9.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

ΑΡΕΝ, Πρωτοβουλία: Όλοι και όλες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια | Τετάρτη 6/10, ώρα 6μμ.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΓΚΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΨΕΙ, ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Η κυβέρνηση με την εξωτερική και εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων, με δείκτες και εκθέσεις, με την αυτονομία στην εξεύρεση χορηγών, με πολλαπλά εξεταστικά φίλτρα, στην Στ Δημοτικού, στη Γ΄ Γυμνασίου, Τράπεζα Θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια προωθεί τη λογική του σχολείου επιχείρηση, με γονείς και μαθητές μόνο ως πελάτες μέσα από ένα άκρατο κλίμα ανταγωνισμού και επιτήρησης. Θέλει απαξιωμένους τους εκπαιδευτικούς, πιστούς διοικητικούς υπαλλήλους και όχι δασκάλους, για να περάσει την απαξίωση και διάλυση του δημόσιου σχολείου, την κατάργηση του μορφωτικού δικαιώματος για τα πιο φτωχά παιδιά σε μια περίοδο τεράστιας κρίσης.

Την ίδια στιγμή ενεργοποιεί τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη, απέναντι στην απεργία-αποχή (που γίνεται μόνο από τη διαδικασία της αξιολόγησης των σχολείων κι όχι από το εκπαιδευτικό έργο) που κήρυξαν 4 Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ) με εκατοντάδες μέλη, ως προοίμιο μιας νέας τάξης πραγμάτων, όπου «οι απεργίες» πρακτικά θα απαγορεύονται.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και η Υπουργός Παιδείας, αφού δεν κατάφερε να υποτάξει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς με την τρομοκρατία των πειθαρχικών και των τιμωριών, αφού απέναντι στην προσφυγή στα δικαστήρια και την κήρυξη της απεργίας αποχής παράνομης από την “ανεξάρτητη Δικαιοσύνη” έλαβε ως απάντηση τη μαχητική – μαζική συμμετοχή στην απεργία σε όλη τη χώρα , επιστράτευσε τις σιδερόφρακτες διμοιρίες των ΜΑΤ, τα χημικά και την αύρα νερού για να καταστείλει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής 1/10.

Καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομικής καταστολής απέναντι στους εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές. Σε εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται να κρατήσουν όλα αυτά τα χρόνια το δημόσιο σχολείο όρθιο, απέναντι σε κυβερνήσεις που το συνθλίβουν στις μυλόπετρες των μνημονίων, των υπερεθνικών οργανισμών και του ΣΕΒ. Κρατούν όρθιο το σχολείο που η κυβέρνηση το έχει εγκαταλείψει στο έλεος της πανδημίας εδώ και δύο χρόνια, με μόνο μέτρο από την πλευρά της το δόγμα “της ατομικής ευθύνης”. Το όργιο της καταστολής πάει μαζί με την κατάργηση κάθε στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας, με υπερεξουσίες των διευθυντών/τριων και των στελεχών εκπαίδευσης. Πάει μαζί με όλους τους απεργοκτόνους νόμους, με κορυφαίο το τερατούργημα Χατζηδάκη, τις ΚΥΑ για την πανδημία,που βάζουν στο γύψο μόνο το σωματεία, ενώ επιτρέπονται όλες οι άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Το ζήτημα της εκπαίδευσης και της δημοκρατίας, της δυνατότητας των εργαζόμενων να μορφώνονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά όλη την κοινωνία. Κατακτήθηκαν με το αίμα του εργατικού κινήματος. Η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, της αντιδραστικής εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και του απεργοκτόνου νόμου Χατζηδάκη αποτελεί άμεσο καθήκον.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΛΜΕ – ΔΟΕ – ΟΙΕΛΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/10/2021 – ΩΡΑ 6μμ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Παρόμοια Άρθρα