19.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

ΕΝΕΔΕΠ, Εργάτες COSCO: Στο πογκρόμ αντιαπεργιακών δικαστικών αποφάσεων, απαντούν με 24ωρη απεργία και την Κυριακή 31/10

Πρόσφατα

Τελευταία ενημέρωση, ώρα 22.40

Μετά τη νέα αντεργατική, δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη τη σημερινή απεργία τους, το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και οι εργάτες της COSCO πραγματοποίησαν απόψε, στις 9.30μ., Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν τη συνέχεια του αγώνα τους, με νέα 24ωρη απεργία και την Κυριακή 31 Οκτώβρη 2021, ο οποίος ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, με αφορμή το εργοδοτικό έγκλημα, με το θάνατο του 45χρονου λιμενεργάτη, Δημήτρη Δαγκλήσκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας, της ζωής και της ασφάλειας στην εργασία.

Παράνομη και η σημερινή απεργία. Κάλυψη από ΕΚΠ

Το Σωματείο και οι εργάτες στις προβλήτες της COSCO έδωσαν έτσι άμεση απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση που προσπαθούν να ανακόψουν τον δίκαιο αγώνα τους, με τρομοκρατία και με «βιομηχανία» αγωγών, ασφαλιστικών μέτρων και αντιαπεργιακών δικαστικών αποφάσεων. Το βράδυ του Σαββάτου γνωστοποιήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκρινε την απεργία παράνομη, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης στην υπεράσπιση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας. Την απεργία που έχει κηρυχθεί ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου καλύπτει με απόφασή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Ούτε βήμα πίσω, λένε οι εργάτες και διεκδικούν:

  • Οι ομάδες εργασίας (πόστες) σε κάθε γερανογέφυρα και ανά βάρδια να αποτελούνται από 6 εργαζόμενους και όχι από 4.

  • Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες που εξουθενώνουν τους εργάτες.

  • Υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης

  • Να συσταθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.


Eνημέρωση, ώρα 17.30

Απεργία εργατών COSCO: εν αναμονή της δικαστικής απόφασης | EK Πειραιά: σύσκεψη σωματείων (31/10), συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας (1/11)

Εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων με συνοπτικές διαδικασίες

Με τις καθιερωμένες και συνοπτικές διαδικασίες και τους γνωστούς πια σε όλους ψευδομάρτυρες, έγινε η εκδίκαση στα δικαστήρια του Πειραιά και της νέας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η COSCO κατά και αυτής της 24ωρης απεργίας που είναι σε εξέλιξη και την ώρα που οι εργάτες θρηνούσαν στην κηδεία του Δημήτρη Δαγκλή, τον νεκρό τους, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν γερανογέφυρα τον διαμέλισε. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται.

Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στην COSCO με νέα μηχανοκίνητη πορεία όπου εργαζόμενοι από διάφορα σωματεία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους όπως το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού που προσφέρει, με μια συμβολική κίνηση, φαγητό.

EK Πειραιά: Σύσκεψη σωματείων (31/10), συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας (1/11)

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη σωματείων στα γραφεία του, αύριο, Κυριακή στις 6μμ. καλεί τα σωματεία – μέλη του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με θέμα τις εξελίξεις στο λιμάνι, την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και την οργάνωση της πάλης.

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, τη Δευτέρα 1 Νοέμβρη, στις 9πμ., απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους του Πειραιά και της Αττικής, για να απαιτήσουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων της COSCO που διεκδικούν: 6άρες πόστες αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία. Κατάργηση των κόντρα βαρδιών. Πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ. Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.


Ενημέρωση, ώρα 13.00

COSCO: Νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των εργατών

ΕΝΕΔΕΠ: Μοτοπορεία κσι συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά

Νέα νέα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εργοδοσία, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι χθες και βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Την ίδια στιγμή που «συνοδεύουμε» το συνάδελφο, φίλο, αδελφό Δημήτρη Δαγκή, την ίδια ώρα επέλεξε θρασύτατα, προκλητικά η εργοδοσία “COSCO” –DPORT να δείξει για ακόμη μια φορά το αδίστακτο πρόσωπο της και να σύρει τους εργαζομένους του λιμανιού σε νέα ασφαλιστικά μέτρα για να βγει πάλι παράνομος ο αγώνας που δίνουμε παλικαρίσια για 6η ημέρα ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας», σημειώνει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, που, με μοτοπορεία, κατευθύνθηκε στα Δικαστήρια Πειραιά, για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Την ίδια ώρα, δυναμώνει συνεχώς το κύμα αλληλεγγύης εργαζομένων από διάφορους κλάδους στο δίκαιο αγώνα και την απεργία των εργαζομένων της COSCO.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΔΕΠ
για τη μοτοπορεία και τη συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά

Συνάδελφοι, την ίδια στιγμή που «συνοδεύουμε» το συνάδελφο, φίλο, αδελφό Δημήτρη Δαγκή, την ίδια ώρα επέλεξε θρασύτατα, προκλητικά η εργοδοσία “COSCO” –DPORT να δείξει για ακόμη μια φορά το αδίστακτο πρόσωπο της και να σύρει τους εργαζομένους του λιμανιού σε νέα ασφαλιστικά μέτρα για να βγει πάλι παράνομος ο αγώνας που δίνουμε παλικαρίσια για 6η ημέρα ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.

Το εργοδοτικό έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο.

Φθάνει ΠΙΑ!. Ο τραγικός θάνατος σήμερα του εργάτη, φίλου, οικογενειάρχη, του δικού μας Δημήτρη θα είναι ο τελευταίος. Δεν είμαστε απλά νούμερα, αναλώσιμα στην υπηρεσία της COSCO.

Αντί να συνεχίζει η “COSCO” προκλητικά να αδιαφορεί κατάφωρα τα δίκαια αιτήματα μας ώστε να μη θρηνήσουμε άλλο νεκρό, καλά θα κάνει να ικανοποιήσει :

Τώρα να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας

 6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία. Αν υπήρχε κι άλλος συνάδελφος δίπλα στο Δημήτρη, σήμερα θα μπορούσε να είναι μαζί μας

 Κατάργηση των κόντρα βαρδιών, πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους. Να μη κοιμόμαστε με το κινητό ως σκουλαρίκι.

 Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ. Να μη κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για τα βγάλουμε πέρα, σκοτωμένοι από το άγχος, τη πίεση να ζήσουν οι οικογένειες μας. Με 6 ή 16 μεροκάματα πως μπορεί να ζήσουν τα παιδιά μας?

 Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζομένους.

Κλιμακώνουμε με συγκέντρωση σήμερα Σάββατο στις 13.00 έξω από τα δικαστήρια που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια μας.

Όλοι στη μοτοπορεία από το λιμάνι μέχρι τα δικαστήρια.

Το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις