19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σωματείο ΓΝ «Ελπίς»: Άμεση στελέχωση του Αναισθησιολογικού τμήματος, με προσλήψεις μόνιμων αναισθησιολόγων

Επιστολή προς τη διοικήτρια και το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου

Πρόσφατα

Το πρόβλημα με την τεράστια έλλειψη γιατρών στις Κλινικές και τα Τμήματα του Νοσοκομείου μας είναι ανησυχητικό, ιδιαίτερα τώρα που αρκετοί γιατροί μας παραιτούνται λόγω συνταξιοδότησης ή αναζητούν θέση εργασίας σε άλλο χώρο πέρα του ΓΝΑ Η «ΕΛΠΙΣ».

Οι απαιτητικές και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, οδήγησαν στη δυσμενή εξέλιξη της παραίτησης του Επιστημονικά υπεύθυνου Διευθυντή του Ανασθησιολογικού τμήματος (Χειρουργείο, ΜΕΘ), που εδώ και 10ετίες, μαζί με τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες-τες των Τμημάτων υπερβάλλοντας εαυτό, υπηρέτησαν με επιστημονική επάρκεια και υπερασπίστηκαν το ΕΣΥ σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα στη περίοδο της πανδημίας. Η αποχώρηση ακόμα επιπλέον μόνιμων γιατρών αναισθησιολόγων, παράγει κρίσιμης σημασίας δυσλειτουργία όχι μόνο για το Χειρουργείο, ΜΕΘ αλλά και για όλες τις άλλες Κλινικές Νοσοκομείου του Χειρουργικού και Παθολογικού Τομέα, θέτοντας ζητήματα ασφάλειας, συρρίκνωση δραστηριοτήτων και απαξίωσης υποδομών του Νοσοκομείου.

Ως Σωματείο των Εργαζομένων διαμαρτυρόμαστε έντονα, για την αδιαφορία που επέδειξε η Διοίκηση εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα μη επίλυσης των προβλημάτων υποστελέχωσης, παρ’ ότι ήταν γνωστά.

Επανειλημμένα το Σωματείο των Εργαζομένων και ο Επιστημονικά υπεύθυνος του Αναισθησιολογικού Τμήματος έθεσαν τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα υποστελέχωσης σε γιατρούς αναισθησιολόγους που αφορούν άμεσα την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των τμημάτων ΜΕΘ και Χειρουργείων, ιατρικές υπηρεσίες σε Κλινικές – ΤΕΠ.

Το Δ.Σ του Σωματείου των Εργαζομένων για άλλη μια φορά ζητάμε από την Διοίκηση για άμεσες ενέργειες για:

Την άμεση ανάγκη κάλυψης με Μόνιμους Γιατρούς Αναισθησιολόγους. Η λογική των μετακινήσεων και οι προσωρινές λύσεις με Επικουρικούς, όχι μόνο δεν μας αρκούν, αλλά θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να καλύπτουμε κενά και πάγιες διαρκείς ανάγκες με μετακινήσεις, δημιουργώντας άλλα κενά σε άλλα νοσοκομεία.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις