20.9 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

ΠΕΝΕΝ: Καθολική η συμμετοχή των ναυτεργατών στην 48ωρη απεργία. Θρασύτατα ψεύδη Πλακιωτάκη

Πρόσφατα

Καθολική η συμμετοχή των ναυτεργατών στην 48ωρη απεργία, 10-11/11

Ξεκίνησε στις 6 το πρωί η 48ωρη Πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΠΕΝΕΝ και τα Ναυτεργατικά Σωματεία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 10-11 Νοέμβρη.

Η συμμετοχή είναι μαζική, καθολική και όλα τα πλοία έχουν ακινητοποιηθεί σε όλα τα λιμάνια της χώρας και κανένα δρομολόγιο δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Η αγωνιστική αυτή βούληση των Ναυτεργατών συνιστά μια ευθεία απάντηση σε κυβέρνηση – ΥΕΝ – εφοπλιστές οι οποίοι από κοινού πορεύονται σε γραμμή αδιαλλαξίας απορρίπτοντας όλα τα δίκαια αιτήματα που αναδεικνύονται και με την 48ωρη απεργία.

Υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων και των κοινωνικοασφαλιστικών διεκδικήσεων είναι το πλαίσιο των αιτημάτων που δίνεται η μάχη με τον απεργιακό μας αγώνα.

Μόλις χθες ο ΣΕΕΝ με γραπτή απάντησή του κατέστησε σαφές ότι δεν δέχεται καμιά αύξηση των μισθών για 2020 – 2021!

Σημειώνουμε ότι την τελευταία δεκαετία έχουν υπογραφεί δύο ΣΣΕ με αυξήσεις (2018-2019 2+2%) ενώ την ίδια περίοδο το Ναυτεργατικό εισόδημα έχει απώλειες που ξεπερνούν το 23%!

Ταυτόχρονα το ΥΕΝ στα επίμαχα προβλήματα που αφορούν την κατάργηση νομοθετικών ρυθμίσεων, κατάργηση ΣΣΕ (νόμος 4714/2020), 4150/2013, 4745/2020, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω.

Η επιθετικότητα και η αδιαλλαξία εφοπλιστών – κυβέρνησης – ΥΕΝ μπορεί να καμφθεί μόνο με την οργανωμένη πάλη των Ναυτεργατών και με την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ευθύνη για την συνέχιση της απεργίας και για τα προβλήματα που προκύπτουν στις Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες πέφτει αποκλειστικά στις πλάτες εφοπλιστών – κυβέρνησης – ΥΕΝ.

Κλιμάκια της ΠΕΝΕΝ βρίσκονται σε όλα τα βασικά λιμάνια της χώρας μας και από τα ξημερώματα μαζί με τα πληρώματα των πλοίων έδωσαν την μάχη για την επιτυχία του απεργιακού μας αγώνα.

Στον Πειραιά το απεργιακό κλιμάκιό μας και η περιφρούρηση είχαν παρουσία σε όλα τα καράβια ενημερώνοντας για τα αιτήματα, την οργάνωση και την επιτυχή εξέλιξη της απεργίας.

Το ίδιο συνέβη στην Ραφήνα, το Λαύριο, την Αγία Μαρίνα, Πάτρα, Κυλλήνη, Ρίο – Αντίρριο, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Βόλο, Αιδηψό, Αγιόκαμπο κ.λπ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιεί αύριο ανοιχτή συνέλευση των μελών της προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση αντιμετώπισης και επίλυσης των δίκαιων και ώριμων αιτημάτων.

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή του κλάδου στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο λιμάνι του Πειραιά.

Θρασύτατα ψεύδη Πλακιωτάκη για την απεργία των Ναυτεργατών

Μια πρωτοφανή αθλιότητα διέπραξε ο Υπουργός Ε.Ν Γ. Πλακιωτάκης σχετικά με την 48ωρη απεργία των Ναυτεργατών σε δήλωσή του σήμερα το πρωΐ μιλώντας στην ΕΤ1.

Μεταξύ των άλλων ανέφερε «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο αίτημα από πλευράς Ναυτεργασίας που είναι η υπογραφή ΣΣΕ».

Με το προκλητικό και βαθιά ψευδέστατο σχόλιό του περιορίζει τα αιτήματα της απεργίας αποκλειστικά στην ΣΣΕ!!!

Όπως είναι γνωστό ανεξάρτητα από τα επιμέρους αιτήματα των σωματείων, ο βασικός κορμός των διεκδικήσεων όλων των οργανώσεων και αυτής της ΠΝΟ περιλαμβάνουν συγκεκριμένες θέσεις που αφορούν την κυβέρνηση και το ΥΕΝ!

Τέτοια καθοριστικής σημασίας ζητήματα είναι η κατάργηση των νόμων 4150/2013, 4714/2020, 4745/2020 που αφορούν την επάνδρωση στην Ακτοπλοΐα, την κατάργηση των ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία, αλλά και πλήθος ακόμη εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών ζητημάτων που αφορούν ευθέως την κυβέρνηση – ΥΕΝ και την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Όμως και το σημείο της δήλωσής του για τους εφοπλιστές είναι ξεκάθαρο ότι τους δικαιολογεί και τους νομιμοποιεί για την αδιαλλαξία τους αφού δηλώνει «ότι είχαν ζημιές λόγω πανδημίας 150 εκατ. ευρώ», ποσό που συμπληρώνουμε εμείς δόθηκε σχεδόν ολόκληρο από την κυβέρνηση για την στήριξη των Ακτοπλοϊκών εταιριών για την περίοδο αυτή!

Κατά συνέπεια η προσπάθειά του να εξαφανίσει τις διεκδικήσεις μας που αφορούν την κυβέρνηση και τον ίδιο και να τις περιορίσει αποκλειστικά στην ΣΣΕ, είναι συνειδητή, προκλητική απόπειρα να αποσείσουν ο ίδιος και η κυβέρνηση τις βαθύτατες ευθύνες τους.

Υπουργέ Ε.Ν. κ. Πλακιωτάκη Ντροπή σας!


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις