15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αττικό άλσος: Ο Πατούλης συνεχίζει να συγκαλύπτει τη σκανδαλώδη παραχώρηση – δώρο στον ΟΑΝΙ τεσσάρων γηπέδων τένις

Πρόσφατα

Αθλούμενοι/ες στο Αττικό άλσος

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να συγκαλύπτει τη σκανδαλώδη παραχώρηση – δώρο στον ΟΑΝΙ τεσσάρων γηπέδων τένις

Να λήξει κάθε κερδοσκοπική δραστηριότητα στα γήπεδα του Αττικού άλσους. Ελεύθερη και δωρεάν άθληση για όλους!

Την Τετάρτη 20/10/2021 παρακολουθήσαμε με απογοήτευση, αλλά και θυμό, την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της επερώτησης με θέμα «την μονομερή διάλυση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και ΓΓΑ», σχετικά με την παραχώρηση των γηπέδων του Αττικού Άλσους.

Εκ μέρους της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, η κα Μαργαρίτα Βάρσου, περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της εν λόγω Σύμβασης, στην ουσία ανέλαβε την υπεράσπιση του Ομίλου Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας! Το πιο εντυπωσιακό, δε, σημείο της τοποθέτησής της ήταν η αναφορά σε ένα μεμονωμένο περιστατικό διαπληκτισμού που έλαβε χώρα πέρυσι στα γήπεδα, μεταξύ ενός αθλούμενου και μιας προπονήτριας, το οποίο χρησιμοποίησε για να αφορίσει συνολικά ως τραμπούκους το σύνολο των 117 αθλούμενων που υπογράψαμε την αναφορά προς την ΓΓΑ! Υιοθέτησε άκριτα και ανάγνωσε τις εργασίες που δήθεν έχει υλοποιήσει ο ΟΑΝΙ στα γήπεδα, χωρίς καν να κάνει τον κόπο να επισκεφτεί το Αττικό Άλσος για να έχει προσωπική άποψη για όσα υποστηρίζει. Όφειλε να γνωρίζει ότι τα ποσά που έχει δαπανήσει ο ΟΑΝΙ είναι ελάχιστα (κάδοι, αντιανεμικό λιόπανο, μεταχειρισμένες πόρτες από κατεδάφιση κλπ), συγκριτικά με τα έσοδα που αποκομίζει από τις υπέρογκες χρεώσεις των ιδιωτικών προπονήσεων του ομίλου, οι οποίες δεν έτυχαν κανενός σχολιασμού.

Όσον αφορά στην ελεύθερη άθληση και στην ευθύνη της Περιφέρειας:

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημόπουλος δήλωνε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Πρώτο Πρόγραμμα 13/10/21) ότι οι αθλητικοί σύλλογοι «(υποχρεούνται) τουλάχιστον 7 ώρες την ημέρα σε κάθε γήπεδο να παρέχουν προπόνηση οργανωμένη και συστηματική εκμάθηση του τένις». Στην πραγματικότητα, όμως, ο ΟΑΝΙ παρέχει πολύ λιγότερες ώρες στο δωρεάν πρόγραμμα «Αττικό Άλσος – Άθληση για μικρούς και μεγάλους».

Ενώ μέχρι τον Ιούνιο 2021, παρέχονταν εβδομαδιαίως 24 ώρες δωρεάν προπονήσεων και 344 ώρες δωρεάν ελεύθερης άθλησης, τώρα παρέχονται περίπου 10 ώρες δωρεάν προπονήσεων και ένας ελάχιστος αριθμός ωρών για ελεύθερη άθληση. Στην πραγματικότητα ο Όμιλος δηλώνει προφορικά ότι όταν στα γήπεδα δεν πραγματοποιεί προπονήσεις επί πληρωμή, μόνο τότε θα διατίθενται ώρες για ελεύθερη άθληση. Αυτό, έχουμε διαπιστώσει να μεταφράζεται σε πρωινές και μεσημεριανές ελεύθερες ώρες, που δεν εξυπηρετούν εργαζόμενους και μαθητές, ενώ τα απογεύματα οι ώρες που διατίθενται είναι ελάχιστες (2-3 την ημέρα σε όλα τα γήπεδα). Δηλαδή και η ελεύθερη άθληση, αλλά και η δωρεάν εκμάθηση τένις, έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί σε σύγκριση με πριν!

Είναι, επομένως, σαφές ότι δεν έχει γίνει ή δεν επιθυμούν κάποιοι να γίνει αντιληπτό ότι ο ΟΑΝΙ δεν τηρεί τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης, ούτε αναπτύσσει τη δωρεάν και ελεύθερη άθληση, αλλά αντίθετα την ωθεί σε έξωση από το Αττικό Άλσος.

Για αυτό, λοιπόν, επιμένουμε να διεκδικούμε:

  • τη λήξη της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (απόφαση Οικ. Επιτρ. 135/19-1-21), ώστε να απομακρυνθεί κάθε ιδιωτικός φορέας από τη διαχείριση και εκμετάλλευση των γηπέδων του Αττικού Άλσους.

  • την υπογραφή νέας Σύμβασης με την ΓΓΑ και επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς, ώστε να επανακτήσουν τα γήπεδα τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις