ΕΑΠ Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: Μεγαλειώδης η χθεσινή απεργία. Συνεχίζουμε…

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που απεργήσαμε και πορευτήκαμε μαζί, κάνοντας την 11 Οκτωβρίου ιστορική ημέρα για όλο το λαϊκό κίνημα. Η συντριπτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία (πολλά σχολεία έκλεισαν) , τα μαζικότερα και δυναμικότερα συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων ήταν μια ηχηρή απάντηση στον αντιλαϊκό – αντιδημοκρατικό παροξυσμό Κεραμέως και κυβέρνησης με μόνα όπλα τον Ν Χατζηδάκη, τις «καθ’ υπαγόρευση» δικαστικές αποφάσεις για παράνομες απεργίες, την καταστολή των ΜΑΤ.

Τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων, ο φραγμός στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης  δικαιώνονται όταν πριν λίγες ημέρες το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στο κλείσιμο δεκάδων τμημάτων, «αξιολογώντας» τα ως οικονομικά ασύμφορα και μετακινώντας τους καθηγητές που περισσεύουν για την κάλυψη των τεράστιων κενών Οι αποφάσεις των fast-track δικαστηρίων που βγάζουν την απεργία αυτή παράνομη κατά παραγγελία της Κεραμέως γιατί «αντιστρατεύεται νόμο της κυβέρνησης» θέλουν να καταργήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Δηλώνουν ότι από δω και στο εξής βοηθούντος του ν. Χατζηδάκη  καμιά διεκδίκηση των εργαζόμενων δεν θα είναι νόμιμη και άρα θα απαγορεύεται. Καταργεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Βάζει στο Γύψο τα συνδικάτα που αγωνίζονται. Πρόκειται για αντιδημοκρατική εκτροπή. Είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος και της κοινωνίας ευρύτερα και πρέπει να ακυρωθεί! Να ανατραπεί ο ν. Χατζηδάκη στο σύνολό του!

Η σημερινή μεγαλειώδης ημέρα είναι μια περήφανη στάση αγώνα και αξιοπρέπειας από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Αντανακλά την οργή για όλη την αντιλαϊκή επίθεση (επίθεση στην εργασία, ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις κλπ) και πρέπει να έχει συνέχεια και κλιμάκωση για την ανατροπή της αξιολόγησης, των νόμων Κεραμέως, της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο σύνολό της και ευρύτερα την αντιλαϊκή πολιτική και όσους την εφαρμόζουν και την στηρίζουν.

Είναι παρακαταθήκη του εκπαιδευτικού κινήματος ότι τους αγώνες του, τους ορίζει το ίδιο κι όχι τα δικαστήρια και οι κυβερνήσεις. Το έδειξε το πάνω από 90% του κλάδου των καθηγητών όταν το 2013 ψήφισε σε μαζικές Γ.Σ. απεργία ενάντια στην αύξηση του ωραρίου και όταν η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε επιστράτευση. Ήταν ευθύνη της Ομοσπονδίας που ακύρωσε αυτή την απόφαση στη ΓΣ Προέδρων και επέτρεψε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στην αρχή του Καλοκαιριού. Πάλι με ΓΣ μαζικές και μαχητικές ξεκίνησαν οι καθηγητές απεργία διαρκείας το Σεπτέμβρη του 2013 και έναν διαρκή αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες μέχρι τη δικαίωση τους και την επιστροφή των συναδέλφων στα σχολεία.  Αυτή την εμπειρία πρέπει να εμπιστευτούμε και πάλι. Οι εκπαιδευτικοί να αποφασίσουν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ Προέδρων μέχρι πού φτάνουν οι ανάσες μας και οι αντοχές μας και κανένας Εφέτης. Κοιτώντας ο ένας τον άλλον στα μάτια! Νομιμότητα είναι το δίκιο και η μαζικότητά μας!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΆΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΏΝΩΝ

Γενικές συνελεύσεις τις επόμενες μέρες παντού και Γ.Σ. Προέδρων το Σάββατο 16/10. Η ΕΛΜΕ μας να προχωρήσει σε ΓΣ την Πέμπτη 14/10.

Η πρόταση της ΕΑΠ στη ΓΣ

Να συνεχιστεί η απεργία αποχή!  Συσκέψεις- ενημερωτικές συγκεντρώσεις στις γειτονιές με γονείς-μαθητές. Ξεκινάμε την Πέμπτη 14/10

Την Παρασκευή 15/10 νέα πανεκπαιδευτική απεργία με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση με απεργία μαζί με την υγεία στις 21 Οκτώβρη.

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ – ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να επαναπροκηρύξουν την απεργία αποχή αν και το Εφετείο τη βγάλει παράνομη. Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο Χατζηδάκη και πρέπει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να τον σπάσει στην πράξη.

Καλούμε την ΕΛΜΕ μας και όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να προκηρύξουμε από κοινού απεργία αποχή ώστε να καλύψουμε τα μέλη μας για τη συνέχιση της απεργίας και αυτοτελώς.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ  ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΆΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΌΝΤΩΝ.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!