16.2 C
Athens
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Ψηφιοποίηση ΕΦΚΑ και απονομής συντάξεων; Το άλλο με το Χατζηδάκη εργαζόμενο και ένσημα το ξέρεις;

Πρόσφατα

Ακολουθεί ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, που χάλασε, σήμερα, το πρωί, τη φιέστα του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, και του διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, στο λεγόμενο «πράσινο κτήριο» του ΕΦΚΑ, όπου θα κατοικοεδρεύουν οι ιδιώτες στην απονομή συντάξεων, την ώρα που οι καταγγελίες για έλλειψη κλιματισμού, καθαριότητας στα υπόλοιπα κτήρια πέφτουν «βροχή» από τους εργαζομένους. Για να μη μιλήσει κανείς, για την εσκεμμένη υποστελέχωση του ασφαλιστικού φορέα και την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, με στόχο την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης στο σύνολό της.

«Με θλιβερά δεδομένα την υποστελέχωση του Φορέα και την εγκληματική καθυστέρηση στην ανάπτυξη των μηχανογραφικών εφαρμογών και της ψηφιοποίησης, επιχειρούν να πλασάρουν το συγκεκριμένο έργο σαν τα «καθρεφτάκια των αποικιοκρατών», στο πλαίσιο μιας επαναλαμβανόμενα στρεβλής και αποσπασματικής απόπειρας υλοποίησής του. Ταυτόχρονα, με απύθμενο θράσος και αναλγησία, «κακοποιώντας» ακόμη και στατιστικά στοιχεία, κατασυκοφαντούν και απειλούν τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ και απαξιώνουν τον ίδιο τον Φορέα προκειμένου να προχωρήσουν ανεμπόδιστα στην άμεση ιδιωτικοποίησή του μέσα και από την είσοδο των πιστοποιημένων ιδιωτών στην απονομή των συντάξεων», σημειώνει, ανάμεσα στα άλλα, στην ανακοίνωσή της η ΠΟΠΟΚΠ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΠΟΚΠ

Δεκαπέντε μήνες μετά τη φιέστα Βρούτση – Χάλαρη για την παρουσίαση της ψηφιακής σύνταξης, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «την αρχή του τέλους της ταλαιπωρίας των συνταξιούχων», «μια γνήσια κοινωνική μεταρρύθμιση που έχει στο επίκεντρο τον πολίτη» και να δίνει τη διαβεβαίωση για την έναρξη απονομής της από τον Ιούνιο του 2021 με το… πάτημα ενός κουμπιού, και οι διάδοχοί τους, Χατζηδάκης – Δουφεξής, διοργανώνουν σήμερα καινούργια γιορτή, με τις ίδιες περίπου εξαγγελίες-κοροϊδίες, υπό τη μορφή του «στρατηγείου» της απονομής συντάξεων στον ΕΦΚΑ.

Και προφανέστατα πρόκειται για άλλη μία απόπειρα εξαπάτησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Με θλιβερά δεδομένα την υποστελέχωση του Φορέα και την εγκληματική καθυστέρηση στην ανάπτυξη των μηχανογραφικών εφαρμογών και της ψηφιοποίησης, επιχειρούν να πλασάρουν το συγκεκριμένο έργο σαν τα «καθρεφτάκια των αποικιοκρατών», στο πλαίσιο μιας επαναλαμβανόμενα στρεβλής και αποσπασματικής απόπειρας υλοποίησής του.

Ταυτόχρονα, με απύθμενο θράσος και αναλγησία, «κακοποιώντας» ακόμη και στατιστικά στοιχεία, κατασυκοφαντούν και απειλούν τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ και απαξιώνουν τον ίδιο τον Φορέα προκειμένου να προχωρήσουν ανεμπόδιστα στην άμεση ιδιωτικοποίησή του μέσα και από την είσοδο των πιστοποιημένων ιδιωτών στην απονομή των συντάξεων.

Δεν διστάζουν όμως να «κακοποιήσουν» ακόμη και την απλή αριθμητική, προκειμένου να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να κατασκευάσουν εξιλαστήρια θύματα. Έτσι, ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους οι απονομές το τελευταίο χρονικό διάστημα υπερβαίνουν τις νέες αιτήσεις κατά περίπου πέντε χιλιάδες τον μήνα, το σύνολο των συντάξεων που εκκρεμούν παραμένει σταθερό περίπου στις 130.000! Να, λοιπόν, ένα νέο μαθηματικό παράδοξο! (βεβαίως, οι κύριες συντάξεις που εκκρεμούν, σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία, υπερβαίνουν τις 150.000, ενώ σε αυτές προστίθενται άλλες 120.000 επικουρικές και εφάπαξ και χιλιάδες άλλες αιτήσεις όπως αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου, κληρονομικά, προσυνταξιοδοτικές βεβαιώσεις κ.ά.)

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας προχωρά σήμερα σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ στο «πράσινο κτήριο» του Φορέα επί της Λ. Κηφισίας προκειμένου να καταγγείλει -για άλλη μία φορά- την ασυδοσία και την αλαζονεία τους εις βάρος των εργαζομένων του ΕΦΚΑ και την απροκάλυπτη κοροϊδία ασφαλισμένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Βίντεο: Ο Χατζηδάκης κακοποιεί και στοχοποιεί τους εργαζομένους για να ιδιωτικοποιήσει την κοινωνική ασφάλιση

Βίντεο: Επιχείρηση απαξίωσης του ΕΦΚΑ για να μπουν οι ιδιώτες στην απονομή συντάξεων και να «βοηθήσουν» με το αζημίωτο


Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: facebook Νότα Βασιλοπούλου

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις