10.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Σωματείο Εργαζομένων E-FOOD Π. Αττικής: Το σωματείο αυτό είναι η οργάνωση μας μέσα στην εταιρεία και μας ενώνει όλους

Πρόσφατα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Σεπτέμβριο του 2021 η εταιρεία efood αιφνιδίασε με προσωπικά μηνύματα δεκάδες εργαζόμενους διανομείς ότι απολύονται. Η αντίδραση των εργαζομένων, των συνδικαλιστικών οργάνων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας ήταν άμεση. Οι διανομείς στην efood με τη συνδρομή και τη στήριξη των συνδικαλιστικών οργάνων απεργήσαμε και διαδηλώσαμε με τα παρακάτω αιτήματα:

  • Ένταξη των διανομέων στα Βαρέα Ανθυγιεινά.

  • Μέτρα ατομικής προστασίας, εταιρικό κινητό και δίκυκλο.

  • Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να διασφαλίζει συμβάσεις αορίστου χρόνου με αυξήσεις και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

  • Να δοθούν άμεσα λογιστικές καρτέλες (κλείσιμο ταμείων) με ευθύνης της εταιρείας για να σταματήσει η το καθεστώς οικονομικής αιχμαλωσίας.

  • Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγηση (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας

  • Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, ώστε να διασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων

  • Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες όπως καύσωνας, παγετός κλπ, σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και σε εξωτερικούς χώρους (μέσα ατομικής

  • Να σταματήσει η εφαρμογή του «συνεργατικού» μοντέλου, είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες.

 Μετά από τη μεγάλη νικηφόρα απεργία που οργανώσαμε μαζί με τα σωματεία μας , το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και το ΣΒΕΟΔ , συνεχίζουμε οργανωμένα τον αγώνα μας.

Δε θα επιτρέψουμε οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες να είναι ο δούρειος ίππος για την πλήρη απορρύθμιση της εργασίας. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι σε εφαρμογές, όπως η efood, βιώνουμε καθημερινά μια επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της αντεργατικής στρατηγικής των εταιρειών που εκφράζεται με ένα ευρύ φάσμα κινήσεων, όπως το να κρατούν τον εργαζόμενο αποκομμένο, να δημιουργούν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ακραίο στρες, να «ενοχοποιούν» το διάλλειμα και τη νόμιμη άδεια, να υλοποιούν αδιαφανείς αξιολογήσεις, να βγάζουν εργαζόμενους σε παράνομες και καταχρηστικές αναστολές εργασίας κ.α.

 Όλα αυτά γίνονται βάσει ενός αλγόριθμου που η επιχείρηση ορίζει, τροποποιεί όπως και όποτε θέλει και δεν ελέγχεται από καμία αρμόδια υπηρεσία. Δεν υπάρχει καν το νομικό πλαίσιο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα στην εργασία μέσω αλγορίθμου.

Δεν θα παραμείνουμε θεατές. Αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή, διεκδικούμε, οργανωμένα για να προασπίσουμε τα δίκαια αιτήματα μας. Γι αυτό και ιδρύσαμε το σωματείο εργαζομένων στην efood.

Το σωματείο αυτό είναι η οργάνωση μας μέσα στην εταιρεία και μας ενώνει όλους ανεξαρτήτως ειδικότητας και σχέσης εργασίας: μισθωτοί, freelancer , συντονιστές, κάθε εργαζόμενος μέσα και έξω από τα γραφεία της εταιρείας με εξαίρεση όσους ασκούν διευθυντικά καθήκοντα. Όλοι θα μπορούμε να απευθυνθούμε στο σωματείο για τα εργασιακά μας προβλήματα. Στόχος μας είναι η διασφάλιση αξιοπρεπών όρων εργασίας, η επίλυση των εργασιακών προβλημάτων, η διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων και του έννομου συμφέροντος κάθε εργαζόμενου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις