22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πανηπειρωτικό Πανεργατικό Συλλαλητήριο, σήμερα, 10/11, 6μμ., στην κεντρική πλατεία της πόλης

Πρόσφατα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«ΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΨΩΜΙ – ΦΤΗΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ»
Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Εργαζόμενη – Εργαζόμενε,

Καινούργιο δεν είναι να περιγράφει κανείς τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και στην περιοχή μας. Η εντατικοποίηση, η δουλειά με ημερομηνία λήξης, οι απολύσεις, τα χαμηλά μεροκάματα, η ανυπαρξία μέτρων υγείας και ασφάλειας, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου είναι καταστάσεις που όλοι ξέρουμε και τις ζούμε από πρώτο χέρι, εμείς και οι οικογένειές μας. Νεότερο δεν είναι επίσης ότι λύση για όλα αυτά είναι μια εναλλαγή Κυβέρνησης που θα

«προσκυνά» το χρήμα, το κεφάλαιο και ότι τάχα τα κέρδη τους θα συμβιβάζονται με τα δικαιώματά μας. Ακριβώς οι αδυσώπητοι νόμοι της αγοράς, η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται επιβάλλουν να συντρίψουν κάθε μας εργασιακό δικαίωμα. Κάθε κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της προηγούμενης, εκεί που σταματά η μία συνεχίζει η άλλη. Ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη πάτησε σε προηγούμενους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει νέα εμπόδια στις απεργίες, που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και επιβάλει τον κατώτερο μισθό με υπουργική απόφαση διατηρώντας τον από το 2012 σε άθλια επίπεδα, υπονομεύει τις κλαδικές ΣΣΕ οι οποίες γίνονται υποχρεωτικές μόνο με απόφαση υπουργού, έχει παγώσει τις τριετίες, έχει καταργήσει την αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης.

Το καινούργιο και το προοδευτικό έρχεται μέσα από την οργανωμένη πάλη μας. Αχνοφαίνεται όταν με αποφασιστικότητα οργανωνόμαστε, όταν δεν κάνουμε πίσω στις δυσκολίες, όταν παλεύουμε ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος τους. Υπάρχουν στιγμές που η δύναμή μας σμπαραλιάζει τους νόμους τους, παραμερίζει την κρατική καταστολή, τους μηχανισμούς ενσωμάτωσης. Είναι αυτός ο δρόμος που συνολικά πρέπει να διαβούμε.


Για τη συνέχεια της ανάγνωσης του καλέσματος, πατήστε ΕΔΩ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις