11.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Νέα 24ωρη απεργία στην COSCO, Τετάρτη 27/10 | Συγκέντρωση, στην πλ. Κοραή του Πειραιά, ώρα 6.30μμ.

Με ομόφωνη απόφαση, το Σωματείο Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) απαντά, στο νέο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα, όπου συνάδελφός τους έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στο ΣΕΜΠΟ, αλλά και «στην άρνηση της COSCO να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά για μέτρα Υγείας και Ασφάλειας και την σύναψη ΣΣΕ για συγκροτημένα δικαιώματα», με νέα 24ωρη απεργία, από απόψε τα μεσάνυχτα.

«Είναι προκλητική η στάση της εργοδοσία παρά τον χαμό του συναδέλφου να αρνείται να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα», σημειώνει και τονίζει: «Ευθύνες βαραίνουν και τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία πρέπει να πάρει μέτρα για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων και την προστασία της ζωής. Αν τολμήσουν να αντιπαρατεθούν με το δίκιο μας θα πάρουν την πληρωμένη και μαζική απάντηση των εργαζομένων και του λαού του Πειραιά». «Το δίκιο μας θα κριθεί στους Προβλήτες του Πειραιά», καταλήγει, σε σχόλιό του στην ιστοσελίδα του στο facebook.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΔΕΠ

Ο αγώνας μας για να μην πάει χαμένο το αίμα του εργάτη συνάδελφου μας συνεχίζεται. Οι “COSCO” – “DPORT”, προκλητικά αρνούνται να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας για να μη θρηνήσουμε άλλον εργάτη.

Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις πύλες του ΣΕΜΠΟ, ένα λιμάνι που αυγατίζει τα κέρδη του πάνω στο δικό μας ιδρώτα, πάνω στα δικά μας κορμιά και πλέον πάνω στο δικό μας αίμα, αποφασίσαμε κλιμάκωση της απεργιακής μάχης με νέα 24ωρη απεργία. Η οργανωμένη προκλητική προσπάθεια να συγκαλυφθεί το εργοδοτικό έγκλημα δεν θα περάσει.

Με νέα απεργία από τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, απαντάμε στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας. Κλιμακώνουμε με συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 27 Οκτώβρη και 6.30μ.μ. στην πλ. Κοραή, μαζί με συνδικάτα και σωματεία του Πειραιά και πορεία προς τα γραφεία της “COSCO.”

Όλοι στην απεργία. Φθάνει πια. Ο θάνατος σήμερα του εργάτη, φίλου, οικογενειάρχη θα είναι ο τελευταίος.

Τώρα να υλοποιηθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα:

  • 6αρες πόστες.
  • Κατάργηση των κόντρα βαρδιών.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. Να μην κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για να τα βγάλουμε πέρα, σκοτωμένοι από το άγχος, την πίεση να ζήσουν οι οικογένειές μας.
  • Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.
  • Τώρα όλοι στην απεργία που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην πύλη από τώρα μέχρι την Τετάρτη στις 12 το βράδυ.

Προκλητική η COSCO. «Ήπια» η εργασία σας, λέει στο Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της διοίκησης της COSCO, στο ΣΕΜΠΟ, στο Ικόνιο, στο πλαίσιο της μαζικής συγκέντρωσης που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της σημερινής 24ωρης απεργίας των εργαζομένων της COSCO, σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκου Μπεκρή, η εργοδοσία προκλητικά αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, ενώ η προκλητικότητα έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη δουλειά τους ως «ήπια», απορρίπτοντας ακόμα και το αίτημα για αύξηση των ατόμων στις ομάδες εργασίας από 4 σε 6.

Αντιπροσωπευτικό Σωματείο για συνομιλίες το… εργοδοτικό

Πατώντας πάνω στο αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο, μεταξύ του οποίου, και ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, η εργοδοσία προκλητικά και προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες της για τον φρικτό θάνατο του 40χρονου εργάτη, προσπάθησε να πει ότι το αντιπροσωπευτικό σωματείο για συνομιλητή της είναι το εργοδοτικό που έχει στήσει η ίδια.

Κάλεσμα από εργαζομένους για περαιτέρω στήριξη του αγώνα τους

Σε κάθε περίπτωση, δόθηκε από τη σημερινή μαζική συνέλευση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που ακολούθησε της συνάντησης, όπου οι εργαζόμενοι της COSCO ψήφισαν ομόφωνα τη συνέχιση του απεργιακού τους αγώνα. Η απεργιακή συγκέντρωση στο ΣΕΜΠΟ της COSCO στο Ικόνιο συνεχίζεται, ενώ απευθύνεται κάλεσμα από τους εργαζόμενους για περαιτέρω έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη του αγώνα τους. Από το πρωί στο πλευρό τους βρίσκονται, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καθώς και Σωματεία και φορείς του Πειραιά, ενώ διαρκώς μεγαλώνει ο κατάλογος από συνδικαλιστικές οργανώσεις, κινήσεις και εργατικές συλλογικότητες, που με ανακοινώσεις τους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, μεταξύ των οποίων και το ΜΕΤΑ: Όχι άλλο αίμα εργάτη στην COSCO και αλλού. Να τους κάνουμε να «ιδρώσει το αυτί τους» για τους νεκρούς της τάξης μας

Παρόμοια Άρθρα