15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΒΧΨΑ: Ανοιχτή επιστολή προς τις εργοδοτικές οργανώσεις για την κάλυψη του κόστους των rapid test

Πρόσφατα

Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής προς τις εργοδοτικές οργανώσεις στον Κλάδο του Βιβλίου (Π.Ο.Ε.Β., ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ., Σ.ΕΚ.Β., Σ.Ε.Β.Α., Σ.Β.Ε.Α.Π., Σ.Β.Ε. Πειραιά, Σ.Ε.Ε.ΒΙ., – Σύλλογος Εκδοτών Ξενόγλωσσων Εκπαιδευτικών Βιβλίων) για την κάλυψη του κόστους των rapid test στους ανεμβολίαστους συναδέλφους

Διά της παρούσης θέλουμε να σας θέσουμε ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά πολλούς συναδέλφους εργαζόμενους στον Κλάδο.

Η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή από 13/9 ένα αντικοινωνικό – αντεργατικό μέτρο. Συγκεκριμένα, αποφάσισε πως όποιος εργαζόμενος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνει μια φορά την εβδομάδα rapid τεστ με δικά του έξοδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους μας οικονομική επιβάρυνση (επί της ουσίας σχετική μείωση του μισθού τους).

Ο Σύλλογός μας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του (17/9/2021) έχει τοποθετηθεί σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως, θεωρεί τα εμβόλια εργαλεία χρήσιμα και αναγκαία για να προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι, ως εργατικό σωματείο είμαστε σαφώς ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τους αντίστοιχους περιορισμούς, και ότι στεκόμαστε απέναντι σε εκδικητικές και τιμωρητικές επιλογές.

Ζητάμε ως εκ τούτου από την κυβέρνηση, παροχή δωρεάν διαγνωστικών τεστ σε όλους/ες στους χώρους υψηλής συγκέντρωσης πληθυσμού. Ταυτόχρονα ζητάμε: Κάλυψη του κόστους των διαγνωστικών τεστ από την εργοδοσία στους χώρους εργασίας.

Σας καλούμε να προτρέψετε τα μέλη των συλλόγων / ενώσεων σας, τις εταιρείες στον Κλάδο του Βιβλίου, ώστε να καλύψουν τα έξοδα για τα rapid τεστ των ανεμβολίαστων εργαζόμενων και όλα τα διαγνωστικά τεστ κάθε συνάδελφου που απασχολείται στην εταιρεία τους.

Αναμένουμε την ανταπόκριση σας στο αίτημά μας και τις ανάλογες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά σας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις