ΜΕΤΑ Αλίμου: Καμία υποχρέωση στα αφεντικά. Κανένας «μικροπωλητής» σε ό,τι κερδίζουμε με αγώνες

Είμαστε περήφανοι γιατί πάντα βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά: αυτή της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν είναι δώρο κανενός, ούτε έχουν υποχρέωση οι εργαζόμενοι να ευχαριστήσουν κανέναν, πολύ περισσότερο αυτούς που, αντί να διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, βολεύονται με προσλήψεις συμβασιούχων ή αυτούς που συνεχίζουν να τους θεωρούν δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενους και να μην τους εγγράφουν ως μέλη στο σωματείο μας, ούτε στην δύναμη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μια συζήτηση που γίνεται τα τελευταία 10-15 χρόνια στα συνέδριά της και η ΣΥΝΑΝ και ο πρόεδρος της Ν. Τράκας αρνούνται πεισματικά!

Η πραγματικότητα όμως είναι αδήριτη και το παρελθόν για κάποιους εφιαλτικό. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τις απολύσεις που έκανε στο παρελθόν, ακόμη και στο πρόσφατο, η δημοτική αρχή, ούτε τη συναίνεση της εκπροσώπου των εργαζομένων και την αφωνία του σωματείου μας.

Δεν ξεχνάμε ότι μόλις πριν δυο μήνες έγινε απόπειρα απόλυσης τριών εργαζομένων ΕΣΠΑ, με την ίδια, «καρμπόν», για όλες τις απολύσεις, δικαιολογία «Η μη προσήκουσα παροχή υπηρεσιών καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης και η μη συμμόρφωση στις προφορικές παρατηρήσεις της Διευθύντριας» και με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό τους.

Κάποιοι φαίνεται θέλουν να διαγραφεί από τη μνήμη μας η αντεργατική τους πρακτική και να υποβαθμιστεί ότι οι αγώνες έχουν αποτελέσματα. Εμείς, ως ΜΕΤΑ, είμαστε περήφανοι, γιατί πάντα βρεθήκαμε στην σωστή πλευρά, δίπλα στους συναδέλφους και απέναντι σ’ όλους αυτούς που βάζουν μπροστά τα ρουσφετολογικά ή προσωπικά τους συμφέροντα. Αυτό είναι που δεν μπορούν να μας συγχωρήσουν, γι’ αυτό μας συκοφαντούν, μας διώκουν πειθαρχικά και μας σέρνουν στα δικαστήρια. Αυτό είναι που τους ανάγκασε να στηρίξουν δικαστικά τους εργαζόμενους του ΕΣΠΑ για την μετατροπή των συμβάσεων σε ΙΔΑΧ, πράγμα που δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το αναγνωρίσουμε ως θετικό για να επιβεβαιωθεί ακόμη μια φορά ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!

Κάποιοι συντάσσουν τώρα κείμενα υπογραφών για να ευλογήσουν τα γένια τους και να εξιλεωθούν. Αυτός ο διαχρονικός αγώνας που τώρα φαίνεται να δικαιώνεται, ενόχλησε αυτούς που έβαλαν κάποιους εργαζόμενους στο ΝΠΔΔ των ΔΠΣΑ, συμβασιούχους μέσω ΕΣΠΑ, να κάνουν δήλωση μετάνοιας.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για μετατροπή των συμβάσεων όλων των συναδέλφων συμβασιούχων στον Δήμο Αλίμου, και όχι μόνο, σε αορίστου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά υποχρέωση στα αφεντικά και δεν χρειάζονται προστάτες.

Ενωμένοι θα νικήσουμε! Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα!


22-10-2021
ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

Print Friendly, PDF & Email