15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κηφισιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, 9/11, 11πμ., για να σταματήσει η απληρωσιά στην CR Mediterranean MON ΙΚΕ

Πρόσφατα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – ΕΕ -κυβέρνησης

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CR MEDITERANIAN MON ΙΚΕ

Η διαφημιστική εταιρεία CR MEDITERANIAN MON ΙΚΕ στο Κεφαλάρι αφήνει συστηματικά απλήρωτους για 2 και 3 μήνες τους εργαζόμενους, εξαναγκάζοντάς τους σε αποχωρήσεις ώστε να απολαμβάνει δωρεάν εργασία ανακυκλώνοντας τους. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. που συνεχίζει την αντεργατική επίθεση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δημιουργεί τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες για την γιγάντωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Ο Νόμος Χατζηδάκη καταργεί και σαρώνει εργασιακά δικαιώματα και κατεδαφίζει όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια από το εργατικό κίνημα, με την καθιέρωση της 10ωρης δουλειάς, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων και εργαζόμενων βάζοντας πρόσθετα εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας.

Μέσα σ’ αυτό το πολιτικό πλαίσιο η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί εξαπολύοντας κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς με απολύσεις ακόμα και συνδικαλιστών, με απλήρωτη εργασία και καθημερινούς εκβιασμούς των εργαζομένων, με δικαστική αμφισβήτηση του δικαιώματος στην Απεργία όπως έγινε με τους Εκπαιδευτικούς και την COSCO.

Στην παραπάνω Εταιρεία όμως, παρά το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας εκ μέρους της διεύθυνσης, 5 εργαζόμενοι προσέφυγαν με καταγγελία τους στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Την Τρίτη 9/11 στις 11.00 π. μ. οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο τους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας Χαριλάου Τρικούπη και Κοκκιναρά, στο Κεφαλάρι.

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων και εκφράζοντας την αλληλεγγύη της, σας καλεί να συμμετάσχετε στην κινητοποίηση για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Γιατί Αύριο μπορεί εμείς να είμαστε στην θέση τους.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις