22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

24ωρη απεργία στον Επισιτισμό – Τουρισμό και στους Διανομείς, 9/11. Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Πρόσφατα

Απεργία για την Τρίτη 9 Νοεμβρίου και απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες – οι,

Μάγειρα, σερβιτόρε, ρεσεψιονίστ, διανομέα, καμαριέρα εργαζόμενε και εργαζόμενη στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, ήρθε η ώρα να μιλήσεις.

Την Τρίτη 09/11/2021 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια σε όλα τα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης που στέκονται εμπόδια στην αξιοπρεπή επιβίωση μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου μας ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον πιο δύσκολο Χειμώνα που έρχεται.

  • Να εμφανιστούν επιτέλους τα ένσημα μας από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης του 2020 και να αποδοθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ στους δικαιούχους.

  • Πλήρη εφαρμογή των Κ.Σ.Σ.Ε. για όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους εργαζόμενους.

  • Επαναφορά της απόδοσης του εφάπαξ στην 20ετία.

  • Ένταξη των ειδικοτήτων του κλάδου στα ΒΑΕ όπως ήταν πριν την οικονομική κρίση.

  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Τώρα ξέρεις, τώρα έχεις καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί!!!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ


Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πάτρα, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Τη δική τους μάχη για στήριξη των άνεργων εργαζόμενων στον Τουρισμό – Επισιτισμό, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας για όλους τους εργαζόμενους (που μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου μένουν χωρίς δουλειά), αλλά και για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δίνουν τα Συνδικάτα στον κλάδο και στην Αχαΐα και στα νησιά του νότιου Ιονίου, μπροστά στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 9 Νοέμβρη.

Στην Πάτρα, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού εξήγγειλε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, ενώ τη συμμετοχή του στην απεργία και την κινητοποίηση έχει ανακοινώσει και το Σωματείο Διανομέων Ντελιβεράδων Νομού Αχαΐας.

«Απεργούμε παίρνοντας ορμή και κουράγιο από τους νικηφόρους αγώνες των εργατών της COSCO που απαίτησαν να μη θρηνήσουν άλλον νεκρό συνάδελφο, από τους αγώνες των οικοδόμων που με απεργία απαίτησαν κλαδική σύμβαση! Απεργούμε για τον εργάτη στην “Unisol”, στην πόλη μας, που για να μη χάσει η επιχείρηση ούτε ευρώ, κόντεψε να καεί ζωντανός», αναφέρει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού, που αναφερόμενο στη σημερινή κατάσταση επισημαίνει:

«Οι εργαζόμενοι σε επισιτιστικές επιχειρήσεις, σε ξενοδοχεία στην πόλη μας δοκιμάστηκαν τα τελευταία χρόνια της πανδημίας, ακόμα και τώρα που τα κέρδη των επιχειρήσεων αυτών αυξάνονται. Δοκιμάστηκαν με ατελείωτες ώρες εργασίας, χωρίς μέτρα προστασίας από την πανδημία, με την αναστολή εργασίας, για όσους δεν δούλευαν με “μαύρα”, που έβγαζαν τον μήνα με 534 ευρώ. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι εποχιακοί εργαζόμενοι μετράνε ένσημα, αν βέβαια κατάφεραν να τα μαζέψουν, για να ασφαλιστούν, να πάρουν τα πενιχρά εποχιακά επιδόματα, από τα οποία ένας τεράστιος αριθμός μένει εκτός! Οι συνάδελφοι μας στο Καζίνο μένουν απλήρωτοι επί χρόνια, χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση».

Τονίζοντας ότι με την πάλη των εργαζομένων ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά, το σωματείο καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση, παίρνοντας δύναμη από τις έως και σήμερα κινητοποιήσεις του και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Στη Ζάκυνθο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. της Τρίτης στον ΟΑΕΔ, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, τη στελέχωση με προσωπικό της Υπηρεσίας για να επιταχύνονται οι διαδικασίες εγγραφής των ανέργων, πλέον, εργαζομένων στο ταμείο ανεργίας. Σημειώνει ότι λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί οι ξενοδοχοϋπάλληλοι χρεώνονται ως και 40 ευρώ στα λογιστικά γραφεία για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους αν δεν μπορούν οι ίδιοι να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά!

Τέλος, στο Αργοστόλι, το Συνδικάτο Τουρισμού – Επισιτισμού Κεφαλονιάς – Ιθάκης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας στις 11.30 π.μ.

Πηγή: 902.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις