7.6 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Δήμαρχος Ζακύνθου: Απειλεί τους εργαζομένους με απολύσεις, τους στέλνει στο νοσοκομείο με τα επικίνδυνα απορριμματοφόρα και στα… χωράφια για τουαλέτα

Πρόσφατα

Σε νέα αποχή από την εργασία τους, από την περασμένη εβδομάδα και μέχρι νεωτέρας, έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ζακύνθου, μετά και τον τραυματισμό συναδέλφου τους, καταγγέλλοντας την Διεύθυνση Καθαριότητας και τη Δημοτική Αρχή, ότι. παρά τις υποσχέσεις, συνεχίζει να τους υποχρεώνει να εργάζονται με επικίνδυνα αυτοκίνητα.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, δεκάδες εργαζόμενοι της Καθαριότητας βρέθηκαν στα δικαστήρια, προκειμένου να ενημερώσουν την Εισαγγελέα και να διαμαρτυρηθούν για τα απορριμματοφόρα που δεν έχουν συντηρηθεί και τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο εργασίας τους, με αποτέλεσμα τα εργατικά ατυχήματα. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια τρομοκρατίας τους, όπως καταγγέλλει ο Σπύρος Χαριάτης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Καθαριότητα, η Δημοτική Αρχή, την ώρα εκείνη «έπαιρνε έναν έναν τους εργαζομένους και τους ρωτούσε αν είναι γραμμένοι στο Σωματείο, εάν θέλουν να πάνε για δουλειά κ.λπ.»

«Αυτές είναι εποχές Παπαδοπούλου, είναι εποχές χουντικές», υπογραμμίζει και σημειώνει ότι, προτού φτάσουν στην Εισαγγελέα, ζήτησαν από τη Δημοτική Αρχή να τους πει ποια αυτοκίνητα είναι κατάλληλα και η απάντησή της ήταν ένα έγγραφο, με κάποιους αριθμούς αυτοκινήτων. Δε δεχόμαστε τα αυτοκίνητα αυτά να βγουν στο δρόμο, τονίζει, διότι δεν έχουν καμία νόμιμη υπογραφή ότι είναι ασφαλή, δε δεχόμαστε να βάλουμε συναδέλφους με τον κίνδυνο των ατυχημάτων.

Μάλιστα, όπως επίσης καταγγέλλει, τους επισκέφθηκε ο δήμαρχος στο χώρο εργασίας τους, ήταν απειλητικός, μας εκβίασε ότι θα μας απολύσει, μας είπε να σηκωθούμε να φύγουμε από το κτήριο του αεροδρομίου που στεγάζεται η καθαριότητα, και στο οποίο δεν υπάρχει τουαλέτα. «Και η απάντηση του δημάρχου, όταν τον ρωτήσαμε για την τουαλέτα, ήταν: όταν βρέχει, δε θα ερχόσαστε κι εγώ θα σας πληρώνω, κι αν θέλετε τουαλέτα να πηγαίνετε στα χωράφια».

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τι είπαν αναλυτικά ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου καθώς και εργαζόμενοι στην Καθαριότητα

Εργάτης τραυματίστηκε πέφτοντας από ακατάλληλο απορριμματοφόρο του Δήμου

Την περασμένη Πέμπτη, εργαζόμενος έπεσε από το απορριμματοφόρο, όταν επιχείρησε να ανέβει στο σκαλοπάτι στάσης στην μπουκαπόρτα. Όμως η πόρτα άνοιξε, καθώς δεν είχε πύρο ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο εργάτης να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αμέσως διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ζακύνθου για να εξεταστεί.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το ατύχημα επανέφερε με τον πιο εμφατικό τρόπο τις άσχημες συνθήκες και την επικινδυνότητα των οχημάτων με τα οποία καλούνται να κάνουν την αποκομιδή των σκουπιδιών οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το συγκεκριμένο όχημα, όπως και πολλά άλλα του Δήμου Ζακύνθου, παραμένουν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Εκτός από την πίσω πόρτα η οποία δεν έχει πύρο ασφαλείας, που είναι τσακισμένη με λαμαρίνες να εξέχουν και άπλυτη για μήνες, έχει παντελώς ακατάλληλα και φθαρμένα ελαστικά, ραγισμένο παμπρίζ και αρκετές βλάβες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το όχημα ελέγχεται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, καθώς το ατύχημα έγινε σε χώρο ευθύνης του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το ertnews.gr δημοσιεύει φωτογραφίες του απορριμματοφόρου στο οποίο συνέβη το ατύχημα.


Πηγές: Ημέρα Ζακύνθου, ΕΡΤ Ζακύνθου

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις