Υπ. Υγείας: Συγκέντρωση των συμβασιούχων νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ΤΟΜΥ, 11/11, 4μμ.

Την κινητοποίηση έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ και αφορά στην αντίδραση του υγειονομικού κινήματος στην επαναφορά των εργολάβων στα νοσοκομεία και στις απολύσεις χιλιάδων επικουρικών από την κυβέρνηση της ΝΔ, οι οποίοι, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με ΣΟΧ, καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Εργάζονται με κουτσουρεμένα δικαιώματα σε σύγκριση με τους μόνιμους εργαζομένους και είναι καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης και της αντικατάστασης τους από άλλους συμβασιούχους, ή και, όπως σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση, την επιστροφή των εργολαβικών εταιρειών.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν και ζητούν την αλληλεγγύη όλων μας στον αγώνα τους για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, την ανάκληση των αναστολών των και τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, στον αγώνα τους ενάντια στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των συγχωνεύσεων μονάδων υγείας, των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Πέμπτη 11/11/2021
Συγκέντρωση 16:00 μμ. στο Υπουργείο Υγείας
Συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στις Υπηρεσίες στήριξης του Νοσοκομείου

Τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις των συναδέλφων που εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας, εστίασης, φύλαξης και άλλες υποστηρικτικές ειδικότητες.

Οι συνάδελφοι είναι στον αέρα. Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο προκήρυξης νέων διαγωνισμών για τις προσλήψεις προσωπικού ΣΟΧ και ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση «δεν θέλει» μόνιμο προσωπικό στις εν λόγω ειδικότητες.

Ως εκ τούτου προ των πυλών βρίσκονται οι εργολάβοι. Επιστρέφουν «θριαμβευτές» για να μετατρέψουν τα Νοσοκομεία σε χώρους εργασιακού μεσαίωνα.

Οι συνάδελφοι αποτίναξαν τους εργολάβους από πάνω τους που «έπιναν το αίμα» επί πολλά έτη με τη δυνατότητα το 2015 να συστήνουν ΣΟΧ τα Νοσοκομεία.

Δεν θα επιτρέψουμε την παλινόρθωση. Ζητάμε την μονιμοποίησή τους και την θεσμοθέτηση προκήρυξης νέων ΣΟΧ των Δημοσίων Υγειονομικών και Προνοιακών Μονάδων με αυξημένη μοριοδότηση των υπηρετούντων.

Ζητάμε να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

Όλοι στη Συγκέντρωση των ΣΟΧ την Πέμπτη 11/11/2021 στις 16:00μμ. έξω από το Υπουργείο Υγείας.


Σχόλιο ΜΕΤΑ Υγειονομικών

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ότι πρέπει συντονισμένα και όχι αποσπασματικά το υγειονομικό κίνημα να αγωνιστεί για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε συνδυασμό με όλα τα άλλα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος (αυξήσεις στους μισθούς, Βαρέα Ανθυγιεινά, Ανθυγιεινό επίδομα μείωση των ωρών εργασίας κλπ). Αυτό απαιτεί μαζικές διαδικασίες βάσης στα πρωτοβάθμια σωματεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων.

Print Friendly, PDF & Email