26.4 C
Athens
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

ΜΕΤΑ Αλίμου: Αρχή εργαζόμενη μητέρα, αγωνίστρια και συνδικαλίστρια δείκνυσι: την Α. Παπαχρίστου που θα δικαιωθεί

Πρόσφατα

Όπως είναι γνωστό, τον Αύγουστο του 2020 ο Δήμαρχος Αλίμου προχώρησε σε αιφνίδιες και αναίτιες απολύσεις 12 συναδέλφων εργαζόμενων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

H «μη προσήκουσα εκ μέρους τους παροχή υπηρεσιών καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης, παρά τις επανειλημμένες προφορικές συστάσεις κι οδηγίες εκ μέρους της Διεύθυνσης και της Διοίκησης» ήταν «copy-paste» αιτιολογία για 12 εργαζόμενους ταυτόχρονα(!!!) που εργάζονταν στις δομές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών έως οχτώ περίπου συνεχόμενα χρόνια μέσω του προγράμματος «Eναρμόνιση Οικογενειακής και Eπαγγελματικής Zωής», το οποίο προβλέπει ανανέωση έως τη λήξη του και παραμένει σε ισχύ. Γεγονός από μόνο του εύγλωττο για την πειστικότητα της αιτιολογίας και τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής η οποία αντικατέστησε ουσιαστικά τους εργαζόμενους με απόφαση, που έβγαλε την ίδια μέρα, να ξεκινήσει μια χρονοβόρα διαδικασία για νέες προσλήψεις σε λιγότερο από ένα μήνα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!! Στη συνέχεια κάλυψε τα κενά που δημιουργήθηκαν με τετράμηνες συμβάσεις και συμβάσεις εποχικού προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω COVID-19 (!!) οι οποίες ανανεώνονται έως σήμερα!! Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου ήταν η μόνη δύναμη που το κατήγγειλε ανοιχτά και στάθηκε δίπλα στους απολυμένους συναδέλφους. Τον Σεπτέμβριο η επικεφαλής του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων, Παπαχρίστου Αναστασία παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπισης απολυμένης συναδέλφου από τη Δημοτική Αρχή. Από εκείνη τη στιγμή έχει μπει στο στόχαστρο του Δημάρχου Αλίμου και έχει υποστεί ασταμάτητες πειθαρχικές διώξεις γιατί κατήγγειλε τις απολύσεις, τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει κομμάτια των υπηρεσιών του Δήμου στους Ιδιώτες απαξιώνοντας τις, αντιστάθηκε στην καταστρατήγηση του ωραρίου των Παιδαγωγών και του λοιπού προσωπικού με την επιβολή υποχρεωτικών υπερωριών κλπ.

Στη συνέχεια, ταυτόχρονα με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κινηθεί νομικά πλέον εναντίον της, στέλνοντας εξώδικα στην ίδια αλλά και σε δεκάδες Συλλόγους και Ομοσπονδίες ανά την Ελλάδα που δήλωσαν την συμπαράσταση τους στη συνάδελφο με ανακοίνωση τους, τον Ιανουάριο του 2021 η ΣΥΝΑΝ Αλίμου εξέδωσε πολυσέλιδη υβριστική και προσβλητική ανακοίνωση για την ίδια προσωπικά αλλά και το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου. Την ανακοίνωση αυτή επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Αλίμου προκειμένου να στηρίξει τα όσα υποστήριξε στα εξώδικα που απέστειλε με χρήματα των Δημοτών του Αλίμου. Η ανακοίνωση αυτή διανεμήθηκε στους επικεφαλής των παρατάξεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ από τους ίδιους τους συντάκτες και διοχετεύθηκε σε ηλεκτρονική σελίδα όπου παραμένει μέχρι και σήμερα και η οποία ανήκε, μέχρι τον ορισμό του στη θέση αυτή, σε ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου. Στην ίδια σελίδα δημοσιεύτηκε προσωπικό έγγραφο που περιείχε ερώτημα της προς το Υπουργείο Εσωτερικών για εργασιακά της δικαιώματα καθώς και τα προσωπικά της δεδομένα. Αυτό έγινε με παρέμβαση τρίτου σε αρχείο του Δήμου στο οποίο η πρόσβαση είναι περιορισμένη και το πρόσωπο το οποίο χαρακτηρίζει τα έγγραφα αυτά ώστε να διανεμηθούν είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, ο οποίος είναι και παράνομα τοποθετημένος ΔΕ Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών στον Δήμο Αλίμου, με ανάθεση από τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Η συνάδελφος θέλοντας να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέστειλε εξώδικο στην ΣΥΝΑΝ ζητώντας να αποσύρει την ανακοίνωση. Όμως η ΣΥΝΑΝ Αλίμου όχι μόνο δεν την απέσυρε, αλλά έχοντας την στήριξη της πλειοψηφίας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατήγγειλε την συνάδελφο ζητώντας να πάρει πίσω το εξώδικο. Δεν ζήτησε ούτε από την ΣΥΝΑΝ Αλίμου να αποσύρει την προσβλητική και υβριστική ανακοίνωση αλλά ούτε και κατήγγειλε τον Δήμαρχο για το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει εναντίον της και εναντίον των συναδέλφων της τους οποίους επίσης έχει αναλάβει να συκοφαντεί και να δυσφημεί η ΣΥΝΑΝ Αλίμου προκειμένου να συμπλέει με το θέλημα του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος Αλίμου έστειλε εξώδικο τον Ιανουάριο του 2021 ζητώντας από την Παπαχρίστου Αναστασία να ανακαλέσει τις παραταξιακές ανακοινώσεις που είχε αναδημοσιεύσει οι οποίες κατήγγελλαν τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις καθώς και τις αναξιοκρατικές τοποθετήσεις με ανάθεση του ίδιου και να διαψεύσει δημόσια τα γεγονότα που με αγώνες είχε στηρίξει. Δύο μήνες πριν, από τον Νοέμβριο του 2020, ο Δήμαρχος Αλίμου Κονδύλης Ανδρέας είχε καταθέσει για τα ίδια θέματα μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση πιστεύοντας πιθανόν λόγω ισχύος ότι θα καταφέρει την ανάκληση και διάψευση των δημοσιευμάτων. Η απάντηση στα τεχνάσματα της ΣΥΝΑΝ σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλίμου που στόχο είχε την σίγαση της μονής αληθινής φωνής που ανοιχτά καταγγέλλει τις παρατυπίες της Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο έπεσαν στο κενό αλλά πλέον έχουν πάρει τη μορφή μπούμερανγκ. Και αυτό γιατί η ίδια θέλοντας να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια της, την αλήθεια των καταγγελιών αλλά πλέον και την εργασία της και την υπόληψή της κατέθεσε μήνυση κατά του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων και των υπολοίπων του Προεδρείου που υπογράφουν την κατάπτυστη, συκοφαντική και υβριστική ανακοίνωση εναντίον της, η οποία αποτέλεσε έρεισμα για να κινηθεί εναντίον της νομικά ο Δήμαρχος Αλίμου.

Τον Ιούνιο του 2021 ο Δήμαρχος Αλίμου, Κονδύλης Ανδρέας προχώρησε και σε αγωγή εναντίον της συναδέλφου Παπαχρίστου Αναστασίας και του Γενικού Γραμματέα του ΜΕΤΑ ενώ δεν έπραξε παρόμοια εναντίον των Ομοσπονδιών και Συλλόγων παρότι και σε αυτούς είχε στείλει εξώδικο. Προφανώς θεώρησε ευκολότερους στόχους τα φυσικά πρόσωπα προκειμένου για την επίτευξη των στόχων του.

Σε όλο αυτό το ανελέητο κυνηγητό που εξαπέλυσε ένας Δήμαρχος (και μάλιστα έχοντας πάρει απόφαση τα εξώδικα να πληρωθούν από χρήματα του Δήμου) εναντίον μίας υπαλλήλου και εκλεγμένης συνδικαλίστριας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που τα τελευταία χρόνια σημειώνει καθοδική πορεία στις διεκδικήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά ανοδική στις δημόσιες σχέσεις της ηγεσίας με τους Δημάρχους ανά την Ελλάδα, ρίχνει ακόμα περισσότερο το ανάστημα που αγώνες χρόνων είχαν δώσει στην ΠΟΕ-ΟΤΑ με το να επιλέγει να καλύπτει την κατάφωρη παρανομία του Προέδρου του Συλλόγου στον Δήμο Αλίμου ο οποίος είναι ίσως ο μοναδικός ΔΕ Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών στους Δήμους της Ελλάδας. Θα θέλαμε να μας απαντήσει όμως η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η πλειοψηφία (ΣΥΝ.ΑΝ– ΔΑΚΕ- ΑΣΚ) ποιους σκοπούς εξυπηρετεί και τι είδους υπηρεσίες προσφέρει ο προστατευόμενος τους στη θέση αυτή, έναντι των συναδέλφων του που κατέχουν τα τυπικά προσόντα σε αντίθεση με τον ίδιο; Ενώ η ίδια ηγεσία κωφεύει στο ότι έχουν να γίνουν κρίσεις των υπαλλήλων από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο 15 χρόνια στον Δήμο Αλίμου προκειμένου η εκάστοτε Δημοτική Αρχή να ορίζει με ανάθεση Διευθυντές και προϊστάμενους.

Θα θέλαμε να μας απαντήσει αν θα καταγγείλει τον προστατευόμενο της η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (οι παρατάξεις ΣΥΝ. ΑΝ. – ΔΑΚΕ- ΑΣΚ) που κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της συναδέλφου Παπαχρίστου Αναστασίας την ώρα που για συνδικαλιστικές ανακοινώσεις την μηνύει για συκοφαντική δυσφήμιση και ο Δήμαρχος Αλίμου; Θα συνεχίσουν να μεροληπτούν καταγγέλλοντάς την στηρίζοντας την εξύβριση, την δυσφήμιση και την πειθαρχική και νομική της δίωξη από το κοινό μέτωπο που έχουν συστήσει με τον Δήμαρχο Αλίμου;

Θα θέλαμε να μας απαντήσουν τι προτείνουν σε μία συνάδελφο εργαζόμενη η οποία έχει κυνηγηθεί με αυτό το βάναυσο τρόπο και από την παράταξη που εκπροσωπεί την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Δήμο Αλίμου; Να σωπάσει; Να υπομείνει; Να μηνύεται αλλά να μην αντιδρά και να μην υπερασπίζεται τον εαυτό της;

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η απάντησή μας θα είναι ηχηρή. Ούτε βήμα πίσω. Το ίδιο κώφευε στην ταλαιπωρία, την δίωξη, την οικονομική εξουθένωση, τη συκοφαντία που εφτά χρόνια υπέστη η συνάδελφος Δήμητρα Δημητρίου από τη ΣΥΝ. ΑΝ. Αλίμου και την Δημοτική Αρχή και για κάθε συνάδελφο που δίκαια αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και διαφάνεια. Η πανηγυρική αθώωση της συναδέλφου από το Εφετείο Αθηνών ήταν το πρώτο δυνατό τους ράπισμα που δικαίωσε τους αγώνες της και η δικαίωση της συναδέλφου Παπαχρίστου Αναστασίας θα είναι το επόμενο ηχηρό χαστούκι στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν με τεχνάσματα να συντηρούν οφίτσια και οφέλη για προσωπική τους τέρψη και εις βάρος των εργαζόμενων. Τα ψέματα τελείωσαν οι μάσκες έπεσαν. Ή με τους εργαζόμενους ή με την εργοδοσία. Ή μαζί ή απέναντι. Συνεχίζουμε.


10-10-2021
Από το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις