μηνύσεων σε βάρος συνδικαλιστών από τον δήμαρχο Αλίμου

Πρόσφατα

Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης, νιώθει αλλεργία με τη συνδικαλιστική κριτική και αντιπαράθεση είναι πλέον γνωστό στο πανελλήνιο, γιατί όποιος τολμήσει να δημοσιεύσει κάτι, με το οποίο δεν συμφωνεί ο δήμαρχος, αντιμετωπίζει πειθαρχικές ποινές και ποινικές διώξεις. Μάλιστα στην ομιλία του, στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι οποίες ασκούν τον έλεγχο νομιμότητας, «απαράδεκτες και άθλιες» και «ντροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» γιατί «ακυρώνουν αποφάσεις συλλογικών οργάνων ή δημάρχων». Προφανώς, αναφέρεται στην ακύρωση της απόφασης του για τα εξώδικα που έστειλε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και την πληρωμή τους από το ταμείο του Δήμου!

Στο πλαίσιο αυτό:

1. Στις 18 Νοεμβρίου, εκδικάζεται η αγωγή που ασκήθηκε σε βάρος της Αναστασίας Παπαχρίστου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, γιατί αναδημοσίευσε, στα προσωπικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις αποφάσεις των συνδικάτων, που δημόσια ανακοίνωσαν την αλληλεγγύη τους στην ίδια και γιατί εκφράζει τις απόψεις της, που αποτελούν και θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και του ασκεί δημόσια κριτική στην νεοφιλελεύθερη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που ο δήμαρχος εφαρμόζει. Την κατηγορεί, επίσης, για το ότι αναδεικνύει τις ευθύνες του, που συνιστούν παράβαση καθήκοντος, αφού εδώ και 15 περίπου χρόνια (μαζί με την θητεία της προηγούμενης διοίκησης) δεν στέλνει τους φακέλους για κρίση προϊσταμένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, για να μπορεί να διορίζει όποιον θέλει στις θέσεις ευθύνης και να κρατά παράνομα, ως διευθυντή, τον πρόεδρο του σωματείου και ας μην προβλέπεται για την κατηγορία και τον κλάδος του να ασκεί τα καθήκοντα του διευθυντή. Την κατηγορεί ακόμη, γιατί, ασκώντας τη συνδικαλιστική της υποχρέωση, κατήγγειλε τη μη ανανέωση των συμβάσεων και την απόλυση εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς.

2. Στις 25 του τρέχοντος μηνός, εκδικάζεται και η αγωγή σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, εργαζόμενου στο δήμο Καισαριανής και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, με την κατηγορία ότι στέκεται αλληλέγγυος στην Αναστασία Παπαχρίστου και αναδημοσίευσε, μέσα από τα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις αποφάσεις των συνδικάτων που δημόσια εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους.

3. Στις 17 Δεκεμβρίου, άλλοι τέσσερις συνδικαλιστές θα ευρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, γιατί παρευρέθηκαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αλίμου για να υπερασπίσουν την Δήμητρα Δημητρίου, αντιπρόεδρο τότε του σωματείου, η οποία απειλούνταν με απόλυση, γιατί έπραξε το καθήκον της ως συνδικαλίστρια και κατήγγειλε ζητήματα που έχουν σχέση με την οικονομική διαχείριση στο δήμο.

4. Υπό τη δαμόκλειο σπάθη της άσκησης αγωγών βρίσκονται επίσης 18 ομοσπονδίες και σωματεία που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και κατήγγειλαν τις διώξεις σε βάρος της Αναστασίας Παπαχρίστου.

Ο δήμαρχος όμως δεν έχει σταματημό. Σε βάρος της Αναστασίας Παπαχρίστου εκκρεμεί και νέα μήνυση, για ανακοινώσεις που εξέδωσε το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ ακόμη και πριν λίγες μέρες της επιδόθηκαν νέες κλήσεις σε απολογία, με την κατηγορία της άσκησης δημόσιας κριτικής και της ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας, επειδή αναδημοσίευσε στα προσωπικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώσεις της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, καθώς και του ΜΕΤΑ με τίτλο: “Ο δήμαρχος Αλίμου αποτιμά «την τιμή και την υπόληψή του» 30.000 ευρώ;“. Αμέσως μετά έλαβε και νέα εξώδικη δήλωση από τον δήμαρχο για την ανάκληση και διάψευση της ανωτέρω ανακοίνωσης του ΜΕΤΑ!

Ο δήμαρχος Αλίμου, δυστυχώς για το συνδικαλιστικό κίνημα, έχει σύμμαχο την εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου, αφού διόρισε τον πρόεδρο και τη γραμματέα σε θέσεις προϊσταμένων, αλλά και την ΣΥΝΑΝ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία για 2 ή 3 ψήφους στο συνέδριο, συμπεριφέρεται ως «Πόντιος Πιλάτος» και «ποιείται την νήσσαν» για τα τεκταινόμενα στο δήμο Αλίμου!

Οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και τα αγωνιστικά συνδικάτα πρέπει να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να στείλουν μήνυμα στον κάθε Κονδύλη και Χατζηδάκη ότι η φίμωση των συνδικάτων και η μετατροπή τους σε διακοσμητικά όργανα της εργοδοσίας δεν θα περάσουν με οποιοδήποτε κόστος!


12-11-2021
Από το ΜΕΤΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις