5.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Ανάθεση ευθυνών και στους καταστηματάρχες από τον πρωθυπουργό. Διαμαρτυρία αυτοαπασχολουμένων, εμπόρων σε Αθήνα, Πάτρα

Πρόσφατα

Ανάθεση ευθυνών και στους καταστηματάρχες από τον πρωθυπουργό

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της Covid-19 που τέθηκαν σε εφαρμογή προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις στον κλάδο των εμπόρων αλλά και στην εστίαση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μη δείχνει διάθεση να ακούσει «ζεστά» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δηλώνοντας ενώπιον των εκπροσώπων τους πως προκαλούν απλώς «μια μικρή αναστάτωση» μπροστά στη μεγάλη (και μάλλον εκβιαστική) που θα ήταν ένα καθολικό lockdown.

Για την εφαρμογή τους παραδέχθηκε πως είναι αδύνατο σε κάθε κατάστημα ή σε κάθε cafe να υπάρχει και από ένας ελεγκτής και συνεπώς, έριξε το μπαλάκι στους επιχειρηματίες λέγοντας πως «η υπόθεση της δημόσιας υγείας περνάει και στα δικά μας χέρια»!

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική στήριξη που έχει προσφέρει η κυβέρνηση στους καταστηματάρχες χωρίς όμως να μιλήσει για κάποιο νέο σχέδιο και κατέληξε ως συνήθως στον εμβολιασμό και την ανάγκη να πειστούν όσο ακόμα δεν έχουν και να προχωρήσει η τρίτη δόση.

Από την πλευρά των εκπροσώπων των φορέων τέθηκαν επιμέρους ζητήματα που αφορούν τους κλάδους που εκπροσωπούν. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του προέδρου της  ΕΣΕΕ, Γιώργου Καρανίκα, που ζήτησε να υπάρξουν αντίμετρα για τις απώλειες που μετρά ο κλάδος εξαιτίας των νέων μέτρων, μίλησε ανοιχτά για εξοντωτικά πρόστιμα και έθεσε τις αρχές προ των ευθυνών τους για περιστατικά αθέμιτου ανταγωνισμού μεγάλων αλυσίδων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής και ο Διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης.

Aπό κυβερνητικής πλευράς συμμετείχαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Πηγή: efsyn.gr


Διαμαρτυρία αυτοαπασχολουμένων, εμπόρων σε Αθήνα και Πάτρα

Παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή και στη συνέχεια στο υπουργείο Ανάπτυξης, πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και έμποροι. Διαμήνυσαν ότι «οι επαγγελματίες δεν είμαστε χωροφύλακες – πάρτε ουσιαστικά μέτρα για την Υγείας». Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν, «Με αυταρχισμό και πρόστιμα δεν βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία» και «οι επαγγελματίες έχουμε φωνή δεν θα μας φιμώσετε μες στο μαγαζί».

Κατήγγειλαν την κυβέρνηση για το γεγονός ότι πρέπει να ζουν με την αγωνία και το φόβο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία αφού δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας στου χώρους δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διαμαρτυρία και στην Πάτρα ενάντια στα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την πρόσβαση σε χώρους εστίασης και άλλων υπηρεσιών πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής και ο Σύλλογος Κομμωτών Αχαΐας.

Οι αυτοαπασχολούμενοι διαμαρτύρονται καθώς τα νέα μέτρα της κυβέρνησης βάζουν στο στόχαστρο την επιβίωσή τους.

Με πληροφορίες από 902.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις