20.9 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Ναύπλιο: Αναβολή των δικών των 19 αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών. Νέα δικάσιμος: 7-10-2022

Πρόσφατα

Αναβολή, για τις 7 Οκτώβρη 2022, σε περίπου ένα χρόνο δηλαδή, πήραν οι δύο δίκες των 19 αγωνιστών από το κίνημα «Πλειστηριασμοί STOP» Αργολίδας, που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν, χθες, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου. Αναβλήθηκαν λόγω παρέλευσης ωραρίου. Οι 19 αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «παρεμπόδισης πλειστηριασμού» στο Ειρηνοδικείο του Άργους το 2017.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο πώς βρέθηκαν φακελωμένοι και κατηγορούμενοι οι 19 αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών. Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώνουν, δεν πτοούνται από τις διώξεις και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προστασία της λαϊκή κατοικίας και περιουσίας.

Το ΜΕΤΑ έχει εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 19 αγωνιστές και ζητήσει την παύση κάθε δίωξης. Οι αγωνιστές διώκονται, με βάση ένα έωλο και σαθρό κατηγορητήριο, με κατηγορίες που δεν τεκμηριώνονται, ουσιαστικώς, για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών αλλά και για να τρομοκρατηθεί η κοινωνία.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑη κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιβεβαιώσει ότι «ανάπτυξη» σημαίνει νόμος Χατζηδάκη, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση του 8ωρου, περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ποινικοποίηση της απεργίας και των λαϊκών αντιδράσεων, ακρίβεια σε ρεύμα, καύσιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης, ενώ με τον πτωχευτικό νόμο 4738/2020, υλοποιεί το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο σχέδιο εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για την αρπαγή της κατοικίας, της στέγης, της περιουσίας τουςΔιαβάστε τι αναφέρει σχετικά το περιβόητο πόρισμα Πισσαρίδη (στη σελίδα 128). Κι αυτό, την ώρα που ζούμε στη χώρα με το μεγαλύτερο στεγαστικό κόστος στην Ευρώπη και το χαμηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ για πολιτικές στέγης!

Μέσω της αστυνομοτρομοκρατίας και της βιομηχανίας διώξεων κατά αγωνιστών, όπως αυτών κατά των πλειστηριασμών, επιδιώκει η αρπαγή των λαϊκών περιουσιών, που είναι στόχος των μνημονιακών κυβερνήσεων και των τραπεζών, να υλοποιηθεί χωρίς αντιδράσεις, στοχεύει στο να σταματήσουν η λαϊκή οργή και αγανάκτηση που μεγαλώνουν καθημερινά. Δε θα τα καταφέρει.

Εμείς, οι εργαζόμενοι απαντάμε με οργάνωση στα σωματεία μας, με ενωτικό και συντονισμένο αγώνα ενάντια στον νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη, που συρρικνώνει εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, συρρικνώνει το εισόδημά μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα από εμάς να βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το δικό του σπίτι. Είναι ανάγκη ο αγώνας μας να συνεχιστεί. Να τους φοβίζουμε εμείς, όχι αυτοί.

Η στέγη είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό, είναι δικαίωμα. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους, τραπεζίτη και fund. Όχι στο «ιδιώνυμο» και στις διώξεις. Να αθωωθούν οι 19 αγωνιστές. Εμείς λέμε: με μαζικό αγώνα θα σώσουμε τα σπίτια μας. Εμείς λέμε: κανένας μόνος, καμία μόνη.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις