15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντί-Λογος: Δε θα σιωπήσουμε. Θα διαλέξουμε τη σωστή πλευρά

Πρόσφατα

Αν σιωπήσουμε τώρα…

…θα συνεχίσουμε να πεθαίνουμε στα αιματοβαμμένα dock της COSCO για να αυγαταίνουν οι «άμεσες ξένες επενδύσεις» και να τροφοδοτείται η «ανάπτυξη» τους.

…θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε στους δρόμους το μεροκάματο του τρόμου. Στο τέλος του δρόμου, ένα δυστύχημα στο φανάρι ή στην καλύτερη περίπτωση θα γίνουμε λέει-«συνεργάτες» της κάθε efood

…θα συνεχίσουμε να χωριζόμαστε σε ιδιωτικούς και δημοσίους, σε μόνιμους και εποχικούς, σε παλιούς και νέους, σε επιδοματούχους ή μη, όπως συμφέρει την Κυβέρνηση, την εργοδοσία, τους κάθε λογής εργατοπατέρες.

…θα βλέπουμε τους αγώνες μας για υπεράσπιση δημοσίων αγαθών, όπως η παιδεία και η υγεία, να διώκονται από Κυβέρνηση και εργοδοσία, τις απεργίες μας να κηρύσσονται παράνομες και τα σωματεία μας να πληρώνουν πρόστιμα επειδή αντιδρούν. Το πρόσφατο παράδειγμα των χιλιάδων «παράνομων» απεργών καθηγητών και δασκάλων ενάντια στην αξιολόγηση που οδηγεί μαθηματικά σε εκπαιδευτικό απαρχάιντ, είναι χαρακτηριστικό.

…θα βλέπουμε σταδιακά την αποστολή μας, στο Υπουργείο Εργασίας, δηλαδή την προστασία του αδύναμου κρίκου-των εργαζομένων- να μετατρέπεται σε επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους γιατί δεν τηρούν τα …υγειονομικά μέτρα. Οι Επιθεωρητές Εργασίας καλούνται να επιβάλλουν πρόστιμα για πρώτη φορά σε εργαζόμενους!

…θα παρακολουθούμε βουβοί την κατάργηση οποιαδήποτε έννοιας συλλογικής/συνδικαλιστικής δράσης , καθώς με το ν. Χατζηδάκη ολοκληρώνεται η μετατροπή των συνδικάτων σε απλούς αριθμούς Μητρώου στο …ΓΕΜΗΣΟΕ. Τα σωματεία μας θα αφεθούν έρμαια των εργοδοτών ή των νομοταγών εργατοπατέρων.

Συνάδελφοι, -ισσες,

ΔΕ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ!

Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο των χιλιάδων απεργών εκπαιδευτικών , των εργατών στο λιμάνι, των υγειονομικών, των ντελιβεράδων. Τον δρόμο της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης συλλογικής δράσης, του ενωτικού και μαζικού αγώνα.

Το θέμα δεν είναι αν θα ανήκουμε στο Υπουργείο ή σε …Ανεξάρτητη Αρχή, ούτε αν θα ανήκουμε στον ένα ή στον άλλο Σύλλογο. Το θέμα είναι να στοιχηθούμε με την σωστή πλευρά: Την πλευρά των εργαζομένων και του λαού που αγωνίζεται για να καρπωθεί τον κόπο του και να κερδίσει το μέλλον των παιδιών του

Το θέμα είναι να «χτίσουμε» την συλλογική μας δράση από τα κάτω «χωρίς μεσάζοντες» και «ηγέτες». Τα συνδικάτα δεν εγγράφονται στα Μητρώα, γεννιούνται, μάχονται και νικάνε στον δρόμο.

Θα πρέπει να διαλέξουμε πλευρά:

– Με την Κυβέρνηση, την αντιπολίτευση του «ώριμου-σχεδόν σάπιου-φρούτου» και τους εκφραστές τους στα Υπουργεία και στα συνδικάτα;

– Ή με όσους αγωνίζονται ενωτικά για πραγματική ανατροπή των αντεργατικών ρυθμίσεων της τελευταίας δεκαετίας;

Ως Αντί-Λογος:

ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις φωνές μας, με τις φωνές αντίστασης και διεκδίκησης κάθε εργαζόμενης, κάθε εργαζόμενου και οργανώνουμε την αντεπίθεση!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ με το συλλαλητήριο των Συνδικάτων, από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2021, 7μμ., στο Σύνταγμα

Προσυγκέντρωση – αγωνιστικό ραντεβού, στις 6μμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος

Επόμενο βήμα, πανελλαδική πανεργατική απεργία μέσα στο Νοέμβρη

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και την συλλογική δράση των εργαζομένων-Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις