3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Καταγγελία για ομοφοβικές και σεξιστικές αναφορές σε συνέντευξη για εργασία στα Goody’s Burger House

Πρόσφατα

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Facebook άτομο που πέρασε από συνέντευξη στα Goody’s Burger House στο Πασαλιμάνι, ο ίδιος καταγγέλλει πως έγινε δέκτης χυδαίων σεξιστικών και ομοφοβικών σχολίων.

Συγκεκριμένα ο συνεντευξιαζόμενος Βαγγέλης Ρούσσης καταγγέλλει πως ο διαχειριστής του καταστήματος του επεσήμανε πως «απαγορεύονται τα σκουλαρίκια στους άντρες». Παρότι όπως ο δηλώνει ο νεαρός ο ίδιος δεν φέρει σκουλαρίκια, εντούτοις παραξενευμένος για την αναφορά στο φύλο ρώτησε: «Συγγνώμη, αλλά τι εννοείτε “στους άντρες”; Τα σκουλαρίκια δεν απαγορεύονται στον χώρο της εστίασης και για τις γυναίκες; Για λόγους ασφαλείας και υγιεινής των τροφίμων;».

Ο διαχειριστής τότε του απάντησε «Όχι. Τα σκουλαρίκια φτιάχτηκαν για τις γυναίκες. Οι άντρες απαγορεύεται», παρότι όπως αναφέρει ο καταγγέλλων υπήρχε στο χώρο και δεύτερος συνεντευκτής (ο διευθυντής), ο οποίος φορούσε σκουλαρίκι. Όταν ο συνεντευξιαζόμενος το επεσήμανε, ο διαχειριστής απάντησε: «Αυτός… άστο με τα σκουλαρίκια. Στις γυναίκες, στα κορίτσια, είναι ωραίο όταν φοράνε σκουλαρίκια. Άντρας δεν είσαι; Είμαστε άντρες ή δεν είμαστε; Αν δω άντρα με χαλκάδες έχει φύγει». Μάλιστα όπως αναφέρει η καταγγελία, ο διευθυντής συνέχισε τις σεξιστικές του αναφορές, λέγοντας «Οι γυναίκες είναι για να τις γ@μάνε (ναι, αυτό ακριβώς είπε). Οι άντρες είναι για να γ@μάνε. Όχι οι άντρες να γ@μιούνται».

«Και επειδή δεν άντεξα να ακούω άλλες κουταμάρες, τους απάντησα ψύχραιμα: ‘Ναι, αλλά κι εγώ γ@μιέμαι’», δηλώνει ο Βαγγέλης Ρούσσης στην καταγγελία του, αναφέροντας πως οι συνεντευκτές «προσπάθησαν να το παίξουν χαλαροί, ότι τώρα που μιλάς τη γλώσσα μας, πέρασες το τεστ».

Σε επόμενη ανάρτησή του ο Βαγγέλης Ρούσσης αναφέρει πως η εταιρεία επικοινώνησε μαζί του, εκφράζοντας τη λύπη της για την «αρνητική εμπειρία» του κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ενώ δήλωσε πως «Σε καμία περίπτωση δεν μας αντιπροσωπεύουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, καθώς το inclusiveness είναι κομμάτι του DNA μας, γι’ αυτό και διερευνούμε ήδη όλα όσα αναφέρεις». Ακόμα έκανε λόγο για μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, ζητώντας τα στοιχεία του καταγγέλλοντα για περισσότερες πληροφορίες.

Στην απάντηση του προς την εταιρεία ο καταγγέλλων εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη «βαθιά απογοήτευση από την αντιμετώπιση των συνεντευκτών, κυρίως από την κακοποιητική εκφορά λόγου του διαχειριστή, αλλά και την απάθεια του διευθυντή», ενώ δεν χρειάζεται να προσθέσει άλλες λεπτομέριες σε όσα είχε ήδη καταγγείλει στις αναρτήσεις του. «Η στάση του διευθυντή (αμέτοχος – καμία παρέμβαση) μαρτυρούσε πως η παρακίνηση ρητορικής μίσους είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στον εργασιακό χώρο του Goody’s Burger House Πασαλιμανίου, είτε όσον αφορά την σεξουαλική ταυτότητα των εργαζομένων είτε την ταυτότητα και έκφραση του φύλου τους» δήλωσε, προσθέτοντας πως είναι «βαθιά δυσαρεστημένος ως ομοφυλόφιλος και Φεμινιστής. Σας μιλάω εκ μέρους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και για να επιλυθεί το ζήτημα επιζητούμε οι υπαίτιοι τούτης της ανάρμοστης συμπεριφοράς να απολογηθούν και να επιπληχθούν!».

«Επιθυμούμε φιλικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Επιθυμούμε να μην φοβόμαστε, να μην κρυβόμαστε. Επιθυμούμε να είμαστε οι εαυτοί και οι εαυτές μας όταν περνάμε την μισή μας μέρα όρθιοι για να βγάλουμε το ψωμί μας, προκειμένου να επιβιώσουμε σε μια κοινωνία που ήδη μας περιθωριοποίει και μας αποκλείει να ζούμε ελεύθερα», προσέθεσε.

Σε επόμενο μήνυμά της, η εταιρεία ενημέρωσε «πως οι υπεύθυνοι του καταστήματος έλαβαν την απόφαση να απολύσουν άμεσα τον εν λόγω εργαζόμενο», προσθέτοντας: «Όπως σου αναφέραμε ήδη, θα χαρούμε αν αποφασίσεις να δώσεις άλλη μια ευκαιρία στην Goody’s ώστε να σου αποδείξουμε έμπρακτα ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν ούτε τη μάρκα ούτε τους ανθρώπους της».


Πηγή: ThePressProject

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις