7.6 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Στο εδώλιο του «κατηγορουμένου» μέλη του ΜΕΤΑ για τη δράση τους, στις 18/11, στις 25/11 και στις 17/12

Πρόσφατα

Διώξεις υφίστανται συνδικαλιστές και μέλη του ΜΕΤΑ, στο πλαίσιο, είτε της άσκησης των συνδικαλιστικών τους καθηκόντων, είτε της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου. Οι διώξεις αυτές συνδέονται άμεσα με την αντεργατική και αντισυνδικαλιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις οποίες εκμεταλλεύεται υπέρ το δέον η εργοδοσία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να φιμώσει, να τρομοκρατήσει και να εφαρμόσει τα αντεργατικά της μέτρα. Συγκεκριμένα:

α) Κατόπιν σχετικών μηνύσεων από το δήμαρχο Αλίμου, στις 18 Νοεμβρίου 2021, θα δικαστεί με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, η συντρόφισσα και επικεφαλής του ΜΕΤΑ Αλίμου, Αναστασία Παπαχρίστου, η οποία μονίμως διώκεται και τιμωρείται με περικοπές μισθού, για ενέργειες που συνδέονται με την άσκηση των συνδικαλιστικών της καθηκόντων, και συγκεκριμένα για ανακοινώσεις που είχαν εκδοθεί τα τελευταία χρόνια από το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, το οποίο εκπροσωπεί η συναδέλφισσα. Παράλληλα, ο δήμαρχος προχώρησε σε νέα δίωξη για την αναδημοσίευση των ανακοινώσεων αλληλεγγύης στην Αναστασία Παπαχρίστου, από φυσικά πρόσωπα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία. Τώρα, πλέον, ζητάει και την καταβολή 30.000 ευρώ για την ζημιά που υπέστη «η τιμή και η υπόληψή του», χρεώνοντας την «αποκάστασή της» στους δήμοτες. Το ίδιο ποσό απαιτεί, σε δίκη που θα γίνει, στις 25 Νοεμβρίου 2021, και από το σύντροφο, Γιώργο Χαρίση, εργαζομένο του Δήμου Καισαριανής και μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, και, όπως διαφαίνεται, και με επόμενες αγωγές θα απαιτήσει από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φυσικά πρόσωπα που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και κατήγγειλαν την αυταρχική και αντεργατική πολιτική του.

β) Στις 17 Δεκέμβρη 2021, σε εξ αναβολής δίκη, ξανά ο δήμαρχος Αλίμου, σέρνει στο «εδώλιο» του κατηγορουμένου, τη συντρόφισσα, Κατερίνα Γιαννούλια, και το σύντροφο, Μάριο Κατσουρό, που μαζί με άλλους δύο συνδικαλιστές, κατηγορούνται γιατί άσκησαν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν και να στηρίξουν εργαζόμενη του Δήμου Αλίμου, όπως όφειλαν. Γιατί, τον Ιούλιο του 2017, τόλμησαν μαζί με πλήθος εργαζόμενων, δημοτών και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν την τότε αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, η οποία άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά της και διεκδίκησε την τήρηση της νομιμότητας στο Δήμο Αλίμου, που είχε παραβιαστεί, όπως άλλωστε το διαπίστωσε και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), σε έλεγχο που πραγματοποίησε. Να σημειωθεί πως, για τον ίδιο λόγο, η συναδέλφισσα και τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου, προσφάτως, αθωώθηκε πανηγυρικά και στο Εφετείο, σε ποινική δίωξη που εκδικητικά είχε προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Αλίμου, με σκοπό την ηθική, επαγγελματική και οικονομική της εξόντωση.

γ) Επίσης την ίδια ημέρα, στις 17 Δεκέμβρη 2021, σε δίκη που αναβλήθηκε δύο φορές λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, κατόπιν σχετικής κατάθεσης αγωγής της «Commercial Value», διώκονται για συκοφαντική δυσφήμιση ο αρχισυντάκτης του ErgasiaNET, Γιώργης Χρήστου, ο συντονιστής του ΜΕΤΑ, Γρηγόρης Καλομοίρης, και ο τότε εργαζόμενος στη συγκεκριμένη εταιρεία, Μίλτος Αλικαρίδης, για άρθρο που δημοσιεύθηκε, στις 23 Μάρτη 2017, στο ErgasiaNET, το συνδικαλιστικό «βραχίονα» του ΜΕΤΑ για τη δράση και την ενημέρωση των εργαζομένων, και αφορούσε σε δυσμενή μεταβολή της εργασιακής σχέσης του τελευταίου. Στην ανακρίτρια, όπου κλήθηκε ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του ErgasiaNET για να δώσει κατάθεση, σημείωσε ότι αυτός έγραψε το κείμενο και αρνήθηκε, κατόπιν σχετικής ερώτησης, λόγω του δημοσιογραφικού απορρήτου, να αποκαλύψει τις πηγές του. H «Commercial Value» θεωρεί πως ο τίτλος του άρθρου αλλά και το περιεχόμενό του, το οποίο στηρίζεται σε δημόσια έγγραφά, τα εξώδικα δηλαδή, από όπου και η πηγή των πληροφοριών, ισχυρίζεται πως είναι συκοφαντικά.


Το κείμενο από την Εισήγηση στην Ετήσια Πανελλαδική Συνέλευση του ΜΕΤΑ (09-10-2021).

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις