16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δυναμική κινητοποίηση κατά του φασισμού στη Σταυρούπολη

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή το μπαράζ επιθέσεων από τάγματα εφόδου αλλά και της φασιστικής συγκέντρωσης. Επεισόδια και προσαγωγές

Πρόσφατα

Τελευταία ενημέρωση, ώρα 21.05

Αντιφασιστική κινητοποίηση έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στη Σταυρούπολη, με αφορμή τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και της φασιστικής συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί περίπου την ίδια ώρα από ακροδεξιούς (στην πλατεία Τερψιθέας, έπειτα από κάλεσμα της ομάδας Ιερός Λόχος).

Με φόντο, λοιπόν, το μπαράζ επιθέσεων από τάγματα εφόδου στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και τις ίσιες αποστάσεις με τη θεωρία των δύο άκρων που τηρεί η κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε μια δυναμική κινητοποίηση. Σύμφωνα με το grtimes.grεπεισόδια σημειώθηκαν όταν η πορεία κατευθυνόταν επί της οδού Λαγκαδά, στο ύψος της Αγίων Πάντων, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και τους διαδηλωτές να φεύγουν προς τα γύρω στενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, μετά τα επεισόδια, το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συνέχισε την πορεία προς το κέντρο της πόλης, ενώ η ομάδα των αντιφαστιστών προχώρησε προς την οδό Αγίου Δημητρίου, συνεχίζοντας προς το κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι η παρουσία της αστυνομίας ήταν πολύ ισχυρή, προκειμένου να εμποδίσει την προσέγγιση των δύο συγκεντρώσεων, που ήταν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων.

Νωρίτερα, ομάδες αντιεξουσιαστών παρατάθηκαν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το στρατόπεδο Παύλου Μελά, στην οδό Λαγκαδά, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα, ενώ το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι σε ανακοίνωσή τους επισήμαναν πως «μπορεί η Χρυσή Αυγή ένα χρόνο πριν να καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, όμως το δηλητήριο του φασισμού υπάρχει ακόμα. Η ακροδεξιά οργάνωση Ιερός Λόχος έχει βγάλει κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στήριξης στις φασιστικές ομάδες που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες το Σάββατο στη Σταυρούπολη. Οφείλουμε να απαντήσουμε! Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες, δεν έχουν χώρο ούτε στα σχολεία μας, ούτε στις σχολές μας, ούτε στις γειτονιές μας!».

«Τα σχολεία, οι γειτονιές και οι δρόμοι της ανήκουν σε όσες και όσους αγωνίζονται και όχι στους φασίστες» επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα καλέσματα στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

Παράλληλα, η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα» που κάλεσε κι εκείνη στην κινητοποίηση, επισημαίνει ότι «μετά την πολύ μαζική διαδήλωση χιλιάδων αντιφασιστ(ρι)ών στη Σταυρούπολη, νεοναζιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις καλούν σήμερα Σάββατο διαδήλωση μίσους στο ίδιο σημείο. Από τη μεριά μας, ως Πόλη Ανάποδα απαντάμε: ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις δυνάμεις που μάχονται τον φασισμό και καλούμε σε αντιφασιστικη συγκέντρωση σήμερα στις 17:30 στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη».


Πηγή: efsyn.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις