18.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Ο δήμαρχος Αλίμου αυθαιρετεί κατ’ εξακολούθηση

Πρόσφατα

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης… αυτός που έγινε πανελληνίως γνωστός, γιατί τιμωρεί όποιους εργαζόμενους αντιδρούν στην πολιτική του και αρέσκεται, με έξοδα του Δήμου, να καταθέτει και μηνύσεις, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή της Αναστασίας Παπαχρίστου, μέλους ΔΣ του σωματείου, αλλά και εναντίον του Γιώργου Χαρίση, πρώην αντιπρόεδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και νυν μέλους της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, γιατί εξέφρασε την αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσα, ζητώντας μάλιστα 30.000 ευρώ απ’ τον καθένα!

Ρίχνοντας μια ματιά στη διαύγεια του Δήμου Αλίμου, αυτός ο Δήμαρχος, ο τιμητής, κατά τα άλλα, της νομιμότητας, με πέντε αποφάσεις του, την 1/10/2021, μετακίνησε πέντε εργαζόμενους των παιδικών σταθμών σε υπηρεσίες του Δήμου και στο «Θουκυδίδειο» (ΝΠΔΔ – Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού) και ανέθεσε καθήκοντα, στους τρεις από αυτούς, τέτοια που καμιά σχέση δεν έχουν με την ειδικότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα με τις, με αριθμό, 745 και 746, αποφάσεις του, μετέφερε δύο βοηθούς μαγείρων στις Διευθύνσεις Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, αντίστοιχα, ενώ με την, με αριθμό 747, απόφασή του, μετέφερε μάγειρα στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ με τις 748 και 749 αποφάσεις προσωπικό καθαριότητας στο «Θουκυδίδειο» ΝΠΔΔ.

Κάθε αναγνώστης αναρωτιέται εύλογα: Ο μάγειρας και οι βοηθοί μαγείρων ποια σχέση μπορεί να έχουν με το αντικείμενο των εργασιών των ανωτέρω διευθύνσεων του Δήμου;

Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι, σ’ όλες τις αποφάσεις του Δημάρχου, αναφέρεται ότι «Το ΝΠΔΔ “Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου”, για όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα (από 4-10-2021 μέχρι 31-12-2022), θα βαρύνεται με τη μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές» των εργαζομένων που μετακινούνται στο Δήμο και σε άλλο ΝΠΔΔ. Έτσι λοιπόν οι δημότες, που επιβαρύνονται κατά ένα μέρος με τα τροφεία, για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, θα χρηματοδοτούν και άλλες υπηρεσίες του Δήμου και το «Θουκυδίδειο» ΝΠΔΔ! Αν δε κάποιος από τους παραπάνω εργαζόμενος έχει προσληφθεί με το πρόγραμμα Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής του ΕΣΠΑ, τότε προκύπτει επιπλέον σοβαρό ζήτημα.

Ο Δήμαρχος κ. Α. Κονδύλης, κάνοντας χρήση τη διάταξη του άρθρου 15 του ν. 4257/2014 με την οποία «…επιτρέπεται η μετακίνηση υπαλλήλων από δήμο σε νομικά πρόσωπα ή ιδρύματα του ιδίου δήμου…» μετακινεί αυτούς τους εργαζόμενους, αλλά τι καθήκοντα αναθέτει; Δεν μπορούμε να βρούμε παρεμφερή καθήκοντα σε μαγείρους να εργάζονται στις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες, παρά μόνο αν θέλει να σιτίζει καθημερινά τους εργαζόμενους του Δήμου ή να … μαγειρεύει τα στοιχεία, της οικονομικής πχ υπηρεσίας, αν θα θέλαμε να αστειευτούμε!

Μ’ αυτήν την απόφαση, ο Δήμαρχος, καταστρατηγεί το άρθρο 35 του Ν. 3584/2007 (Κώδικας Κατάταξης Δημοτικών Υπαλλήλων), σύμφωνα με το οποίο «Ο υπάλληλος εκτελεί τα καθήκοντα του κλάδου για τον οποίο προσλήφθηκε (παρ.1)» και «σε περιπτώσεις επιτακτικής και επείγουσας υπηρεσιακής ανάγκης…(παρ.2)» «…επιτρέπεται να ανατίθενται στον υπάλληλο συναφή καθήκοντα άλλου κλάδου…(παρ.2)» για τα οποία «…έχει την απαιτούμενη εμπειρία ή ειδίκευση…(παρ.2)» και ότι η «…ανάθεση επιτρέπεται για χρονικό διάστημα έως δύο (2) μηνών με αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για διορισμό οργάνου. Παράταση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος έως έξι (6) μήνες ακόμη επιτρέπεται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου…(παρ.3)» και όχι για 15 μήνες όπως αποφάσισε ο, κατά τα άλλα τιμητής της νομιμότητας, Δήμαρχος Αλίμου.

Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας και την ακύρωση των αποφάσεων από τον Ελεγκτή Νομιμότητας ΟΤΑ, μιας και σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ. 5, του ν. 4257/2014 «Η απόφαση μετακίνησης υπόκειται στον υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας των άρθρων 225 και 238 του ν. 3852/2010».

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει το Δήμαρχο Αλίμου και καλεί επιτέλους το σωματείο του Δήμου Αλίμου να κάνει τα στοιχειώδη και να υπερασπίσει τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου, καθώς και την πλειοψηφία (ΣΥΝΑΝ-ΔΑΚΕ-ΑΣΚ) της ΠΟΕ-ΟΤΑ να αναλογιστεί τις ευθύνες της και, αντί να καταγγείλει πάλι – και μάλιστα ένα μήνα πριν (18/11/2021) το δικαστήριο – την Αναστασία Παπαχρίστου, που υπερασπίζεται με προσωπικό, οικονομικό και υπηρεσιακό κόστος την αξιοπρέπειά της και τα συμφέροντα των εργαζομένων, να καταγγείλει το Δήμαρχο Αλίμου και να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για την ανάκληση όλων των παράνομων αποφάσεων και των αυθαιρεσιών που συντελούνται στο Δήμο του.

10-10-2021
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις