Η Περιφέρεια Αττικής μεθοδεύει την παραχώρηση του Πεδίου του Άρεως στο Ίδρυμα «Ωνάση»;

Ερώτημα προς τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, και προς όποιον άλλον εμπλέκεται από τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως»

Στις 20 Οκτωβρίου ενημερώσαμε τα ΜΜΕ για την ανησυχία μας για πληροφορίες παραχώρησης του Πεδίου του Άρεως από την Περιφέρεια στο ίδρυμα Ωνάση.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό περιμέναμε μια άμεση απάντηση από την Περιφέρεια, ως όφειλε, ακόμα και από το Ίδρυμα Ωνάση αν και δεν όφειλε.

Ο κύριος Πατούλης δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, από 1/10, να συναντηθούμε για το συγκεκριμένο θέμα και για άλλα επείγοντα ζητήματα του Πάρκου και πραγματικά αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει.

Το δημοσιεύουμε λοιπόν κι εδώ και απαιτούμε ως Σύλλογος και ως ομάδα πολιτών που ενδιαφέρεται για το Πάρκο και τον δημόσιο χαρακτήρα του μια σαφή απάντηση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ;

Είναι γνωστό, ότι ο σύλλογός μας ασχολείται πολλά χρόνια με την βελτίωση της κατάστασης στο Πεδίο του Άρεως και τη γύρω περιοχή και την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του. Μεταξύ άλλων αγωνιζόμαστε εναντίον των αποφάσεων της Περιφέρειας να παραχωρήσει την χωρίς περιορισμούς χρήση των δύο εμβληματικών χώρων, του «Άλσους» και του GREEN PARK σε επιχειρηματίες, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τους αποκόψουν από τον κορμό του Πάρκου.

Πέραν όμως των ανωτέρω φθάνουν τις τελευταίες εβδομάδες σε εμάς πληροφορίες, ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με το Ίδρυμα Ωνάση για παραχώρηση σε αυτό της διαχείρισης ή της χρήσης ή της ανάδειξης του Πάρκου. Έχουμε ζητήσει από μέρες επείγουσα συνάντηση με τον κύριο Πατούλη για να συζητήσουμε μαζί του διάφορα χρονίζοντα θέματα που αφορούν το Πάρκο αλλά κυρίως για να τον ρωτήσουμε εάν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες αλλά δεν μας έχει καλέσει ακόμη.

Για αυτό απευθύνουμε δημοσίως το ανωτέρω ερώτημα προς την Περιφέρεια και όποιον άλλον εμπλέκεται.

Μια τέτοια παραχώρηση, αν αληθεύει η πληροφορία μας, με όποια μορφή ή όνομα και αν γίνει, είναι απαράδεκτη, γιατί θα καταλύσει τον πυρήνα της δημιουργίας του Πάρκου ως δημόσιου χώρου αναψυχής για τους Αθηναίους. Και στην Αθήνα έχουμε αρκετούς χώρους Πολιτισμού και Διασκέδασης αλλά σχεδόν καθόλου χώρους πρασίνου.

Δεν χρειάζεται βεβαίως να δηλώσουμε, γιατί είναι προφανές, ότι, εάν κάτι τέτοιο είναι στις προθέσεις της Περιφέρειας, θα αγωνιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο και με κάθε δυνατή συμμαχία για να το ματαιώσουμε.

Ευχόμαστε να διαψευστεί η πληροφορία μας.

Το κείμενο δημοσίευσε η ef.syn και το Κουτί της Πανδώρας. Έχουμε μιλήσει με κόσμο που ανησυχεί και ξέρουμε ότι θα έχουμε την συμπαράσταση και αυτοδιοικητικών παρατάξεων.


Πηγή: metopoanatropis.gr

Print Friendly, PDF & Email