19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: «Βαρύς» ο χειμώνας από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης

Πρόσφατα

Δύσκολο χειμώνα προοιωνίζει εφέτος η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί διεθνώς είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζιάγκα. Σημείωσε ότι η τιμή του αργού το τελευταίο χρόνο ανέβηκε κατά 65% και το βαρέλι brent την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε τα 80 δολάρια.

Για αυτό λέει η κ. Ζιάγκα έχουν ανέβει πάρα πολύ οι τιμές στα καύσιμα. Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθούν εφέτος πάνω από το 1,10 ευρώ το λίτρο και δεν ξέρουμε που θα φτάσουν επισημαίνει. Πάνω από 1,20 ευρώ το λίτρο στα αστικά κέντρα, και ακόμη περισσότερο στην επαρχία και στα νησιά εκτιμά η κ. Ζιάγκα.

Και οι τιμές του φυσικού αερίου ανεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς επισημαίνει.

Η Ομοσπονδία βενζινοπωλών ζητάει από την κυβέρνηση φθηνά καύσιμα και φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης. Στην Ελλάδα έχουμε από την πιο βαριά φορολογία στα καύσιμα στην Ευρώπη.

Τα ¾ της τιμής των καυσίμων είναι φόροι. Το «κλειδί» για φθηνά καύσιμα είναι η μείωση του ειδικού φόρου, τονίζει η κ. Ζιάγκα. Έχει πολύ δουλειά το κράτος να κάνει, καταλήγει η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής.

Πηγή: ertnews.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις