8.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

«60 χρόνια ήταν αρκετά, φτάνει πια!» Αποκλεισμός του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό

Σε αποκλεισμό του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό προχώρησαν, σήμερα, από τις 9 το πρωί, η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό, καθώς και φορείς από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και το Πέραμα. Στο χώρο, υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία με τους φορείς να απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο αποκλεισμός θα λήξει όταν «κυβέρνηση και περιφέρεια αποδεχθούν ότι πρέπει να βγάλουν τελείως από τους σχεδιασμούς τους το Σχιστό», σημειώνει η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου, η οποία με σύνθημα «60 χρόνια ήταν αρκετά φτάνει πια» καλεί τους κατοίκους της περιοχής να είναι όλοι εκεί για το «παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκινούν σήμερα με τον αποκλεισμό του ΣΜΑ, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ξεκινούν μια καμπάνια συλλογής υπογραφών κάτω από ένα κείμενο που περιγράφει τα ΟΧΙ της πόλης. «Θα περάσουμε από όλα τα σπίτια, τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους βουλευτές όλων των κομμάτων ζητώντας να συνυπογράψουν».

Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή καταδεικνύει την πλήρη αντίθεση της στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που υποβαθμίζουν την πόλη και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της εξηγεί ο δήμαρχος και συμπληρώνει: «Υπενθυμίζουμε σε όλους τους αρμόδιους ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι γειτονιές της Β’ Πειραιά που κατοικούνται από ανθρώπους περήφανους, αγωνιστές του μόχθου και της ζωής που προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στο προτετελεσμένο περιβαλλοντικό έγκλημα που ενορχηστρώνεται. Αντιθέτως με όσες δυνάμεις και μέσα διαθέτουμε θα κλιμακώσουμε την δράση μας και θα είμαστε εκεί να αγωνιστούμε για το παρόν και το μέλλον μας».

«Η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή Πατούλη ετοιμάζονται να φέρουν σε ψήφιση τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό και σε άλλα 4 (!) σημεία της Αττικής, τη διαιώνιση του αίσχους στον ΧΥΤΑ Φυλής, την ελάχιστη στήριξη της ανακύκλωσης. Κάνουν τις γειτονιές μας σκουπιδότοπο. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Οι δεκάδες μαχητικές κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων και των Σωματείων του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή!», αναφέρει, μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή.

Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πολύμορφο πρόγραμμα δράσης που θα ξεδιπλώσει το επόμενο διάστημα και η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό, η οποία έχει προγραμματίσει, μεταξύ άλλων: Κινητοποίηση την μέρα ψήφισης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και πικετοφορίες την Τρίτη 26 Οκτώβρη στις 18.00 στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) και στην πλατεία Ηρώων.


Με πληροφορίες από efsyn.gr, 902.gr

Παρόμοια Άρθρα